Mersin Büyükşehir Belediyesi Ve Tac ‘Stem Laboratuvarı’ Çalışmalarında Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor.

11 Temmuz 2024 Perşembe, 10:47
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ve Tac ‘Stem Laboratuvarı’ Çalışmalarında Buluştu
-

Tarsus Amerikan Koleji’nin geçmiş dönem mezunları arasında yer alan ve dünyaca tanınan iş insanı Muhtar Kent tarafından kurulan vakıf tarafından, SEV Misak-ı Milli Okulu tarihi binasında açılan STEM Laboratuvar çalışmaları, Büyükşehir Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören öğrencilerle başladı.
 
‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ sloganıyla hareket eden Büyükşehir Bilimbüs otobüsüyle Tarsus Amerikan Koleji’ne götürülen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören öğrenciler, burada unutamayacakları deneyim yaşadılar.
  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor.Türkiye’nin dünya çapında yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan iş insanı ve Tarsus Amerikan Koleji’nin geçmiş dönem mezunlarından Muhtar Kent, Tarsus Amerikan Koleji ve Tarsus SEV İlköğretim Okulu’na STEM Laboratuvarı kurulmasına katkıda bulundu.
Tarsus Amerikan Koleji’nin geçmiş dönem mezunları arasında yer alan Muhtar Kent tarafından kurulan vakıf tarafından SEV Misak-ı Milli Okulu tarihi binasında açılan STEM Laboratuvar çalışmaları, Büyükşehir Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrencilerle başladı.
 
‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ sloganıyla hareket eden Büyükşehir Bilimbüs otobüsüyle Amerikan Koleji’ne götürülen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim gören öğrenciler, burada unutamayacakları deneyim yaşadılar. Eğlenceli bir şekilde gerçekleşen Muhtar Kent Vakfı Stem Laboratuvarı çalışmaları kapsamında başta ahşap atölyesi olmak üzere; girişimcilik, ekonomi, robotik kodlama ve daha pek çok atölye çalışması gerçekleştirildi.
 
Vakfın destekleriyle yurt dışında birçok önemli üniversite de okuyan gönüllü öğrencilerin eğitmen olarak yer aldığı projeye katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinden faydalanan minik öğrenciler, interaktif çalışmalarla bilgilerini pekiştirme ve yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladılar.
 
Aşkın: “Öğrencilerdeki istek, farkındalık etkinlikleriyle daha da artıyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, atölye çalışmalarının oldukça verimli geçtiğine dikkati çekerek, Tarsus Amerikan Koleji ile beraber bir sosyal sorumluluk projesini başlattıklarını ve öğrencilerin bu projeye katılım sağladıklarını vurgulayarak, “Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyeleri olarak çocuklarımızın üretimle buluşmalarını, bilimi tanımalarını ve bununla ilgili çalışmalar yapmalarını destekliyoruz. Bu noktada atölyelerimiz fark yaratmaya başladı. Çocukların yapmış olduğu çalışmalar, onların eğlenerek yeni icatlar ortaya çıkartmalarını destekliyor. Bu noktada da ‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ projesiyle, Mersin’in bütün ilçelerine ulaşıyoruz. Bugün de buraya Bilim Otobüsümüzle çocuklarımız geldi. Bu projenin ilk ayağı olan Tarsus Amerikan Koleji’ndeki Stem Kampıyla öğrenciler ekonomik kampı, maker ile ilgili aktivitelere katılım sağlayacak” ifadelerini kullandı.
 
Öğrencilerdeki isteğin, farkındalık etkinlikleriyle daha da arttığını ve pozitif yönde etki sağladığını vurgulayan Aşkın, “Bilim atölyelerinin temel amacı; çocukların üretimle buluşmalarını sağlamak ve yapmış olduğu çalışmalarda, bütün materyalleri sınırsız bir şekilde kullanma hakkına sahip olmalarıdır. Atölyelerimizde 3 aylık eğitimler sağlıyor ve bu eğitimlerin sonucunda performans değerlendirme sınavları yapıyoruz. Sınavlardan sonra da, çocuklarımızı bu konuda yaptıkları çalışmalarda izliyoruz” dedi.
 
Sunderman: “Çocuklara bu tür fırsatların tanınması çok önemli”
Tarsus Amerikan Koleji Başdanışmanı Amanda Sunderman ise, çocukların gizli yeteneklerinin ortaya çıkması noktasında bu tip projelerin önemine değinerek, “Bugün burada 2 hafta sürecek olan bir sosyal sorumluluk projesi için birlikteyiz. Burası, değerli iş insanı Muhtar Kent’in katkılarıyla oluşturulan bir Stem laboratuvarı. Burada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bilim öğrencileriyle birlikte bir bilim kampı yapılacak. Amacımız, ülkemizde yaşayan her öğrencinin bilimle tanışması. Gelecekte bir bilim insanının nereden çıkacağını, hangi çocuğun bir icat yapacağını bilemeyiz. Onun için tüm çocuklara bu fırsatın tanınması çok önemli” diye konuştu.
 
Eker: “Bence herkes için güzel bir deneyim”
Projede gönüllü olan eğitmenlerden Yusuf Taha Eker, “Hem çocuklar, hem de bizler için güzel bir etkinlik. Onlarla buluşmak, bilim üstüne konuşmak, böyle etkinliklerle onları bilgilendirmek, bence herkes için güzel bir deneyim. Bunu sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
 
Öğrencilerden etkinlikten memnun kaldılar
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören 10 yaşındaki Sıla Burkev, “Kadın ve Çocuk Bilim Atölyeleri’ne çok teşekkür ederim. Bugün abilerimiz ve ablalarımız bizlere hücrelerimizi ve beynimizin nasıl çalıştığını öğrettiler. Bize çok güzel bilgiler verdiler” ifadelerini kullandı.
 
Yine Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrencilerden Elif Turhan da atölye çalışmalarında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Buraya Bilimbüs Otobüsü ile geldik. Arkadaşlarımla beraber Tarsus Amerikan Koleji’nde kodlama sürecini pekiştirmeye geldik. Yaklaşık 2 yıldır burada kodlama kursunda okuyorum” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS İDMANYURDU, OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULUNU BUGÜN YAPACAK
BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDE DERS ZİLİ ÇALDI
Seyir halindeki araç motor kısmından yandı
TARSUS’TA SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ 100 BİN ÜRÜN İMHA EDİLDİ
Yüzlerce Öğrenci Yüzmeyi Öğrendi
Mersin'de Görevli Uzman Çavuş Yıllık İzine Gittiği Memleketi Adana'da Geçirdiği Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti
‘Mersin'de "Bioderma Pro Beach Tour Mersin’ heyecanı
Ege Denizi’nde 3.6 Büyüklüğünde Deprem
VALİ PEHLİVAN, HOMURLU 1951 SPOR KULÜBÜ BAŞKANI VE TEKNİK DİREKTÖRÜNÜ KABUL ETTİ
HACIHAMZALI VE ESHAB-I KEHF TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFLERİNE ZİYARET