MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 24. SANAT SEZONU’NU ‘KUŞ ÖPÜCÜĞÜ’ İLE AÇTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 24. SANAT SEZONU’NU ‘KUŞ ÖPÜCÜĞÜ’ İLE AÇTI... BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘KUŞ ÖPÜCÜĞÜ’NÜN PRÖMİYERİNİ TİYATROSEVERLERLE BİRLİKTE İZLEDİ

12 Ekim 2024 Cumartesi, 10:22
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 24. SANAT SEZONU’NU ‘KUŞ ÖPÜCÜĞÜ’ İLE AÇTI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 24. Sanat Sezonu’nu, ‘Kuş Öpücüğü’ isimli yeni sezon oyunu ile açtı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Kuş Öpücüğü’ isimli oyununun prömiyerini tiyatroseverlerle birlikte izledi. Sezonun yeni oyununun prömiyer gösterimi Mersinli sanatseverlerden büyük alkış aldı.

 

Oyuncu Berkay Ateş de prömiyeri izleyenler arasında yer aldı

Başkan Seçer ve Meral Seçer oyunu; oyuncu ve aynı zamanda Kuş Öpücüğü’nün yazarı Berkay Ateş ile birlikte izledi. Mezitli Kültür Merkezi’nde seyircisi ile buluşan Kuş Öpücüğü isimli oyun; Berkay Ateş tarafından yazıldı ve Necati Kutlu yönetmenliğinde sahnelendi. Dekor ve Kostüm Tasarımı’nı Zehra Alev Tol’un yaptığı oyunun Işık Tasarımı’nda Zeynel Işık, Video Tasarımı’nda Arzu Görgülü, Müzik Tasarımı’nda K. Emrah Oğuz yer alırken; oyunun Genel Sanat Yönetmeni koltuğunda da Ozan Erdönmez oturdu.

 

Başkan Seçer: “Şehir Tiyatrosu ekibi her gün büyüyen ve kendini geliştiren bir ekip”

Sanatçıların çok büyük emek vererek oyunları sahneye taşıdıklarını belirten Başkan Seçer, “Emeğin olduğu yerde böyle güzellikler oluyor. Bu ekip yeni bir ekip değil, 2019 yılında Başkan oldum ve 2020 yılından bu yana her gün büyüyen, kendini geliştiren bir ekip” dedi. Mersin’in Türkiye’nin iz düşümü olduğunu söyleyen Seçer, “Bu kentin Belediye Başkanı olmak çok büyük bir onur ve gurur. Her rengin olduğu ve bir potada eridiği bu kentte herkesi mutlu etmek kolay değil ama bu kitleleri ortaklaşa güldürmek, sanatla bir araya getirmek, huzurunu korumak ve sokakta güvenle yürümelerini sağlamak emek ve insan sevgisiyle oluyor” sözlerine yer verdi.

 

“Sanat ve sanatçı varsa demokrasi olur”

Şehir Tiyatrosu’nun bu sezon 12 oyun oynayacağını hatırlatan Seçer, “Belki tüm tarihlerde bir ilktir. Bizim yeni belediye binamızda Çocuk Tiyatro Sahnesi var. İlk temsiline ben de katıldım. ‘Perde’ dedik ve ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu izledik. Çocuklarımız belediyeye gelsin, belediyeyi şenlendirsin ve devlet kurumlarının ceberut değil, güler yüzünü görsün istedik” ifadelerine yer verdi. Sanatın ve sanatçının demokrasinin olduğu ortamlarda olgunlaştığını belirten Seçer, “Eğer sanat ve sanatçı varsa demokrasi olur. Gerçek sanatçı protesttir, düzen bozuksa düzene karşı çıkar. Onun için gerçek sanatçılara saygımız sonsuz” diye konuştu. Son olarak konuşmasında seyircilere seslenen Seçer, “Elbette ki belediye olarak sizlerin parasını sizlere hizmet olarak dönüştürüyoruz. Bu da bir hizmet, sizlerin kaynaklarıyla oluyor” şeklinde konuştu.

