İtfaiye Hizmetlerinin Altyapısı Güçlendiriliyor! Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliğine Yeni Hizmet Aracı

Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalışmalarını başarılı şekilde yerine getiren ve 2020 yılını toplam 16 bin 987 görevle tamamlayan Büyükşehir itfaiye ekiplerinin araç filosu güçlendiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği bünyesinde kullanılmak üzere, tam donanımlı yeni bir yangın söndürme aracı alındı.

08 Şubat 2021 Pazartesi, 09:21
İtfaiye Hizmetlerinin Altyapısı Güçlendiriliyor! Mersin Büyükşehir İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliğine Yeni Hizmet Aracı
2021-02-08 09:21:01 -


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Son teknoloji birçok ekipman bulunuyor
Ev ve işyeri yangını, doğal afetler neticesinde yaşanan kurtarma operasyonları, dağda veya evde mahsur kalan canlıların çıkartılması, sıkışmalı kazalar ve daha pek çok vakada seri şekilde olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin daha kaliteli hizmet vermelerine imkan sunacak yeni yangın söndürme ve arama-kurtarma olaylarına müdahale aracında son teknoloji birçok ekipman bulunuyor.

Çift kabin özelliğiyle 5 personelin taşınabildiği yeni araç, monitör özelliğiyle orman yangınlarında veya otoyolda meydana gelen araç yangın olaylarında 80 ile 100 metre mesafelere kadar tazyikli su sıkma imkanı sunuyor. Sıkışmalı kazalarda ise kaporta kesme ekipmanlarının yer aldığı araçta, yedek köpük ve diğer malzemelerin konulması içinde kabinler bulunuyor.

Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği Sorumlusu Kenan Demirpolat, yeni aracın filolularına katılmasıyla daha iyi hizmet vereceklerini kaydederek, “Bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlumuz sayın Ali Boltaç’a teşekkür ediyorum. Bizler, Tarsus merkez olmak üzere Bağlar şubemiz, Yenice şubemiz, Çamlıyayla şubemiz ve Gülek şubemiz olmak üzere, buradan ayrı toplam 4 tane şubemiz var. İstasyonların birbirine yakın olması, bizlere hizmet olarak daha hızlı şekilde her tarafa ulaşmamızı sağlıyor. Bu konularda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız oldukça duyarlı. Halkımıza daha fazla katkı yapmak için sürekli kontrollü çalışmalar yapıyoruz. Yeni gelen aracımız oldukça donanımlı. Teknolojik olarak birçok özelliğe sahip” diye konuştu.

Araç sorumlusu Adem Aşık’ta aracın teknik özellikleriyle ilgili olarak bilgi verdi. Araçta 4 adet yedek köpük bidonunun yer aldığını belirten Aşık, özellikle anız yangınlarında kullanılmak üzere 25 metre uzunluğunda çıkrığın bulunduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BAŞKANLAR IŞILAR İLE YILDIRIM'DAN BAŞHEKİM DİREK'E ZİYARET
DÜNYA 2.’Sİ KIR ÇİÇEĞİ NİDANUR’DAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN, KIRSAL MAHALLERE ZİYARET
ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİ’ İÇİN MERSİN’E GELEN ÖĞRENCİLER, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
AKBELEN MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ, 23 NİSAN'DA AÇILACAK
4. GÖKSU GRAVGA ERİK ŞENLİĞİ YAPILDI
TARSUS'TA "ÇOCUK FESTİVALİ" KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI
TARSUS TÜRKAV YÖNETİMİ'NDEN KAYMAKAM AKYÜZ'E ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR’İN 2.ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR
“JANDARMADAN KAÇIŞ YOK! SUÇLULAR TEK TEK ADALETE TESLİM EDİYOR