Künefeci Sadık Usta'dan Şaşırtan Çıkış

Alışılmışın dışında tadı ile gün geçtikçe Mersin bölgesinin önemli tatlılarından biri haline gelen künefe için, ustasından farklı bir yorum geldi.

26 Mart 2019 Salı, 17:38
Künefeci Sadık Usta'dan Şaşırtan Çıkış
2019-03-26 17:38:25 -

Yaptığı künefeler ile yerli yabancı turistlerin uğrak adresi olan Sadık Usta ; Künefe’nin asıl markası Lübnan’dır dedi.
Türkiye’de özellikle Hatay bölgesinde yapılan künefelerin lezzetinin abartıldığını ifade eden Sadık Usta ‘’ Suriye tarzı yapılan künefeler damak tadına ihanettir’’sözleri kullandı.
Kadayıfın kullanım ve pişirim şekli peynire tad verir diyen 55 yaşındaki Tarsuslu künefe ustası , damak tadının Hataylı ustalar tarafından abartıldığını iddia etti.
Künefenin ana vatanının Lübnan olduğu gerçeğinin bilinmesi gerektiğine de değinen Sadık usta , künefe yemek için dükkanına gelen herkese bu sihirli tadın tarihini anlattığını vurguladı.
Hatay’da künefe yapan bazı eski ustaların lezzeti koruma adına direndiğini bildiğini de ifade eden Tarsuslu künefe ustası ‘’ Hatay bazı Gelenekçiler lezzet yolculuğuna devam ederken, künefe tatlısını fabrikasyon sektör haline getirenler ne yazık ki, bu mesleğin tarihine ihanet ediyorlar. Milleti şireye ,kalitesiz kadayıfa mahkum ediyorlar. Herkesi Tarsus'a Lübnan künefesi yemeye davet ediyorum. Lütfen kimse Hatay'da ki künefeye aldanmasın, gelsinler görsünler’’diye konuştu.
Künefeci Sadık Usta'dan Şaşırtan Çıkış

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Gurme...
07:15
27 Mart 2019 Çarşamba
Ben beğenmedim 👎
78.180.37.32
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MSK, YALOVASPOR’U KONUK EDECEK
TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI DEMİR'DEN TSO BAŞKANI KOÇAK'A ZİYARET
BAŞKAN TEKE: "ÖLÇEMEDİĞİMİZİ YÖNETEMEYİZ"
İYİ PARTİ’DEN, TARSUS ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET
BAŞKAN ALDEMİR, MÜFTÜLÜK YERLEŞKESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
ŞEHİTLERİMİZ, TARSUS'TA DUALARLA YAD EDİLDİ
SİLİFKE, "TAMAM MI DEVAM MI, DÜZCE CAM DÜZCESPOR" HAZIRLIKLARINI SÜRDÜYOR
ÖGRENCİLER'DEN " KUŞ YUVASI YAPIMI ATÖLYESİ"
Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı’dan  Bozyazı  Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu’na Ziyaret
KIR ÇİÇEKLERİ GÖZÜNÜ OLİMPİYATLARA DİKTİ!