Seminere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yakın zamanda Cüneyt Özdemir ile arasında geçen bir konuşmayı paylaşarak, “Doğası güzel, insanı güzel, Mersin geleceğin yıldızı bir kent diye kendisine anlatırken, ‘Mersin’i kimse tanımıyor. Yani bir insan Mersin’e ne için, hangi özelliğinden dolayı gelsin? Bir nedeni olmalı’ dedi. Cüneyt Özdemir bugün geldi, Mersin’i de gezdi. Bilmiyorum, inşallah artık bir nedeni vardır” diye konuştu.
Cüneyt Özdemir ise, “Buraya hep kötü, tatsız haberler için geliyordum. Ama ilk kez gezmeye gelince Mersin’i çok beğendim, tavsiye edeceğim. Bir hafta sonu buraya neden gelinmesin?” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İletişimin 5N1K’sı” seminerinde deneyimli gazeteci Cüneyt Özdemir, Mersinliler ile buluşarak, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ve büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapan salonda, kariyer serüveninden örneklerle iletişim yöntemlerini anlattı.
Seminere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yakın zaman önce Cüneyt Özdemir’in kendisine, “Bir insan Mersin’e ne için, hangi özelliğinden dolayı gelsin?” diye sorduğunu söyledi. Cüneyt Özdemir ise, “Mersin’i çok beğendim, tavsiye edeceğim. Bir hafta sonu buraya neden gelinmesin?” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen seminere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Parti Meclis Üyesi Fatma Güner, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar da katıldı.
Başkan Vahap Seçer, Cüneyt Özdemir’le yakın zamandaki diyaloğunu anlattı
“İletişimin 5N1K’sı” seminerini izleyen Başkan Vahap Seçer, yakın zamanda Cüneyt Özdemir ile arasında geçen bir diyalogu anlatarak, “Çok keyifli zaman geçirdim, gerçekten öğreticiydi. Çok önemli mesajlar vardı. Birkaç ay önce Cüneyt Özdemir ile tanıştım. Tabii Belediye Başkanı olarak doğaldır, güzel, tarihi birikimi var diye Mersin’i anlatıyorum. Doğası güzel, insanı güzel, Mersin geleceğin yıldızı bir kent diye anlatırken, ‘Mersin’i kimse tanımıyor. Yani bir insan Mersin’e ne için, hangi özelliğinden dolayı gelsin? Bir nedeni olmalı’ dedi. Cüneyt Özdemir bugün geldi, Mersin’i de gezdi. Bilmiyorum, inşallah artık bir nedeni vardır” diye konuştu.
Cüneyt Özdemir ise, Mersin’e gelişinden oldukça memnun kaldığını belirterek, “Buraya hep kötü, tatsız haberler için geliyordum. Ama ilk kez gezmeye gelince Mersin’i çok beğendim, tavsiye edeceğim. Bir hafta sonu buraya neden gelinmesin?” dedi.
Özdemir: “En kötü şey iletişimsizlik”
Seminerde, gazetecilik mesleğine başlama sürecinden bahseden Özdemir, iletişim yöntemlerini kariyer serüveninden çeşitli örneklerle anlattı. Meslek hayatı boyunca Dilber Ay’dan Fatih Altaylı’ya, Burhan Kuzu’dan Tuğçe Kazaz’a birçok isimle yaptığı programlardan kayıtları izleyicilerle paylaşan Özdemir, iletişim kazası, iletişimde sessizliğin gücü, tartışmanın etkisi ve önyargının dezavantajları gibi konulara değindi. Herkesin iletişiminin farklı olduğunu dile getiren Özdemir, “Bir sürü iletişim yöntemleri anlattım. Bence en kötü şey iletişimsizlik. Ne olursa olsun içinizden bir şey geçiyorsa tutmayın, söyleyin. Uygun bir üslubu bulun. Hata olur belki ama söylemediğiniz zaman o sizde ukde olarak kalıyor. Yıllar geçiyor, bir türlü onu unutamıyorsunuz ve artık anlatamıyorsunuz” dedi.
“Benim Youtube’a geçişim de böyle ciddi bir haberle başladı”
Televizyondan Youtube’a uzanan yolculuğuna değinen Özdemir, 4 yıl önce CNN Türk’ün New York temsilcisi olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gittiğini, yeni mecraya geçişini ise Rıza Sarraf davasıyla başladığını söyledi. Çalıştığı kurumun kendisine davayı ajanslar üzerinden takip edeceğini söylemesi üzerine bireysel olarak davayı izlediğini anlatan Özdemir, süreçten şöyle bahsetti:
“Tarihi bir dava var. Biz de ‘gidelim, seyredelim’ dedik. Gazeteciyiz, bir kenarda oturup ne yapacağız? Gittik davayı izledik. Ara oldu, bütün gazeteciler inip ajanslarına, televizyonlarına, gazetelerine haber geçtiler. Bir tane Youtube kanalı kurmuştuk, benim aklıma da o geldi. 5N1K programlarını koyuyorduk, bir gün belki kullanırız diye öyle duruyordu. 20 bin de takipçisi vardı. Ben o gün mahkeme salonunun önünde cep telefonuyla yayın yapmaya başladım. Türkiye’den çok tepki gelmeye başladı, sonra bu yayınları artırmaya başladım. Benim Youtube’a geçişim de böyle ciddi bir haberle başladı.”
“Bir anda televizyondan sosyal medyadaki genç kitleyle konuşmaya başladım”
Kalabalık bir teknik ekibin yanı sıra yeni bir mecrada tek başına yayınlarını sürdürdüğünü söyleyen Özdemir, bu alanda genç kitleye ulaştığını belirtti. Dünyayı ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren birçok önemli konuyu Youtube kanalına taşıdığını ifade eden Özdemir, gençlerin ilgisini daha farklı içeriklerin çektiğini vurgulayarak, “Bir anda televizyondan sosyal medyadaki genç kitleyle konuşmaya başladım. Bu insanlara ciddi bir şey anlatmaya çalışıyorum ama ciddiyet kimsenin pek umurunda değil. Mesela gidip Maduro’yla söyleşi yapıyorum. Maduro söyleşisini seyretmiyor, onun yerine orada bambaşka bir şey ilgisini çekiyor” dedi.
“Bütün dünya bunu konuşuyor, Youtube’a koyuyorum, 200 bin kişi seyrediyor”
Dünyanın Venezuela’yı yakından takip ettiği süreçte Nicolás Maduro’yla yaptığı bir söyleşinin dünya basınında yer almasına rağmen kanalında 200 bin kişiye ulaştığını, ancak Venezuela’da bir depo benzini bir çikolatayla doldurduklarını gösteren bir başka videosunun 1 milyon kişiye ulaştığını söyleyen Özdemir, “Mesela gidip Maduro’yla söyleşi yapıyorum, dünya basınına haber oluyor. İran’a, Çin’e haber oluyor, bütün dünya bunu konuşuyor. Youtube’a videosunu koyuyorum, 200 bin kişi seyrediyor” diye konuştu.
“Gazetecilerin tutuklanması üzücü”
Seminerin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Özdemir, Türkiye’de gazeteciliğin yalnızca bugün değil geçmişte de zor bir meslek olduğuna değinerek, tutuklu gazetecilerle ilgili gelen bir soru üzerine, “Gazetecilerin tutuklanması üzücü. Türkiye’de artık tutukluluk önden bir cezaya dönüştü. Bir insan hata yapabilir, ortada suç unsuru olabilir ama ‘dur önden şunu tutuklayalım, sonra bakarız’ deniyor” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.