Karakucak Heyecanı Anamur Abanoz’dan Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla 7 farklı ilçede düzenleyeceği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri, Anamur’un Abanoz Yaylası’nda pehlivanların er meydanına çıkması ile başladı.

25 Ağustos 2017 Cuma, 11:02
Karakucak Heyecanı Anamur Abanoz’dan Başladı
-

Türkiye genelinden 13 farklı boyda 220 güreşçinin mücadele ettiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, MHP Anamur İlçe Başkanı Ahmet Karan, MHP Aydıncık İlçe Başkanı Hacı Salan, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Batun, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Pehlivanların kıran kırana mücadele ettiği ve vatandaşların büyük bir heyecanla izlediği güreşlerde yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de pek çok etkinlik gerçekleştirerek, ata sporlarını gelecek nesillere aktarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Belediyelerin asli görevleri, görev yaptıkları alanda vatandaşların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek, onların hayatını kolaylaştırmak ve eksik kalan hizmetleri vatandaşların ayağına götürmektir. Ama biz olaya yalnızca bu şekilde bakmıyoruz. Bizim amacımız hizmet alanımızda yaşayan insanları birleştirmek, bütünleştirmek, kaynaştırmak aynı zamanda hemşehricilik bilincini geliştirmek. Hizmetler er ya da geç yapılır. Bizim gibi hizmet aşığı, hizmet delisi olan yöneticiler olduğu sürece belki çok kısa zamanda gerçekleşir” dedi.


“Kültürel ve sportif faaliyetlerle insanlarımızı meczetmek istiyoruz”

Mersin’de yalnızca fiziki hizmetleri değil, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri de gerçekleştirerek, vatandaşları hizmete doyurmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bu etkinliklerimizi insanlarımızı bir araya getirmek için yapıyoruz. Bu etkinlikleri kültür değerlerimize, milli değerlerimize, ata sporumuza sahip çıkmak düşüncesi ile yapıyoruz.  Bu etkinlikleri özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın spora ve ata sporuna özendirilmesi ve sahip çıkması düşüncesi ile yapıyoruz. Bir taraftan fiziki hizmetleri gerçekleştirirken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle insanlarımızı birleştirmek, kaynaştırmak, meczetmek, bütünleştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz”şeklinde konuştu.
Türkiye’nin birçok spor organizasyonuna katıldığını, mücadele ettiğini ama yine güreşten başka yüzü güldüren bir spor dalının olmadığını belirterek sözlerine başlayan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ve eski Güreş Federasyonu başkanı atandı. İnşallah Türk güreşine ve güreşçisine gerekli destek sağlanır. Voleybola, basketbola, atletizme yapılan yatırımların yüzde 1’i Türk güreşine yapılsa güreşçilerimiz 2-3 değil 7-8 sıklette dünya şampiyonlukları, Avrupa şampiyonlukları kazanır. Federasyonumuzun ve Spor Bakanımızın bu değerlere sahip çıkması ve ata sporumuz güreşi ayağa kaldırmasını temenni ediyorum. Bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum”dedi.


Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Ertuğrul Ayhan tarafından çiçek verildi.


Vatandaşların nefeslerini tutarak izlediği güreşlerde, pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken, cazgırlar pehlivanları ve alanı dolduran kalabalığı coşturdu. Vatandaşlar, akşam saatlerine kadar süren güreş alanını doldururken, ödül törenini ve konserleri heyecanla bekledi. Pehlivan ağabeylerine özenen çocukların er meydanının yanında yaptığı güreşler ise görülemeye değerdi.


Mücadeleler sonunda 96+ başpehlivanlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı birinci, Erzurumlu Başpehlivan Kenan Gör ikinci olurken, Taki Taşdemir ve Selim Ercan ise üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporculara madalyaları ve para ödülleri verilirken, Gülnar’dan Toroslar’a kadar 6 ilçede daha gerçekleştirilecek olan 4. Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde, kazanan sporculara toplam 280 bin TL ödül verilecek.
Pehlivanların kıyasıya mücadelelerini izleyen vatandaşlar, ödül töreninden sonra Doğa Yavuz Uydacı ve Yılmaz Taşoğlu’nun verdiği konserlerle Karakucak Güreşleri etkinliklerinin tadını çıkardı. Etkinlikte son olarak sahne alan Mustafa Yıldızdoğan, sevilen şarkılarını seslendirerek, 30 Ağustos Zafer Haftası’na yakışır bir coşku ile vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Mustafa Yıldızdoğan’ın şarkılarını hep bir ağızdan seslendiren kalabalık, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mustafa Yıldızdoğan’a tezahüratlarla ve alkışlarla destek verdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
REMZİ KARABULUT’TAN TADEKA’DA “DEMOTİK HİYEROGLİFLER SERGİSİ”
TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİNDE BULUŞALIM
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS'TA 'DOKTOR SUNUMLARI' İLE FARKINDALIK YARATTI
TARSUS'TA KURU İNCİR TEZGAHTAKİ YERİNİ ALDI
MİLLETVEKİLİ DİNÇER'DEN BAŞKAN BOLTAÇ'A ZİYARET...
MÜDÜR ANTEPLİOĞLU'DAN EVDE EĞİTİM GÖREN ENSAR'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ..
GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANLAR SAHADA, VATAN ONLARLA SPOR ETKİNLİKLERİ YAPILDI
MERSİN'DE SAĞANAK YAĞIŞ BERABERİNDE KAZALARI GETİRDİ
Peygamber Sevgisi Meydanları Doldurdu
Tarsus Ticaret Borsası, İhtisas Komisyonları toplandı