Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, mahalle muhtarları ile iş birliği içerisinde çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

20 Temmuz 2024 Cumartesi, 09:19
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
-

Mahalle muhtarı ve bölge çocuklarının talep ve istekleri üzerine hareket eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, eğlenceli içeriklerle Mersin’in dört bir yanından çocuk kahkahaları yükselmesini sağlıyor. Son olarak Fuat Morel Mahallesi’nde gerçekleştirilen duvar boyama etkinliği de onlardan bir tanesiydi.

Fuat Morel Mahalle Muhtarı Didem Cevriye Demir’in mahallesinde bulunan bir binanın renklenmesi adına Büyükşehir Belediyesi’ne talebini iletmesi üzerine gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin mısır ikramı, yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterisi ile eğlenen çocuklar, renkli boyalarla mahallelerinde bulunan bir yapının duvarına el baskısı yaptılar. Bütün mahalle çocuklarının şarkılar eşliğinde eğlenerek gerçekleştirdiği baskılarla bina, rengârenk bir görüntüye kavuştu. Daha önce hoş olmayan yazıların olduğu binanın dış cephesi mahalle çocuklarının unutamayacağı bir anıya dönüştü. Aileler de etkinlikten son derece memnun kaldı.

“Dış cephede çocukların el izleri olsun istedik”
Fuat Moral Mahallesi Muhtarı Didem Cevriye Demir, etkinliğin çıkış noktasından bahsederek, “Etkinliğimize buradaki zarar görmüş dış cepheye el baskısı yapmakla başladık. Küfürler ve hakaretler yazıyordu. Bunu kapatmak istedik” dedi. Binanın renklenmesinde çocukların da katkısı olmasını istediklerini sözlerine ekleyen Demir, “Amacımız çocuklarla birlikte güzel bir şeyler yapmaktı. Aslında bu dış cephede çocukların el izleri olsun istedik ki kimse bir daha zarar vermek istemesin. Çocuklar ileriki yaşlarında dönüp ‘bu benim el izimdi’ diyebilsinler diye onlarla birlikte bir etkinlik yapmak istedik” diye belirtti.

“Büyükşehir Belediyemiz her zaman arkamızda”
Etkinlik için teşekkürlerini ileten Demir, “Uzun süredir bu etkinliği planını yapıyorduk. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun her zaman arkamızda. Biz bir şeylere karar verdiğimizde bütün ekip elinden ne geliyorsa yapıyor. Desteklerini ve varlıklarını hissettiriyorlar. Hepsine canı gönülden teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
“Aileler ve çocuklar etkinlikten çok memnun”
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görev yapan Nazmiye Altınbaşak, etkinlikle ilgili bilgi vererek, “Kadın muhtarlarımızla birlikte çocuk etkinlikleri düzenliyoruz. Bugünkü durağımız Fuat Morel Mahallesi. Buradaki çocuklarımızla birlikte çeşitli etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerimizden bir tanesi duvar boyama etkinliği oldu. Çocuk şarkıları eşliğinde çocuklarımıza mısır ikramında bulunduk. Keyifli vakit geçirdiler. Aileler ve çocuklar çok memnun. Güzel bir gün geçirmiş olduk. Diğer muhtarlarımızla iş birliği içerisinde bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Günüm çok güzel geçti”
Asya Kara duvara baskı yaparken oldukça eğlenen çocuklardan biri. Kara, “Ellerimi yeşil ve pembe renklere boyadım, duvara baskı yaptım. Çok eğlendim, çok güzel geçti” cümleleriyle duygularını ifade ederken, Ecem Su Gür ise, “Bugün buraya geldim, çok eğlendim. Ellerimizi, yüzlerimizi boyadık. Çok güzeldi” dedi. Kuzeniyle gelen Zeynep Özdemir de duygularını, “Çok güzeldi. Yüzümü boyadım, duvarlara ellerimizin baskısını yaptık. Günüm çok güzel geçti. Böyle bir etkinliğin bir daha olmasını çok isterdim” cümleleriyle anlattı.

“Çok eğlendim, çok güzel bir etkinlik olmuş”
Etkinliğe kuzenlerini getirdiğini ancak kendisinin de çok eğlendiğini söyleyen Gülay Özdemir, “Eğlenmeleri için kuzenlerimi getirdim. Yüz boyaması yaptılar, duvara basma yaptılar. Fotoğraf çekinmek ve eğlenmek için ben de yaptım. Duvarlar güzel oluyor. Çok eğlendim, çok güzel bir etkinlik olmuş” şeklinde konuştu.

“Bu etkinlik bana çok eğlenceli geldi”
Duvara elleriyle boya baskısı yapan çocuklardan Miraç Saygun, “İlk önce elimi boyadım, duvara sürdük. Çok güzeldi. Eğleniyorum” derken, Esma Tutuş ise, “Ellerimi boyadım, duvara sürdüm. Yüzümü boyadım, eğleniyorum. Bu etkinlik bana çok eğlenceli geldi” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Ege Denizi’nde 3.6 Büyüklüğünde Deprem
VALİ PEHLİVAN, HOMURLU 1951 SPOR KULÜBÜ BAŞKANI VE TEKNİK DİREKTÖRÜNÜ KABUL ETTİ
HACIHAMZALI VE ESHAB-I KEHF TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFLERİNE ZİYARET
Çamlıyayla'da Orman Cafe'ye Yıldırım Düştü
BAŞKAN TEKE, KULA KARDEŞLER İLE SARILAR TARIMI ZİYARET ETTİ
TARSUS- ÇAMALAN OTOBANDA KAZA: 2 YARALI
THY OPET, ÇUKUROVA HAVAALANINA AKARYAKIT TESİSİ KURACAK
TARSUS’A BAĞLI KARADİKEN’DE KÖY ŞENLİĞİ COŞKULU GEÇTİ
KADIN DERNEKLERİ’NDEN KAŞLI GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ’NE TAM NOT
BAŞKAN SEÇER , YAĞMUR DEDECAN 'A TAZİYE MESAJI YAYINLADI