Hıdırellez Etkinlikleri Finali Mustafa Ceceli Konseri ile Sona Erdi

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinliklerinin finali Mustafa Ceceli konseri ile tamamlandı.

07 Mayıs 2017 Pazar, 21:49
Hıdırellez Etkinlikleri Finali Mustafa Ceceli Konseri ile Sona Erdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Açık Hava Gösteri Merkezi’nin dar geldiği ve yaklaşık 15 bin kişinin izlediği Mustafa Ceceli konserinde Tarsuslular adeta coştu.
 
 
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Metin Tek konseri ile devam etti. Ardından sahne alan Ali Aydın’ın seslendirdiği parçalarla Tarsuslular eşlik etti.
 
Tarsusluların Hıdırellez Bayramını kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Hıdırellez Türk dünyasının önemli bayramlarından biri olduğunu söyledi.
Açık Hava Gösteri Merkezi’nin artık Tarsuslulara dar geldiğini ifade eden Başkan Can, Kırklarsırtı Mahallesi’ne çok amaçlı büyük bir tesisi yapacaklarını kaydetti.
Başkan Can, “1994 yılından bu güne kadar 23 yıldır kutladığımız Hıdırellez Bayramımız hepinize kutlu olsun. Bu yıl birincisini Yenice’de yapmış olduğumuz yağlı güreşle Hıdırellez etkinliklerimiz başladı, geçen hafta Özelbahşiş’te Karakucak Güreşleriyle devam etti. Dün bu meydanda Karakucak güreşleri devam etti. Bu gün de Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında  Mevlüthan grubu programını yaptı, bugün de finalini Mustafa Ceceli konseriyle gerçekleştiriyoruz.
 
 
Belediyecilik dokunmaktır, Belediyecilik hissetmektir, Belediyecilik şehrinde yaşayan bütün insanları sevmektir. Bizde bu düşünceyle Tarsusumuzda yaşayan 330 bin insanı seviyoruz, kucaklıyoruz ve 330 bin insanımızın burnu dahi kanamasın  diye var gücümüzle çalışıyoruz. Bu meydan bu tablo çok güzel. Allah hepinizden razı olsun.
Bütün gençlerimiz vatanını seviyor, bütün gençlerimiz milletimizi seviyor, bütün gençlerimiz bayrağımızı seviyor, bütün gençlerimiz şehrimizi seviyor, çünkü bütün gençlerimiz Tarsusumuzun havasını teneffüs ediyor, Tarsusumuzun suyunu içiyor. Tarsusumuzun havasını teneffüs edip suyunu içen insan vatanını sever, milletini sever, bayrağını sever. Hepinizle onur duyuyorum, hepinizle gurur duyuyorum.
İnşallah Cenabı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle önümüzdeki yıl Hıdırellez Programını burada yapmayacağız. Burada otel inşaatı başlayacak. Kırklarsırtı Mahallemizde daha büyük bir tesisi yapmayı sizlere söz veriyorum, Hıdırellez programını önümüzdeki yıl bu arenada yapacağız.
 
 
Bu duygu ve düşüncelerle Cenabı Allah birlikteliğimizi daim etsin, Cenabı Allah şehrimizde hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadan huzurlu yaşamamızı daim etsin.
Sağolun varolun Allah’a emanet olun” dedi.
 
 
Konuşmaların ardından sahne alan Mustafa Ceceli, yaklaşık 2 saat sevilen parçalarını seslendirdi.
 
 
Mustafa Ceceli’nin parçalarına eşlik eden Tarsuslular adeta coştu. Gösteri Merkezi’nin ışıklarını söndüren Ceceli, sevenlerinden cep telefonlarının ışıklarını yakmasını istediği alanda nostaljik bir görüntü oluşmasına neden oldu.
Konser sonunda Başkan Can kızı Hamiyet İrem ile birlikte Mustafa Ceceli’ye çiçek ve Nusret mayın gemisi maketini hediye etti.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
KADINLAR TARSUS BELEDİYESİ İLE GÜÇLENİYOR
ELEKTRİKLİ BİSİKLET YANDI
Mersin’de Park Halindeki Otomobil Alev Aldı
MERSİN'DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI
SİLİFKE'DE KAHRAMANMARAŞSPOR HAZIRLIĞI...
BAŞKAN SEÇER, ‘KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM VE NERGİS SOĞANI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI
ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU BU HAFTA SONU KOŞULACAK
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
YASADIŞI BAHİS OPERASYONU'NDA 51 GÖZALTI