Çukurova Üniversitesi'nde Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu kuruldu

ADANA - Çukurova Üniversiteli akademisyenler uyuşturucuya savaş açtı

09 Aralık 2015 Çarşamba, 11:17
Çukurova Üniversitesi'nde Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu kuruldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

ADANA - Çukurova Üniversiteli akademisyenler uyuşturucuya savaş açtı. Uyuşturucu kullanım yaşının 12’lere kadar düştüğü Çukurova bölgesinde gençleri bilinçlendirmek ve uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla Çukurova Üniversitesi'nde Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu kuruldu.

Akademisyenlerin kurduğu komisyon, üniversite öğrencilerini uyuşturucu kullanımının zararlarına yönelik bilgilendirecek. Komisyon, bu çerçevede bir dizi konferanslar serisi başlattı. İlk konferansın konuşmacıları komisyon üyeleri Mediko Sosyal Başhekimi Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan, Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sunay Fırat oldu.

Akademisyenler ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ sloganı ile Akif Kansu Konferans Salonu’nu dolduran öğrencilere bağımlılığın zararlarını anlattı. Üzerinde ‘Sadece Hayır De’ ve ‘Bağımlılıktan Korunmanın Yolu Başlamamaktır’ yazılı tişörtler giyen akademisyenler kürsüye çıkarak sunumlarını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan üniversite içerisinde uzman öğretim üyelerinden oluşan bir komisyonla uyuşturucuya karşı mücadele başlattıklarını söyledi. Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan madde bağımlılığının sadece bugünü değil yarını da yakından ilgilendiren bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi. Herkesin bağımlı olabileceğini belirten Prof. Dr. Yoldaşcan bunun tüm dünya sorunu olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Bilmemiz gereken şu; kullanımı emniyetli olan hiçbir madde yoktur. Tek kullanımla bile bağımlı olabilirsiniz. Kişilerin ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesine sevk edilmemesi lazım.”

Yrd. Doç. Dr. Sunay Fırat ise sunumunda öğrencilere 'Bağımlılık Nasıl Gelişir?', 'Bağımlılığın Fiziksel ve Biyolojik Etkileri Nelerdir?', 'Bağımlılığın Psikolojik Yönü Nelerdir?', 'Bağımlılıkta Arkadaş Tehlikesi' ve 'Bağımlılığın Ruhsal ve Sosyal Sorunları' konusunda açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu da 'Bağımlılık Yapan Maddeler Nelerdir Ve Etkileri Nelerdir?' başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Türkiye Uyuşturucu Bağımlılık İzleme Merkezi’ne gelen tüm bağımlılara yapılan ankette, 'Daha önce madde kullanımının zararlarını biliyor muydunuz?' sorusuna yüzde 97’sinin 'Hiçbir bilgimiz yok' dediğini açıkladı.

Madde Bağımlılığı İle Mücadele Komisyonu üyeleri konferans dizilerinin devam edeceğini belirterek, Çukurova Üniversitesi’nde bağımlılıkla mücadeleye yönelik bir de merkez kurma hazırlığı içerisinde olduklarını bildirdi.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
ALANYA KAYMAKAMLIĞI:"HER HANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK"
Tarsus Üniversitesi, Türkiye’deki Fen Bilimleri ve Mühendislik Öğrencilerine Eğitim Verdi
Antalya Gazipaşa Açıklarında Denizde 4.8 Büyüklünde Deprem
MERSİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ İLE RÖPORTAJ YAPTI
ÇAMLIYAYLA ESNAFI GÜVENLİ GIDA VE UYGUNLUĞU KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ
MERSİN'DE EV YANGININDA 2 YAŞINDAKİ BEBEK SON ANDA KURTARILDI
TARIM KENTİ TARSUS’TA ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
HALK KART KASIM AYI TUTARLARI HESAPLARA YATTI
MERSİN'DE 2 ELEKTRİKLİ BISİKLET VE OTOMOBİL KAZASINDA 3 KİŞİ YARALANDI
TARSUS İDMANYURDU'NDA İRFAN YÜCE'NİN YARDIMCILARI BELLİ OLDU