Fırtına Nedeniyle Yaşanabilecek Olumsuzluklar İçin Ekipler Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan ‘Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına’ uyarısına karşı ekipleri ile teyakkuza geçerek, kent genelindeki çalışmalarına hız kazandırdı.

29 Mart 2023 Çarşamba, 16:49
Fırtına Nedeniyle Yaşanabilecek Olumsuzluklar İçin Ekipler Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor
2023-03-29 16:49:42 -

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan ‘Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına’ uyarısına karşı ekipleri ile teyakkuza geçerek, kent genelindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafından, kentin her noktasında fırtınadan dolayı yollara dökülen yapraklar ve diğer atıklar titizlikle temizlenirken; Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de, kırılan dalların ve devrilen ağaçların alandan kaldırılmasını ve risk teşkil edenlerin de gerekli budamalarının yapılmasını sağlıyor.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Fırtına’ya karşı uyardı
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan esecek olan rüzgârın, ilerleyen saatlerden itibaren batı kesimlerde kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, ulaşımda yaşanacak aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Büyükşehir ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı görev başında
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, kentin her noktasında fırtınadan dolayı yollara dökülen yapraklar ve diğer atıklar titizlikle temizleniyor. Mersinlilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına 7/24 esasına göre 167 personel ve vakumlu yol süpürme araçları ile ekipler tarafından kent genelinde temizlik yapılıyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle dökülen dalların yaprakları ve çöpler, mazgalların tıkanmaması için de dikkatle temizleniyor. Böylece, yaşanabilecek olası su baskınlarına mahal vermemek adına, ekipler görevi başında çalışmalarını süratle yerine getiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden verilen uyarılara uyumlu olarak riskli günlerde saha kontrollerini artırarak uygun ekiplerle kırılan dalların ve devrilen ağaçların alandan kaldırılması, risk teşkil edenlerin de gerekli budamalarının yapılmasını sağlıyor. Ekipler, kent genelindeki sorumluluk alanlarında yer alan cadde, bulvar, sokak ve parklarda çalışmalarına devam ederken, teyakkuzda olup, herhangi bir olumsuzluğa anında müdahale ediyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili tüm birimleri, bu tarz durumlarda koordinasyon halinde çalışmalarını yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS MEZARLIKLAR BİRİM AMİRİ YILMAZ'DAN, MÜDÜR ANTEPLİOĞLU'NA ZİYARET
Erdemli’de Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
MERSİN ANAMUR DEMİRÖREN GÖLETİ İÇİN DSİ'DE İMZALAR ATILDI
VALİ TOROS, TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 180. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
BÜYÜKSEHİR GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ’NDE ATIL MALZEMELER YENİDEN HAYAT BULUYOR
Seyir halindeki otomobil yandı
(Güncellendi) İş Yerine Silahlı Saldırı
‘7. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU’ HEYECANI START VERDİ
DOLU'DAN ZARAR GÖREN KÖYLERDE TESPİT ÇALIŞMASI
Polis Haftası’nda Ulu Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi