MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın Bacası Depremzedeler İçin Tütüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı bölgelere el uzatmaya devam ediyor.

08 Şubat 2023 Çarşamba, 10:33
MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nın Bacası Depremzedeler İçin Tütüyor
2023-02-08 10:33:43 -

Depremzedelerin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren tüm birimleriyle seferber olan Büyükşehir, acil ihtiyaç malzemelerinin gönderimlerini sürdürüyor. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük üretilen ekmeklerin tamamı depremzedelere gönderiliyor. Bugün üretilen 62 bin 510 ekmek Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da toplam 10 ilçeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
MER-EK gece gündüz üretiyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, deprem mağdurlarına daha çok ekmek ulaştırabilmek için gece gündüz çalışıyor. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren kapasiteyi artırarak ekmek göndermeye başlayan fabrika bacaları bu kez depremzedeler için tütüyor. MER-EK’den bugün 62 bin 510 ekmek felaketin yaşandığı bölgelere gönderildi.
Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan, Adıyaman’da Besni ve Gölbaşı, Hatay’da Defne, Samandağ, Merkez, İskenderun, Arsuz ve Yayladağ ilçelerine somun ve roll ekmek ulaştırılıyor. Ekmekler, acil ihtiyaç noktalarında bulunan yetkililerle iletişim kurularak koordineli bir şekilde ulaştırılıyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Şu anda Büyükşehir Belediyemizin Ekmek Fabrikası’nın önündeyiz. Az önce deprem bölgesinde 10 noktaya ekmek araçlarımızı gönderdik. Toplam 62 bin 510 ekmek gönderdik 10 araçla. Bu ekmekler de yarı yarıya olacak şekilde somun ve roll ekmek olmak üzere ayarlandı Olağanüstü hal bölgesine yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Minik Yüreklerden Polislerimize Sımsıcak Bir Sürpriz
Düzeltme
VALİ TOROS, BAŞSAVCI ORHAN, BAŞKAN BOLTAÇ VE REKTÖR ÖZEN'E İADE-İ ZİYARETTE BULUNDU
7. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU’NUN 2. ETABINDA SPORCULAR, 125 KİLOMETREYİ PEDALLADI
VALİ TOROS, TARSUS'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
METEOROLOJİ 'DEN ZİRAİ DON UYARISI
Mersin'e Bahar Gelirken, Kış Geri Döndü
TARSUSLU ÖĞRENCİLER ÇÖMLEK SANATINI ÖĞRENDİ
MHP'Lİ BAŞKAN AKIN'DAN, EMNİYET AMİRİ AZBAY'A POLİS HAFTASI ZİYARETİ
Tarsus'ta boş durumdaki tavuk üretim çiftliğinde yangın