Meclis Başkanı Kaya Ve Yönetim Kurulu Başkanı Teke 19 Mayıs'ı Kutladı

Başkanlar kutlama mesajı paylaştı…

19 Mayıs 2024 Pazar, 14:27
Meclis Başkanı Kaya Ve Yönetim Kurulu Başkanı Teke 19 Mayıs'ı Kutladı
-

Tarsus Ticaret Borsası Meclis  Başkanı Murat Kaya, işgal altındaki Anadolu topraklarında bağımsızlık ve kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs'ın 105. yıldönümünde, yok edilmek istenen bir milletin var olma mücadelesinin çok net anlaşıldığını belirterek, "İstiklal bilinciyle yetişen gençlerimiz dün olduğu gibi bugün de geleceğimizin teminatıdır" dedi.
 
Meclis  Başkanı Murat Kaya, “Bugün de aynı azim ve kararlılıkla ekonomik bağımsızlığımızı korumak amacıyla mücadele ediyor, daha fazla yatırım, üretim ve istihdam sağlamak için çalışıyoruz. Aydınlık geleceğe açılan kapının anahtarının gençlerde olduğunu bilen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan ederken ülkemizin geleceğini de emanet etmiştir.  Bağımsızlık için o gün verdiğimiz mücadeleyi, bugün ekonomik alanda sürdürüyoruz. Vatan sevgisiyle yetişen pırıl pırıl gençlerimizin yarınlarımızda ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın en büyük teminatı olduğunu biliyoruz.
Milli mücadele bugün de ekonomik alanda devam etmektedir. Tarihin tekerrür etmemesi ancak güçlü ekonomi ile  mümkün olabilir. Ülkemizin parlak geleceği, bu bilinçle yetişen gençlerin eliyle çizilecektir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan savunmasında can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum."
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 105 yıl önce yaktıkları kurtuluş meşalesinin ilelebet sönmeyeceğini söyledi.  
 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirtti.
19 Mayıs ruhunun milletimizin karakterini yansıttığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Karakteri bağımsızlık olan milletimizin, 19 Mayıs’ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan eden aziz milletimiz, bugün tarihindeki şanlı sayfalardan birisinin daha yıl dönümünü yaşamaktadır.
105’inci yıldönümüne erişmenin onurunu ve gururunu yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar büyük zorluklar ve mücadeleler içerisinde kurulduğunu ve bugünlere geldiğini; aziz şehitlerimize minnet ve şükran duygularıyla bir kez daha idrak etmekteyiz.
“Gençlerimize inancımız tam”
Atatürk, "Gençliğe Hitabe" başta olmak üzere birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine emanet ettiği geleceğimize sahip çıkacak gençlerimize inancımız sonsuzdur.
 
Biz de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere duyduğu güveni, inancı aynen taşıyoruz. Bu ülkenin gençlerinin, azmi ve kararlı yapısı olduğu sürece başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün dediği gibi “Bütün ümidim gençliktedir.”
 
Bu duygu ve düşüncelerle, bu özel günde vatanımız uğruna canını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anarak gençlerimizi sevgiyle selamlıyor, daha nice yüz yıllara ulaşacağımız başarılarla dolu bir hayat diliyorum.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Halk Kart’ın Mayıs Ayı Tutarı Toplam 5 Milyon 295 Bin TL, Hak Sahibi Vatandaşların Hesaplarına Yatırıldı
Mersin'in Tarsus İlçesinde Faaliyet Gösteren Bir Plastik Fabrikasında Çalışan 57 Kişi Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Hastanelere Kaldırıldı
Büyükşehir Ve MESKİ Yöneticilerine Yönelik “Etik Söyleşisi” Düzenlendi
Tarsus’ta Şehitler, Gaziler Ve Kuvayi Milliyeciler İçin Bir Kez Daha Dualar Edildi
Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği “2. Mersin Robot Kampı-2024” Hazırlıkları Tamamlandı
Başkan Seçer Carettaları Play-Off Mücadelesinde Yalnız Bırakmadı, Carettalar Şampiyonluğa 1 Adım Daha Yaklaştı
Başkan Seçer, Ford Trucks Bayi Açılışı’na Katıldı; “100 Nakliyeci Esnafına Hizmet Edecek Bir Nakliyeciler Sitesi İnşa Ettik”
Mersin Büyükşehir’in İlaçlama Ekipleri Sahada, Haşere Ve Larva Gündüz Uçkun İlaçlaması Gece Yapılıyor
Mezopotamya’da Mersin Rüzgarı Esti, Mersin Turizmi Ve Gastronomisi İle Diyarbakır’da Tanıtıldı
‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ Oyunu 21 Binden Fazla Çocuğa Ulaştı