Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ardından akşam saatlerinde yerel gazeteye konu olan hadisenin güvenlik kamera kayıtlarıyla birlikte Mersin Milletvekili tarafından bir açıklama yapıldı.
Sabah saatlerinde yerel gazetede çıkan habere bir açıklama gelmezken CHP Mersin Milletvekilinin çıkışıyla olayın ulusal medyada çıkmasıyla birlikte açıklama yapılma gereği duyuldu.
2018 yılında Tarsus Sosyal Yardımlaşma Vakfında yaşanan olayın mahkemeye yansıyan ifadelere ve de paylaşılan kamera görüntülerine göre özetlemek gerekirse;
“22 Ocak 2018 tarihinde Nalan Özen, ödeyemediği elektrik faturalarının ödenmesini talep etmek için Müdür Ahmet Sarman’ın odasına girdi.
Nalan Özen durumunu anlatırken bir süre kendisini dinleyen Ahmet Sarman, daha sonra ayağa kalkıp Nalan Özen’in elindeki torbayı bir anda aldı.
Bunun üzerine bir süre arbede yaşandıktan sonra Müdür Ahmet Sarman’ın Nalan Özen’in torbasını dışarıya doğru fırlattığı, Nalan Özen’in de Ahmet Sarman’ın sırtına yumrukla birden fazla vurdu. Sonrasında ise güvenlik görevlileri odaya girerek, Nalan Özen’i yaka paça dışarıya çıkardılar.
Yardım istemek için gidilen Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yaşanan olay mahkemeye taşındı.
Nalan Özen hakkında “basit yaralama” suçuyla açılan dava Tarsus 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Nalan Özen savunmasında, Müdür Ahmet Sarman’ın yanına birçok kez gittiğini ancak kendisine yardım etmediğini iddia ederken, olay günü poşetini yere atacağını ve cep telefonunu kıracağını düşündüğü için böyle davrandığını söyledi.
Müdür Ahmet Sarman ise, Nalan Özen’in vakfa sürekli gidip geldiği için sorununu bildiğini, kendisini yardımcı olmak için memurlara yönlendirdiğini anlattı. Ahmet Sarman, bu sırada Nalan Özen’in kendisine bağırarak eline vurduğunu ve torbayı düşürdüğünü ifade etti. Torbayı almak isterken de kendisinin sırtına birden fazla kez vurduğunu belirtti.
Mahkemede dinlenen tanık Hacer Akpirinç Müdür Ahmet Sarman’ı doğrularken, diğer tanık Muhtarlar Turgay Benli ve Abdullah Can Özçürümezoğlu ise Ahmet Sarman’ın daha önce de birçok kez yanına gelen kadınlara hakaret ettiğini, kovduğunu anlattılar.
Tarsus 4. Asliye Ceza Mahkemesi 4 Nisan 2019 tarihli kararında sanık Nalan Özen’i suçlu buldu ve 135 gün adli para cezasına çarptırdı.
Nalan Özen’e verilen para cezası 2 bin 700 TL olarak belirlendi.
Yapılan görüşmelerde borcu ödeyemediği için de günde 2 saat ilçe tarımda temizlik yaptığını söyleyen Nalan Özen, “İlçe tarımda yerleri siliyordum, tuvaletleri yıkıyordum. Baktım bitecek gibi değil, ben de emniyet müdürlüğünde çaycılık yaparak cezamı tamamladım. 3 ay kadar cezamı bitirmek için çalıştım” ifadelerini kullandı.
Şu an 61 yaşında tek yaşadığını ve çalışamadığını söyleyen Nalan Özen, küçük oğlunun üniversiteyi bıraktığını, ortanca oğlunun evli olduğunu ve büyük oğlunun çalışmaya devam ettiğini belirtti.
Nalan Özen, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu sayesinde yardımlar aldığını ancak Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 4 yıldır yardım almadığını öne sürdü. Nalan Özen, sonrasında gittiği Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda ise tehdit edildiğini ve bir daha kendisinin gelmemesi yönünde hakaretler edildiğini ileri sürdü.”
2019 yılında ceza almasına sebep görüntülerde ilk hamlenin Ahmet Sarman tarafından geldiği görülmekte.
Elbette Türk Adaletinin verdiği hukuki karara son derece saygılıyız.
Ancak Tarsus Kaymakamlığının yaptığı açıklamada bu bayana en son 2022 Şubat ayında 1750 TL yardım yapıldığı yazmakta.
Değişen ne oldu peki?
Sayın Valimiz; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu geldiğinden beri vatandaşlar Devletin sıcak elini hissetmeye başladı.
Bu olay bir önceki Kaymakam döneminde yaşanmış.
Sayın Otcu ilk geldiğinde “mağduriyetin saati olmaz” diye bir cümle kullanmıştı. Bu cümlesini asla unutmuyoruz.
Kaymakam Otcu’nun vatandaşlara gösterdiği ilgi ve alaka son derece takdir almakta.
Bakınız Tarsus Sosyal Yardımlaşma vakfı ile Tarsus Kaymakamlık binasının arası hayli uzak bir mesafede.
Günde onlarca kişi Sosyal Yardımlaşma Vakfında yaşadığı sıkıntılardan ve çözümsüzlüklerden dolayı Sayın Kaymakamın makamına gelmekteler. İşte o gelen vatandaşların Vakıf Müdürlüğünde yaşadıkları sorunlar Kaymakamlık makamında Sayın Kaymakamın sayesinde çözüme kavuşturuluyor.
Demek ki insanlara Devletin sıcaklığıyla muamele yapılırsa sorunlar çözülebiliyor.
Şimdi o dönemde ceza alan kadın şimdi nasıl yardım alabiliyor? Yardımı hak ediyormuş demek ki.
Demek ki burada bir hata var. Bu hataların üstüne gitmek gerekmez mi?
Sırf bir CHP’li bir vekilin bu konuyu gündeme getirmesinden dolayı sorunların üzerine gitmezsek çok şey kaybederiz.
Bu konuyu O CHP’li vekil değil de bizler gündeme getirseydik durum farklı olur muydu acaba?
Muhtarlarla yaptığımız görüşmelerde şikayetler çok fazla.
Sayın Valimiz, mahkeme kararını vermiş eyvallah.
Ama kamuoyu vicdanı ne olacak?
Lütfen görüntüleri bir kez daha izleyip bu olayın yaşanmasının sebeplerini araştıralım.
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.