Elektrik Kesintilerine Muhtarlar İsyan Etti

Mersin’in Tarsus ilçesinde son dönemlerde plansız bir şekilde artan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle muhtarları ortak açıklama yaparak, Enerji-Sa şirketine “bu işi yapamıyorsunuz, bırakın” çağrısında bulundular.

18 Ocak 2016 Pazartesi, 10:48
G: 18.01.2016 - 10:51
Elektrik Kesintilerine Muhtarlar İsyan Etti
-

Tarsus'ta sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle muhtarları özelleştirilen TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ.) binası önünde bir araya gelen muhtarlar ortak basın açıklaması yaparak yetkili firma olan EnerjiSA’ya tepki gösterdiler.

 

Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, 2014 yılı Eylül ayında da basın açıklaması yaparak tepkilerini gösterdiklerini hatırlatarak, “EnerjiSA şirketi olarak elektrik işinin sevk ve idaresini beceremiyorsanız bırakın.” Dedi.

 

TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra muhatap bulamadıklarını ifade eden Muhtar Aydın, “Geçmişte elektrik üretimine ve dağıtımında bir sorun olduğunda, vatandaşlarımız ilk muhatap olarak biz muhtarlara gelerek şikayette bulunur, bizlerde sorunu TEDAŞ’a ileterek çözümün sağlanmasına katkı yapardık. Çözümde aksamalar olduğunda ise mülki amirlerimizin kapısını çalar, yardımlarını isterdik. Geçtiğimiz yıllarda bölgemizde elektrik üretimi ve dağıtımı özelleştirildi, EnerjiSA adlı şirkete devredildi.” ifadelerini kullandı.

 

“Acemiliklerini hoş gördük”

 

Aydın, “EnerjiSA şirketi devraldığında kamuoyunda, elektrikte sorunların en aza ineceği yönünde bir beklenti oluştu. İlk dönemde oluşan aksaklıkların çözülmesi için sabırla bekledik, acemiliklerini hoş gördük. Fakat sorunlar çözüleceğine, hergün daha da arttı, zamanlı zamansız kesintiler, aydınlatılmayan sokaklar, sinyalizasyon ışıklarının bile uzun sürelerle devre dışı kalması, hem ekonomik olarak kayıplara, hem de can kayıplarına yol açar hale geldi. En son iki gün önce, D-400 kara yolunda kesintiden dolayı sinyalizasyon çalışmadı, trafik Allah bullak oldu. Bu kargaşada meydana gelen trafik kazasında iki öğretmenimiz yaralandı, ölümden döndü.”

 

TEDAŞ’ı geri istiyoruz.

 

Son olarak şirket yetkililerine seslenen Aydın, “Diyoruz ki, siz bu işi beceremiyorsunuz, elektrik işinde ehil değilsiniz. Bu işe gücünüz yetmiyor. Gelin yol yakınken daha fazla zarar vermeden bu işi iade edin. Bizler TEDAŞ’ı geri istiyoruz” diye konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE AHİLİK HAFTASI COSKUSU
MERSİN'DE ARABANIN ÇADIRINI ÇALDILAR
SEÇER İLE BOLTAÇ, TSO'NUN MECLİS TOPLANTISINA KONUK OLDU
Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, MÜFTÜLÜK YERLEŞKESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
MERSİN SAL'DA 2. HAFTA HEYECANI
İTFAİYE HAFTASI’NDA İTFAİYE PERSONELİNDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BAŞKAN SEÇER, TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN ‘OSMANİYE MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
SAMSA KARAMEHMET CUMA GÜNÜ AİLE KABRİSTANINDA DEFNEDİLECEK
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI