Kariyer Merkezi’nin Düzenlediği 8 Programa 500’den Fazla Kişi Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’e kazandırdığı önemli projelerden biri olan Kariyer Merkezi, pandemi dönemine rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Online sürdürdüğü toplantılarla iş gücü piyasasının önemli isimlerini ağırlayan Kariyer Merkezi, çalışmaya ve Mersin’e vizyon kazandırmaya devam ediyor.

27 Kasım 2020 Cuma, 16:00
Kariyer Merkezi’nin Düzenlediği 8 Programa 500’den Fazla Kişi Katıldı
2020-11-27 16:00:16 -

Kariyer Merkezi’nin 36 kurumun işbirliğinde başlattığı ve her programda iş gücü piyasasının önemli isimlerini ağırladığı “Dijital Liderler Mersin’de” projesinin Kasım dönemi konuğu Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz oldu.

Mersin’de iş birliğinin yeni adı: İş gücü Piyasası Koordinasyon Kurulu
Online yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, yaklaşık 1 yıldır Mersin’e hizmet vermelerine rağmen çok kısa zamanda iş gücü piyasasının dinamikleri arasında iş birliği kültürü kurarak, özellikle pandemi döneminde iş arayanları, öğrencileri ve işverenleri geleceğe hazırladıklarını belirtti.

Şeref Oğuz: “Lütfen kabiliyet envanteri çıkarın. Zeki ve yetenekli insanlarınızı yüceltin”
Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, işverenlerin yetenekli çalışanları ortaya çıkarması gerektiğine değinerek, “Bir işletme yönetiyorsanız lütfen insan kaynaklarınızı gözden geçirin. Pek çok işletme kendi insan kaynaklarının işgali altında. Bizler diplomaları işe alıyoruz kabiliyetleri değil. Hem diplomayı istiyoruz hem de bunların yanına bir beceri eklensin istiyoruz. İlk olarak şuradan işe başlayabiliriz; lütfen kabiliyet envanteri çıkarın. Zeki ve yetenekli insanlarınızı yüceltin. O gençler beyin göçü yapıyor ve gittikleri ülkelere zenginlik saçıyorlar. Zeki ve yetenekli insanlarınızı bulun ve ortaya çıkarın” dedi.
Kariyer Merkezi tarafından COVID-19 sonrası iş hayatına adaptasyon, yeni dönem iş süreçleri, yeni fırsatlar, e-ticaret, dijitalleşme, insan kaynakları uygulamaları, sosyal güvenlik uygulamaları ve teşvikler gibi konu başlıklarında düzenlenen 8 programa 500’den fazla kişi katıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Silifke Narlıkuyu’da Sahilde Erkek C·s·di Bulundu
İSTANBUL'DA 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KONSERİNE KATILDI
MERSİN, ADANALIOĞLU KAVŞAĞINDA KAZA: 1 YARALI
VALİ TOROS, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLADI
TARSUS KENT MERKEZİ'NDE EV YANGINI
MEZİTLİ'DE 2 KİŞİ DEREYE ATLADI
MERSİN'DE ARANAN 891 SAHIŞ YAKALANDI
VALİ TOROS, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
SİLİFKE TSO BAŞKANI KAYNAR, TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NDAN SİLİFKE OSB İÇİN DESTEK İSTEDİ