Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özel Gereksinimli ve İleri Yaş Almış Yurttaşlara Sağlık ve Bakım Hizmetleri Götürmeye Devam Ediyor

Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla İlçesi’ne bağlı Sarıkavak Mahallesi’nde yaşayan ve uzun yıllar önce eşini kaybeden 76 yaşındaki Emine Tek’i sağlık kontrolünden geçirdi.

23 Ocak 2021 Cumartesi, 09:25
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özel Gereksinimli ve İleri Yaş Almış Yurttaşlara Sağlık ve Bakım Hizmetleri Götürmeye Devam Ediyor
2021-01-23 09:25:03 -

İmkânı olmadığı için çadırda kalan Emine Tek’e ulaşan Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, tansiyon ve şeker ölçümü de gerçekleştirdi. Tek’e sağlık konusunda şikâyeti olup olmadığı sorulurken, kronik rahatsızlıkları olduğu belirlenen Emine Tek’in kontrol sırasında oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

“Sağlığı açısından alınması gereken önlemleri konuştuk”
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı evde sağlık ve bakım hizmetleri biriminde görevli Dr. Ufuk Bakmaz, Emine Tek’in sağlık durumu hakkında bilgi vererek, “Teyzemizin genel durumunu değerlendirmeye ve sağlık kontrolünü yapmaya geldik. Genel bir fizik muayenesi yaptık. Sağlığı açısından alınması gereken önlemleri konuştuk” dedi.
İhtiyaç sahibi her vatandaşa evde bakım hizmeti verdiklerini kaydeden Bakmaz, “Biz sadece Mersin’in şehir merkezinde değil, Çamlıyayla gibi, Tarsus gibi, Erdemli gibi uzak yerlere, ilçelerimize, bunların köylerine; bize başvuran hastalarımıza veya ihtiyacı olduğu haberini aldığımız insanlarımıza sağlık ve evde bakım hizmeti götürüyoruz” diye konuştu.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından durumu değerlendirilen ve kaldığı yerden alınan Emine Tek ise uygun bulunacak bir huzurevine yerleştirilmek için şehir merkezine götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS TSO, "YENİ DÖNEMDE RUSYA İLE TİCARET FIRSATLARI" PANELİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
MERSİN ESOB, DENETİM KURULU NİSAN AYI TOPLANTISINI YAPTI
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
BAŞKAN ALDEMİR, TARSUS'TA ESNAF ZİYARETİ YAPTI
ÇAMLIYAYLA'DA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda Acil Durum Tatbikatı
JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
“JANDARMADAN KAÇAK SİGARA OPERASYONU”
TARSUS’TA EMEKLİ EVİ HİZMETE AÇILDI
TÜRK YILDIZLARI, MERSİN SEMALARINA İLK İMZAYI PROVA UÇUŞUYLA ATTI