Mersin Büyükşehir Tarihi Mirasa Sahip Çıkan Projelerde Yer Almaya Devam Ediyor

Söyleşide Uzuncaburç’un Mersin için çok önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğinin önemine dikkat çekildi.

02 Temmuz 2024 Salı, 15:28
Mersin Büyükşehir Tarihi Mirasa Sahip Çıkan Projelerde Yer Almaya Devam Ediyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in daha fazla tanınması için birçok projeye imza atan ve birçok projeye de paydaş olan Büyükşehir Belediyesi, ‘Uzuncaburç Ayağa Kalkıyor: Projeler ve Uygulamalar’ başlıklı kent söyleşisine de ev sahipliği yaptı. 
 
Mersin’in daha fazla tanınması için birçok projeye imza atan ve birçok projeye de paydaş olan Büyükşehir Belediyesi, ‘Uzuncaburç Ayağa Kalkıyor: Projeler ve Uygulamalar’ başlıklı kent söyleşisine de ev sahipliği yaptı. Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında gerçekleştirilen ve Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, söyleşide Uzuncaburç’un Mersin için çok önemli bir cazibe merkezi olması gerektiğine dikkat çekti.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA Arkeoloji ve Felsefe Kurulu’nun organize ettiği programa Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlarından İbrahim Evrim, TADEKA üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 
Dr. Ali Cerrahoğlu’nun sunumu ve gazeteci Uğur Pişmanlık’ın açılış konuşmasıyla başlayan söyleşi de Uzuncaburç Antik Kenti Kazısı Başkanlığını da yapan Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, bölgede ki en büyük restorasyon laboratuvarının Uzuncaburç’ta kurulduğunu söyledi.
 
Binlerce yıllık tarihi kalıntıların yer aldığı alanda geçmişte tıp çalışmalarının yapıldığının belirlendiğini de kaydeden Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda, Uzuncaburç’ta bulunan rahip kralların kaldığı kulede restorasyon yapıldığını, antik tiyatronun ayağa kaldırılması için ise çalışmaların sürdüğünü belirtti.
 
Aydınoğlu: “Mersin için çok büyük bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum”
Uzuncaburç’ta ki çalışmalarla birlikte buranın cazibe merkezi olacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, “Uzuncaburç’ta biz bir proje yapıyoruz. Bunun içinde arkeoloji var ama arkeolojinin dışında birçok şey var yani. Kırsal yerleşimi ihya etmek var, orada ki modern köyü canlandırmak var. Aslında bir kırsal kalkınma projesinin dışında aynı zamanda bir de Arkeo Park kurgusu yapıyoruz. Yani arkeolojik alanları kazıyoruz, bunları bir yandan projelendirerek ayağa kaldırıyoruz. Bütün bunları yaparken de o bölgenin kırsal dokusuna hiç dokunmadan bunları yapmaya çalışıyoruz. Şu anda geldiğimiz nokta da artık ziyaretçilerinde rahatlıkla dolaşabilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tesisleri de inşa etmeye başladık. Yakın zamanda Mersin için çok büyük bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 
“Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile kırsal kalkınmayı sağlamaya çalışıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeye destek verdiğini kaydeden Uzuncaburç Antik Kenti Kazısı Başkanı Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, “Özellikle ören yerinin dışında kalan köy ve diğer sivil yapılanmalarla ilgili bölümleri Mersin Büyükşehir Belediyesi sahiplendi. Ve bu sahiplik kapsamında; birçok fizibilite projesi hazırlandı tabi. Birçok uygulama yapmaya başladı. Bunların yakın zamanda ihaleleri yapılacak, kurullardan geçti bunlar. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bütün bu alanın, bir alan yönetimini ve kırsal kalkınmasını sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde 32 Yaşındaki Gencin Cansız Bedeni Bulundu
Mersin’in Tarihi Ve Turistik Güzellikleri Bir Gözlükle Daha Yakın
Büyükşehir’in Yol Çalışmaları İle Çiftçi Ve Yaylacılar Daha Mutlu
Büyükşehir Ekipleri Ali Menteşoğlu Caddesinde Çizgileme Çalışması Yaptı
3. Uluslararası Tarsus Festivali” Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Mersin’in Anamur İlçe Belediyesinin Aldığı Karara Göre İlçede Havai Fişek Atılması Yasaklandı
Önce Büyükşehir’de Eğitim Aldı Şimdi İşinin Başına Geçti, Kaynakçı ‘Sevgi Usta’, Hikâyesiyle Kadınlara Cesaret Veriyor
Mersin’de Bir Gün Değil Her Gün Emekli Yurttaşların, Emeklilerin Yaşam Kalitesi Büyükşehir İle Artıyor
Mersin Emniyeti Anahtar Çalarak Hırsızlık Yapan Şebekeye Operasyon Düzenledi
Büyükşehir Birim Amirleri İle MESKİ Görevlilerinin De Hazır Bulunduğu Programda, Muhtarlar Ve Vatandaşlarla Sohbet Edildi