 

Özdülger: “Her sezon açılışı heyecanlanıyoruz”

Şehir Tiyatrosu’nda emek veren herkesi kutlayarak konuşmasına başlayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, oyunu yazan Berkay Ateş’e de teşekkür etti. Her sezon açılışında çok heyecanlandığını da vurgulayan Özdülger, “Yaptığımız şey aslında buzun üstünde birer imza, aylarca süren hummalı bir çalışma, sancılı bir süreç, bazen fırtınalar ve kasırgalar… Hepiniz yaşadınız ama ‘Perde’ dediğiniz o an ve siz değerli sanatseverlerle buluştuğumuz, bizim tek beslendiğimiz o an olan alkışımızı aldığımız an tatlı bir meltem esintisi oluyor” diyerek, oyuna emek veren sanatçılara ve sanatseverlere teşekkür etti.

 

Ateş: “8 yıl önce yazdığım oyunumun Mersin’de seyirciyle buluşması onur ve gurur verici”

Kuş Öpücüğü oyununu 2016 yılında yazdığını söyleyen oyuncu ve oyunun yazarı Berkay Ateş, “2016 yılında aslında bu memleketin çürümüşlüğünü, sıkıntılarını ve insanlarının çaresizliğini anlatmak için bir kağıda oturttuğum hikayenin 8 yıl sonra bugün Mersin’de, böyle kıymetli bir salonda seyirciyle buluşmasını izlemek çok gurur ve onur verici” dedi. Emek veren herkese teşekkür eden Ateş, “İsterdim ki oyunu yazdıktan 8 yıl sonra insanlara daha başka bir ülkede seslenelim. Ülke bir başka yere doğru gidiyor. Daha şiddetli, daha çaresiz ama sanat ve sanatçı çok daha kuvvetli bir yere gidiyor. Bizim sesimiz çok daha gür çıkıyor ve çıkmaya devam edecek” sözlerine yer verdi.

 

Erdönmez: “Şehrin Tiyatrosu olarak halkımıza ışık tutmaya, kalbini sanatla doldurmaya başlıyoruz”

Tüm dünyada Ekim ayında tiyatro sezonunun açıldığını söyleyen Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Sanatçısı Ozan Erdönmez, “Tiyatro bir sanat dalıdır, ki insanlık tarihi boyunca var olan tüm sanat dallarını içinde barındıran tek sanat dalıdır da diyebiliriz. Şehrin Tiyatrosu olarak halkımıza ışık tutmaya, kalbini sanatla doldurmaya başlıyoruz. 24. Sanat Sezonumuz hepimiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Oyunun hazırlanmasında çok büyük bir ekibin emeği olduğunu ifade eden oyunun yönetmeni Necati Kutlu, “Kime nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Bunu yapmak zorundayım; hepinize ama hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Oyun sonunda Başkan Seçer ve Meral Seçer tarafından ekibe çiçek takdimi yapıldı. Son olarak ise toplu aile fotoğrafı çektirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN SAL'DA BUGÜN 4 KARŞILAŞMA OYNANACAK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, 24. SANAT SEZONU’NU ‘KUŞ ÖPÜCÜĞÜ’ İLE AÇTI
BAŞKAN BOLTAÇ "KIZ ÇOCUKLARI ÖZGÜRCE HAYALLERİNE KAVUŞMALI""
"İç ve dış Piyasa da şartlar çok ağırlaştı.”
HAYRİ ERDOĞAN TARSUS'A VEDA ETTİ
Kardeş Borsa “Kozan Ticaret Borsasına” Ziyaret
TARSUSLU ÖĞRETMEN HATİCE BİÇMEK TOPRAĞA VERİLDİ
TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ TARSUS ŞUBESİ YENİ ÇALIŞMA DÖNEMİNE BAŞLADI
TARSUS'TA “HER KIZ ÇOCUĞU GÜVENDE BÜYÜMEYİ HAK EDER” SÖYLEŞİSİ İLE FARKINDALIK YARATILDI
"Emeğin Renkleri Kadın Atölyeleri El Sanatları Karma Sergisi’