Mersin Büyükşehir, Dikenliyol ve 2. Çevre Yolu’nu Alt Geçitle Bağlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

11 Ağustos 2022 Perşembe, 10:35
Mersin Büyükşehir, Dikenliyol ve 2. Çevre Yolu’nu Alt Geçitle Bağlıyor
2022-08-11 10:35:19 -

Büyükşehir ekipleri, Sevgi Katlı Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı’ndaki kuzey yönlü trafik yükünü hafifletecek, Hüseyin Okan Merzeci ve 18. Cadde kesişimindeki noktada alt geçit çalışmasına başladı.

Kuzeyden güneye ve güneyden kuzeye geçiş istikametlerinin tek şeritli ve transit şekilde hazırlanan çalışma, vatandaşlara daha konforlu bir seyahat imkanı sunacak. Demokrasi Kavşağı ile Sevgi Kavşağı’nda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak çalışma ile Hüseyin Okan Merzeci yönündeki trafik yoğunluğunu etkilemeyecek şekilde kuzey-güney yönünde alternatif bir geçiş sağlanacak.

“Proje kuzey-güney istikametinde altgeçit olacak şekilde tasarlandı”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Şantiye Şefi Bertan Ünal, hedeflerinin Sevgi Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’ndaki kuzey yönlü trafik yükünü biraz olsun azaltmak olduğunu belirterek “3 gün önce başlayan çalışmalarımızda, yaklaşık olarak 35 bin metreküp kazı yapılacak. Kuzey istikametinde yüzde 9’luk bir eğimle, şu anda harfiyat çalışmaları devam ediyor. Bu bölgede istinat duvarları çalışmamız da eş zamanlı olarak devam edecek. Beton dökümlerimiz de hızlı bir şekilde devam edecek. Bu proje kuzey-güney istikametinde altgeçit olacak şekilde tasarlandı. Kuzey istikametindeki derinliğimiz yaklaşık 11 metre olacak. Hüseyin Okan Merzeci istikameti kapalı kesit olarak tasarlandı” dedi.

“Projeyi kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz”

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, doğu-batı istikametindeki araçların kapalı kesitin üzerinden geçerken, kuzey-güney istikametindeki araçların ise trafiği altgeçit olarak kullanacaklarını dile getiren Ünal, “Bu projenin yapım tasarlanmasındaki amaç şu; Sevgi Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı’ndaki kuzey yönlü trafik yükünü biraz olsun azaltmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla kuzeyden güneye geçiş istikametleri ve güneyden kuzeye geçiş istikametleri tek şeritli olacak şekilde transit bir geçiş olacak. Bu da vatandaşlarımızın oldukça konforlu seyahat etmelerine yarayacak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR’İN KALPLERİ ISITAN FESTİVALİ 3. GÜNÜNDE DE RENGARENK GEÇTİ
MERSİN’DE BAYRAM SEVİNCİ BÜYÜKŞEHİR’LE KATLANDI
BAŞKAN SOFU, KOLTUĞU TEMSİLEN İLKBAHAR'A DEVRETTİ
ÇAMLIYAYLA İLÇE ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ DURMAZ, MAKAMINI TEMSİLEN DEVRETTİ
ASMA YAPRAĞI TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI
ATATÜRK İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, MÜDÜR ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ
AVRUPA ŞAMPİYONASINI 8 ALTIN, 7 GÜMÜŞ VE 4 BRONZ İLE TAMAMLADIK
TADEKA’DA 23 NİSAN COŞKUSU
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ÇOCUKLARLA EL ELE BAYRAM KORTEJİNE KATILDI
BAŞKANLAR IŞILAR İLE YILDIRIM'DAN BAŞHEKİM DİREK'E ZİYARET