Kayıp Engelli Çocuktan 27 Aydır Haber Alınamıyor

Mersin’in Tarsus İlçesinde 27 ay önce evinin önünde ortadan kaybolarak sırra kadem basan zihinsel engelli Yakup Barut, tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamıyor.

17 Kasım 2015 Salı, 14:45
G: 17.11.2015 - 14:50
Kayıp Engelli Çocuktan 27 Aydır Haber Alınamıyor
-

Tarsus Yeşil evler Mahallesinden 27 ay önce ortadan kaybolarak sırra kadem basan 17 yaşındaki zihinsel engelli Yakup Barut, tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamıyor.

 

Tarsus’u, Mersin’i adeta karış karış arayan aile yapılan aramaların sonuçsuz kalması ve  üzerine 27 ay geçmesine rağmen kayıp engelli gençten herhangi bir iz bulunamaması üzerine acılı aile yetkililere ve duyarlı vatandaşlara seslenerek kayıp çocuklarının artık bulunması için yardım çağrısında bulundular.

 

27 aydır her yeri karış karış aradığını belirten baba Yavuz Barut,  engelli çocuğundan her hangi bir ize rastlamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

 

“Her Günümüz Acı İçinde Geçiyor”

 

Baba Barut; “27 aydır zihinsel engelli kalp rahatsızı çocuğum kayıp. Halimiz çok kötü, hasta ve engelli çocuğumuzun bir an önce bulunmasını istiyoruz. Kendisi zihinsel engelli, 3 haftada bir iğnesi var. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın.  Çok zor durumdayız, Devlet büyüklerimizden, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz.  Mersin Valimizden, emniyet ve jandarma yetkililerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz.  Yakup’um kendisi saf, zihinsel engelli garip bir kuş gibidir. Bu çocuğun halini düşünerek her günümüz acı içinde geçiyor.  Gören bilen duyan varsa Allah rızası için bize yardım edin.  Allah kimsenin başına vermesin. Çocuğumdan bundan bir yıl öncesine kadar bunun dilendirildiğini öğrendik. Erdemli, Silifke ve Mut’ta dilendirildiği şeklinde bilgi aldık. Tüm çabalarımıza rağmen ulaşamadık.  Eğer çocuğumu kim dilendiriyorsa nereye götürdüklerini çözemedik. Mersin dışına da götürmüş olabilirler.  Bu çocuğu gören duyan kim varsa Allah rızası için ya bize ya da emniyet güçlerini bildirsinler. Allah rızası için bize yardımcı olun.” Diyerek çağrıda bulundu.

 

Anne Barut; “Yavrumu geri getirin onu çok özledim, çocuğum hasta ve çaresizdir”

 

Ellinde kayıp oğlu Yakup Barut’un resmi ile her gün ağladığını belirten gözü yaşlı anne Gönül Barut, “ Oğlum 27 aydır kayıp, hiçbir ize rastlayamadık. Her sabah umutla belki çocuğum gelir diye kalkıyorum. Allah korkusu yok mu, çocuğumu götürenlerden. Çocuğumu geri getirsinler.  Hepimizin psikolojisi bozulmuş durumda.  Her gün acı içindeyim.   Rabbim merhamet etsin onlara, inşallah çocuğumu geri getirirler.  Onlardan şikâyetçi olmayacağım. Yeter ki çocuğumu geri getirsinler.  Çocuğum kendini ifade edemiyor, düzgün konuşamıyor. Kalp rahatsızlığı var, sürekli ilaç kullanmak zorundadır. Çocuğum hastadır, çaresizdir. Çocuğu gören varsa, duyan bilen varsa Allah rızası için bize bildirsinler.” İfadelerini kullandı.

 

Hatırlanacağı üzere Tarsus’un Yeşilevler Mahallesinde bundan 27 ay önce Ağustos ayının son gününde bisikleti ile dolaşmaya çıktıktan sonra eve geri dönmeyen ve ortadan kaybolmasının ardındın Zihinsel engelli Yakup Barut’u bulabilmek için AKUT, Mersin Sivil Savunma ekipleri, Tarsus ve Mersin jandarma ve polis ekipleri ile birlikte akrabaları ve mahalle halkı seferber olmuşlardı. Yapılan tüm aramalara rağmen engelli çocuktan herhangi bir ize rastlanamamıştı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
miray
18:10
18 Kasım 2015 Çarşamba
Allah yardımcınız olsun
94.55.41.203
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
VALİ PEHLİVAN, AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ÜNİVERSİTESI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR ERDAL BAYKAN, DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus'ta feci kaza 1 ölü, 2 yaralı
BAŞKAN BOLTAÇ: "TARSUS, GELECEKTE YILDIZI PARLAYACAK BİR KENT HALİNE GELİYOR" "
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS'A TRANVAY PROJESİ...
VALİ PEHLİVAN: "AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN"
CHP GENEL MERKEZİ'NDEN BAŞKAN BOLTAÇ'A ÖNEMLİ ZİYARET
İLK DEFA 3 YILLIK TARIMDA DESTEKLEME PAKETİ AÇIKLANDI, YENİ BAHÇE TESİSLERİNE DİKKAT
Başkan Seçer Tarsus TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısı’na Katıldı
MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR