MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTISI’NIN 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2025-2029 DÖNEMİ STRATEJİK PLANI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ.. “MERSİN HALKI; BAŞKANIMIZA OLAN SEVGİSİ VE HOŞGÖRÜSÜNÜ 31 MART’TA İFADE ETTİ”

14 Ekim 2024 Pazartesi, 20:02
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTISI’NIN 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ
-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda; Komisyonlara Havale Edilen 6, Birimlerden Gelen 28 madde olmak üzere toplam 34 madde görüşüldü.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü’nde yaptığı konuşmasında; bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılını kutlayacaklarını söyleyerek, “Cumhuriyet’i kuran kadroların bugünkü mirasçıları olarak görevimiz; güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmaktır. 101. yaşını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’nda; Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

Mersin Büyükşehir ‘in 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi

Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü’nün ardından maddelerin oylanmasına geçildi. Komisyonlara Havale Edilen konular arasında yer alan; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı ile konu Meclis Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edildi.

 

Komisyonlara Havale Edilen konulardan biri olan; Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca kurulması planlanan Güneş Enerji Santralinin (GES) ve Sulama Tankeri Desteği Projesi kapsamlarında talep sahibi sulama kooperatifi ve Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı yetiştiricilere proje maliyetinin yüzde 50’sinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca açılacak hesap numarasına ‘katkı payı’ adı altında yatırılması ile ilgili konu oy birliğiyle kabul edildi.

 

“Mersin halkı; Başkanımıza olan sevgisi ve hoşgörüsünü 31 Mart’ta ifade etti”

Bir Meclis üyesinden gelen ve Erdemli’ye ilgi alaka gösterilmediği iddiasına yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan, “Vahap Seçer Başkanımızın Erdemli’ye ve Erdemli halkına olan saygısı, sevgisi ve hizmeti Erdemli için de Tarsus için de Gülnar için de geçerli. Bu durum bizim 13 ilçemiz için de geçerli. Vahap Seçer Başkanımızın tüm Mersin’imizde yaşayan vatandaşların gönlünde olan sevgisi ve hoşgörüsünü 31 Mart 2024’te Mersin halkı, kimsenin bunu ifade etmesine gerek bırakmadan kendisi ifade etti” dedi.

 

Maddelerin görüşülmesinin ardından Meclis toplantısı sona erdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS'TA TARIM İŞÇİLERİ YÖVMIYELERİ NETLEŞTİ
AK.PARTİ TARSUS'TA OLAĞAN GENEL KURULUNU PAZAR GÜNÜ YAPACAK
MERSİN, DİYARBAKIR'DAN 1 PUAN ÇIKARDI:0-0
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTISI’NIN 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ
BALIKÇILAR OLTALARINI AKDENİZ’İN MAVİ SULARINA SALLADI
MERSİN'DE ENGELLİ ÇOCUĞA AİT ELEKTRİKLİ BİSİKLET ÇALINDI
VALİ PEHLİVAN, YÜRÜTÜLMEKTE OLAN GÜVENLİK VE ASAYİŞ HİZMETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
MÜFTÜ AKÇAY'DAN TAYİNİ ÇIKAN VAİZ TAYŞAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Mersin’de, ‘2. Mersin Off-Road ve Kamp Festivali’
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANI 70 BİN TL DEĞERİNDEKİ ALTIN BİLEKLİĞİ SAHİBİNE TESLİM ETTİ