Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Hisarcıklıoğlu ‘’Tarsus Fındık Lahmacunu ve Tarsus Kebabı coğrafi işaretlerinin tescil ettirilmesi için emek veren, alın teri döken siz değerli Başkanımı, Yönetim Kurulunuzu, Meclisinizi, Genel Sekreterimizi ve çalışma arkadaşlarımı yürekten kutlayarak hepinize teşekkür ediyorum.’’dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Tarsus TSO Başkanı Koçak’ı kutladığı teşekkür yazısında, ‘’Coğrafi işaretlerimiz; yerinde istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle yerel ekonomiyi ayakta tutan, kültürel zenginliğimizi yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran en büyük zenginliğimiz, mirasımızdır. Bu mirası korumak ise hepimizin görevidir. Ülkemizin kültürel ve milli değerlerinin korunmasının yanı sıra ülkemizin ekonomik gelişimini, ihracat gelirlerinin artırılmasını, ayrıca kırsal kalkınmanın ve kadın istihdamının desteklenmesini coğrafi işaretlerimizi sahiplenerek sağlayabiliriz.’’ifadesini kullandı.
TESCİL SAYISI 572
Tescili alınmış 572 coğrafi işaret bulunduğunu, bu ürünlerin de 234’ünün Oda ve Borsalar tarafından tescil ettirildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ‘’Oda ve Borsalar olarak coğrafi işaretleri sadece tescil ettirmekle kalmamamız; ürünlerin denetim süreçlerini yakından takip ederek, ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması için çalışmalar yapmalı, coğrafi işaretlerimizin hem ulusal hem de uluslararası boyutta hak ettiği değeri elde etmesini sağlamalıyız. Bizim buradaki görevimiz, tescil sahibi kurumlar olarak ilk aşamada, coğrafi işaretli ürünlerimizin üretimini gerçekleştiren üreticilerin tescilde belirtilen üretim şartnamesine uygun üretim yapmalarını, coğrafi işaretli ürün amblemini kullanmalarını, coğrafi işaret yönetişim sistemini anlamalarını ve inanmalarını sağlamaktır. Daha sonra ürünleri doğru ve yerinde pazarlayarak ticari kazanca dönüştürmeleri, ulusal ve uluslararası alanda yöresel marka değerlerimize katma değer yaratmalarını sağlamalarına yardımcı olmaktır. Bu kapsamda coğrafi işaretli ürün üreticilerini kayıt altına almalı, bu üreticileri toptancılarla, perakendecilerle ve e-ticaret portallarıyla, ulusal ve yerel zincirlerle bir araya getirerek coğrafi işaretlerimizin ticarileşmesine daha çok destek sağlamalıyız. Bu noktada, coğrafi işaret üreticilerinin iletişim bilgilerinin Birliğimizle paylaşılması durumunda üreticilerle iletişime geçilerek tanıtım ve pazarlama konusunda destek verilecektir.’’
AVRUPA BİRLİĞİ’NDE DE TESCİL
‘’Coğrafi işaretleri sadece ülkemizde tescil ettirmekle işimiz bitmemelidir.’’diyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şu ifadelere yer verdi: ‘’Avrupa Birliği’nde de tescil ettirerek yurtdışı pazarında daha çok yer almalıyız. Şu anda 4 ürünümüz Avrupa Birliği’nde de tescilli. Tescilli ürünlerimizin yanı sıra 19 ürünümüz ise başvuru aşamasında. Bu sayıyı daha da artırabilmek üzere Birliğimiz koordinasyonunda Brüksel Ofisimiz ile Oda ve Borsalarımıza destek olmakta, Avrupa Komisyonu nezdinde görüşmeler gerçekleştirerek başvurularımızı sonuçlandırmak üzere takibini yapmaktayız.’’
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, ‘’Amacımız değerlerimizi, zenginliklerimizi ön plana çıkarmak. Markalaşma sürecimize hız kazandırmak ve katma değer yaratmak. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek.’’dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.