KBB Uzmanı Özkardeşler'den “NEZLE-GRİP” Uyarısı

TARSUS Özel Ortadoğu Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Can Özkardeşler, son bahardan kışa geçilen şu günlerde vücut sıcaklığının korunması için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özkardeşler, özellikle küçük çocuklu aileleri nezle ve grip konusunda uyardı.

20 Kasım 2015 Cuma, 19:13
G: 20.11.2015 - 20:16
KBB Uzmanı Özkardeşler'den “NEZLE-GRİP” Uyarısı
-

Son bahardan kışa geçilen Kasım ayında alerjiye neden olacak birçok faktörün ortaya çıktığını belirten Mehmet Can Özkardeşler, “Özellikle çınar ağaçları yaprak döküyor. Ağaç yaprak dökerken toz çıkartıyor. Bu toz bazı insanlarımızda alerjiye neden oluyor. Genellikle şikayetler burun akıntısı, hapşırık, tıksırık veya burun tıkanıklığı oluyor. Bunun ilerlemesi de sinüzit meydana getirebiliyor; başağrısı veya geniz akıntısı belirtisi de hastalığı ortaya çıkartıyor. Son bahardan kış aylarına geçtiğimiz bugünlerde vücut sıcaklığının buna alışması için tedbirli olmamız gerekiyor. Özellikle nem bakımından yüksek olan Çukurova’da güneş çıktığı zaman sıcak oluyor; biranda gölgeye geçildiği zaman ise hava soğuyabiliyor” dedi.


Güneşli havalara aldanıp, bu aylarda ince giyinmenin oldukça sakıncalı bir durum olduğuna vurgu yapan Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Can Özkardeşler, “İnce giysiler giyinildiği zaman bir anda soğuk havaya maruz kalabiliyoruz. Bu durumda nezle, grip belirtileri meydana geliyor. Üst solunum yolunda da etkili olan bu hastalıklar ilerlediği zamanda genelde orta kulak iltihapları çok oluyor ve genelde çocuklarda sıkça rastlanan şikayetler arasında yer alıyor. Özellikle ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü nezle, grip uzadığı zaman burun-östaki aracılığıyla mikrop kulağa geçiyor. O nedenle aileler ‘nezle-griptir, hemen geçer’ demeliler ve gerekli olan ilaçları vermeliler. Eğer ki hastalık geçmiyorsa, hemen bir uzmana başvurmalılar. 0-2 yaş çocuklarda görülen orta kulak iltihabı eğer ki tekrar ederse, 8-10 yaşa geldiğinde kulakta “duyma” riski meydana gelebilir” uyarılarında bulundu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE AHİLİK HAFTASI COSKUSU
MERSİN'DE ARABANIN ÇADIRINI ÇALDILAR
SEÇER İLE BOLTAÇ, TSO'NUN MECLİS TOPLANTISINA KONUK OLDU
Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, MÜFTÜLÜK YERLEŞKESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
MERSİN SAL'DA 2. HAFTA HEYECANI
İTFAİYE HAFTASI’NDA İTFAİYE PERSONELİNDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BAŞKAN SEÇER, TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN ‘OSMANİYE MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
SAMSA KARAMEHMET CUMA GÜNÜ AİLE KABRİSTANINDA DEFNEDİLECEK
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI