BALIKESİR - Balıkesir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Servet Kocaöz, uzaktan eğitimini tamamlayan 33 aday memurun, kendileri tarafından yapılan sınava katıldığını söyledi. Çalışan personele aday memurluk eğitimi sayesinde büyük bir katma değer sağlandığını belirterek, "Kurumlarımız aday memur eğitimi için harcadığımız yolluk, görevlendirme ücretleri ile işgücü kaybından doğan maliyetlerden yüzde 90 oranında tasarruf elde ettiler." dedi.
İl Sağlık Müdürü Kocaöz, kamu kurumlarında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre tayin edilen aday memurların eğitiminin, kanunun 55. maddesi gereğince, "Aday Memurların Göreceği Eğitimler" başlığında belirlendiğini bildirdi. Memurların, birinci yılı tamamladıktan sonra 6061 Sayılı Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Yönetmelik doğrultusunda, 10 günden az olmamak kaydıyla temel ve bir aydan az olmamak kaydıyla hazırlayıcı eğitime katılmak zorunda olduğunu ifade etti. Aday memur eğitimlerinin bütün kurumlar tarafından yerine getirilmesinin kanuni mecburiyet olduğuna dikkat çeken Kocaöz, "Bu durum, kamu kurumlarının işleyişinde birtakım güçlükleri de beraberinde getirmektedir. Özellikle il genelinde yaklaşık 10 bin 800 sağlık personeliyle hizmet veren bir kurum olarak, aday memurluk eğitimini uzaktan eğitim yöntemleriyle sağlayabilmek büyük bir avantaj oluşturuyor. Sağlık hizmetleri dinamik bir yapıya sahiptir ve ilimize her yıl ortalama 200 civarında yeni personel ataması yapılmaktadır. Yüzölçümü geniş bir il olmamız ve sağlık hizmetlerinin ilimizin her köşesinde, hattâ Marmara Adası gibi denizaşırı yerleşimlerde de verilmesi nedenleriyle çalışan personellerimizin, aday memur eğitimlerine il merkezinde katılmalarında çeşitli zorluklar yaşanmaktadır." dedi. Çalışanların, tam gün süren eğitimlere katılmak için uzun yolculuklara katlanmak zorunda kaldığını aktaran Servet Kocaöz, "Hattâ bazen çok uzak ilçelerde çalışanlar, eğitim süresince kendi evleri dışında bir yerlerde konaklamak zorunda kalmaktadırlar. Sağlık tesislerimiz açısından hastanelerin sürekli olarak hizmeti yürütmeleri, bu nedenle de çalışma vardiyalarında yeterli personelin bulundurulması gerekmektedir. Aday memur eğitimleri, İl Sağlık Müdürlüğümüz'ün eğitim salonlarında bir ay boyunca devam ettiğinde hastanelerimizde ciddi işgücü açıkları oluşmakta, özellikle de hizmet yoğunluğunun olduğu birimlerde geride kalan personelimize iş yükü paylaştırılmaktaydı. Bu durum, hem hizmeti devam ettiren personelimizde yorgunluk, bitkinlik oluşturmakta hem de tahakkuk ettirilen fazla mesai ücretleriyle hastanelerimizin bütçelerinde maddi yükler oluşturmaktaydı." ifadelerini kullandı.
İl Sağlık Müdürlüğü olarak, bakanlığın görüşlerini alarak İstanbul Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını belirten Opr. Dr. Kocaöz, bu sayede çalışanların istedikleri saatte eğitimlere uzaktan erişebilmesini sağladıklarını, doğabilecek işgücü kayıplarının önüne geçildiğini anlattı. Uzaktan eğitimle aday memurluk eğitimini tamamlayan 33 personelin, kurumlarındaki stajyerlik sürecinin başlatıldığını aktaran Kocaöz, şöyle devam etti: "Çalışanlarımız, uzaktan eğitimin temel eğitim bölümünü, bakanlığımızın çeşitli kademelerinde görev yapan daire başkanı, şube müdürü ve konu uzmanlarından dinlediler. Hazırlayıcı eğitim bölümünü ise ülkemizin alanında önde gelen öğretim görevlilerinden dinleme şansı buldular. Kurumlarımız ise aday memur eğitimi için harcadığımız yolluk, görevlendirme ücretleri ile işgücü kaybından doğan maliyetlerden yüzde 90 oranında tasarruf elde ettiler." CİHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.