"İklim Değişikliği İçin Mersin Tarımsal Kültür Bitkisi Türleri Önerisi Raporu" hazırlanıyor

MTSO, tüm sektör paydaşlarıyla birlikte değişen iklim şartlarını göz önünde bulundurarak kentin lokomotif sektörlerinden tarımı bugünden geleceğin değişen koşullarına hazırlıyor.

15 Ekim 2024 Salı, 18:19
"İklim Değişikliği İçin Mersin Tarımsal Kültür Bitkisi Türleri Önerisi Raporu" hazırlanıyor
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tüm sektör paydaşlarıyla birlikte değişen iklim şartlarını göz önünde bulundurarak kentin lokomotif sektörlerinden tarımı bugünden geleceğin değişen koşullarına hazırlıyor. Olası iklim koşulları göz önünde bulundurularak belirlenen senaryolara göre değişecek toprak ve su yapısına uyumlu yeni ürün deseni oluşturuluyor. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) stratejik hedefleri çerçevesinde hazırlanan kentin iklim değişikliğine uyumuna yönelik yürütülen ‘Bitkilerin Sesine Kulak Verin, İklim Değişikliğine Uyum Sağlayın Projesi’ çalışmaları devam ediyor. MTSO koordinatörlüğü Mersin Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ortaklığındaki proje kapsamında proje ekibi, ‘İklim Değişikliği İçin Mersin Tarımsal Kültür Bitkisi Türleri Önerisi Rapor Hazırlığı için bir araya geldi. Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge ile 5 No’lu Tarım Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi İbrahim Arıcı ve Meslek Komite Üyesi Ferit Uludağ da katıldı. 

Ekip, Bitki Türleri Öneri Raporunun ardından “İklim Değişikliği için Mersin Tarımsal Kültür Bitkilerini Yetiştirmeleri Raporu’nu hazırlayacak. Ardından olası iklim değişikliği senaryoları çerçevesinde Mersin’i bekleyen yeni iklim koşulları ve su kaynaklarına uyumlu yeni ürün deseni önerilerini içerecek rapor sonuçları aktif üretim yapan çiftçiler ve ziraat mühendisleriyle paylaşılacak. Bu kapsamda 300 çiftçiyle 50 ziraat mühendisine ulaşılması planlanıyor. Proje kapsamında Kasım ayında Mersin İklim Değişikliği ve Tarım Çalıştayı düzenlenmesi, iklim değişikliği ve tarımda farkındalığın artırılması, İklim Değişikliği ve Tarımsal Üretim Adaptasyon Merkezi kurulması, Mersin Tarım Sektörü ve İklim Değişikliği Platformu Kurulması son olarak Uluslararası Akdeniz İklim Değişikliği ve Tarım Konferansı düzenlenmesi de hedefler arasında. 

Toplantıda söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bucuge, projenin nasıl doğduğunu ve bugüne nasıl geldiğini özetleyip değişen iklim koşullarına yönelik Mersin tarım sektörüne bugünden yön verebilmek adına yürütülen projenin hayata geçmesi noktasında MTSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
ŞİMŞEK VE CAN'DAN MHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATINA ZİYARET
SEÇER BİNLERCE ÜRETİCİ KADINLA BULUŞTU
"İklim Değişikliği İçin Mersin Tarımsal Kültür Bitkisi Türleri Önerisi Raporu" hazırlanıyor
TARSUS'UN DEDELER MAHALLESİNDE YANGIN
“OTOYOL JANDARMASI MERSİN’DE GÖREVE BAŞLADI ”
MERSİN'DE ARAÇ TAKLA ATTI:4 KİŞİ YARALANDI
MESKİ, KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR
Kahraman ve Kurt, Üniversite Camii İnşaatını İnceledi
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ'NDE RESMİ NİKAH İŞLEMİ DEVAM EDİYOR