HDP Binasını Basmak İsteyen Grubu Ancak MHP’li Belediye Başkanı Sakinleştirebildi

Mersin'de düzenlenen yürüyüş sonrası kalabalığın HDP binasını basmasını polis ve MHP'li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can önledi.

09 Eylül 2015 Çarşamba, 10:50
HDP Binasını Basmak İsteyen Grubu Ancak MHP’li Belediye Başkanı Sakinleştirebildi
-

Mersin’in Tarsus İlçesinde HDP Basılsın Türk Bayrağı Asılsın sloganları ile Caminur Mahallesinde Abdiipekci caddesi üzerinde bulunan Abacı İşhanında bulunan Parti binası yürüyen  grubu MHP’li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can sakinleştirerek dağılmalarını sağladı.

 

POLİSİN UYARILARINA RAĞMEN DAĞILMADILAR



Protesto eylemi, kalabalık grubun Yeni Mahalle köprü başında toplanmasıyla başladı. Kalabalık grup Caminur mahallesinde bulunan HDP İlçe binasına saldırmak istedi. Önlem alan çevik kuvvet ekipleri, öfkeli gruba biber gazıyla müdahale etti. Polisin uyarılarına rağmen eylemini uzun süre sürdüren grup, daha sonra toplu halde sloganlar eşliğinde HDP binasına yakın bir yerde beklemeye başladı.

 

MHP'Lİ TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ŞEVKET CAN OLAY YERİNE GELDİ

 

Grubun bu eylemi haber alarak olay yerine gelen MHP’li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ;Türkiye’de şehitlere sahip çıkılarak güzel bir mesaj verildi.Bu İlke sahipsiz değil.Bu Ülkede bizler polisimizi Jandarmamızı seven insanlarız Milliyetçiliğe inanıyorsak, polisimizi zor durumda bırakmayacağız.Diğer insanlar polise taş atıyorsa biz polisimizin yanında olduk yanında da olmaya devam edeceğiz.Biz vatanımızı bayrağımızı ,dinimizi, kitabımızı seven insanlarız." diyerek gençlere seslendi.

 

Gençlerden tahriklere kapılmamalrını isteyen Başkan Can, "Biz Tarsus’umuzu memleketimizi seviyorsak, herkes birazdan istiklal marşımızı okuyup, güzel bir şekilde evine gidip istirahatını yapacak.Bu saatten sonra herhangi bir olaya karışan herhangi bir bireysel olarak hareket eden kendisini bağlar.Biz burada birlik ve beraberliği sağlamak için ,kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmek için çalışıyoruz. Biz bir belediye başkanı olarak sadece görevimiz yol yapmak park yapmak değil. Tarsus’ta yaşayan bütün insanlarımızı huzurlu bir şekilde rahat bir ortamda yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz."dedi.

 

İSTİKLAL MARŞI VE FATİHA OKUYUP DAĞILDILAR

 

Can olarak, "Çocuklarımıza ve evlatlarımıza yaşanılabilir bir şehir bırakacağız.Ama bunu sizlerle beraber yapacağız. Bize düşen görev yanlış yapanlar olacaktır,yanlış yapan arkadaşımıza izin vermeyeceğiz. Şimdi hep birlikte İstiklal marşımızı okuyup ,şehitlerimize Fatiha okuyup dağılacağız "dedi.

 

Belediye Başkanı Şevket Can’ın konuşmasının ardından İstiklal marşını ve sonrasında Fatiha okuyan grup sloganlar atarak dağıldı.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
VALİ PEHLİVAN, AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ÜNİVERSİTESI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR ERDAL BAYKAN, DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus'ta feci kaza 1 ölü, 2 yaralı
BAŞKAN BOLTAÇ: "TARSUS, GELECEKTE YILDIZI PARLAYACAK BİR KENT HALİNE GELİYOR" "
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS'A TRANVAY PROJESİ...
VALİ PEHLİVAN: "AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN"
CHP GENEL MERKEZİ'NDEN BAŞKAN BOLTAÇ'A ÖNEMLİ ZİYARET
İLK DEFA 3 YILLIK TARIMDA DESTEKLEME PAKETİ AÇIKLANDI, YENİ BAHÇE TESİSLERİNE DİKKAT
Başkan Seçer Tarsus TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısı’na Katıldı
MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR