Bir dizi temaslarda bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere Mersin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.
Bir dizi temaslarda bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere Mersin’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.Sahil Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Elvan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde Mersin’de yapımı devam eden 84 proje olduğunu, seçimlerden sonra bu sayının üzerine tam 127 proje daha eklediklerini söyledi. “Bu 127 projenin de önemli bir kısmının ihale aşamasını bitirdik” diyen Elvan, “Yapımına başlanacak olan ya da ihalesi yapılmış olan yatırımlarımızın toplam maliyeti 2.922 milyar TL’dir.
Geçtiğimiz 14 yıllık süreçte Mersin’e toplam 14 milyar TL değerinde kamu yatırımı yapıldığını göz önünde bulundurarak; bundan sonraki süreçte yatırım çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Özellikle yapım aşamasında olan projeler süratle tamamlanacak ve hizmete sunulacaktır. Genel hatlarıyla ifade edecek olursak; 1 Kasım 2015 seçimleri sonrasında Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde 16, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde 43, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 9, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 17, Üniversite bünyesinde 6, spora yönelik 9, sağlığa yönelik 12, Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde 2, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 5, Adalet Bakanlığı bünyesinde de 2 olmak üzere toplam 127 projenin çalışmalarını başlattık. Her bir projeyi yakından takip ederek bir an önce hizmete sunulması için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.
Projelerin hayat geçirilmesinin belirli bir zamana mal olduğunu kaydeden Elvan, örnek olarak Çeşmeli-Taşucu otoyolu yapımı için tam 43 kuruluştan görüş alınması gerektiğini, bu ve buna benzer işlemlerin zaman aldığını da özellikle vurguladı.
Elvan “Cansiperane bir şekilde gece gündüz çalışan Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ekiplerine ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
GÖZLER HAVALİMANINDA
Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapımıyla birlikte Mersin turizminde ciddi bir gelişme görüleceğini dile getiren Elvan, önümüzdeki günlerde turizmle ilgili bir çalıştay düzenleneceğini ve çalışmaların nasıl hızlandırılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunacağını da bildirerek; “Gıda Organize Sanayi Bölgesi, tarımda toplulaştırma, eğitim konularında da çalışmalarımız devam ediyor.
Özellikle derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılması ve eğitimin kalitesinin arttırılması konusuna da ayrıca önem veriyoruz. Bildiğiniz gibi önümüzdeki aylarda Şehir hastanemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Mersin için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.
MERSİN, TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ
Ulaştırma Bakanı Arslan ise Mersin’deki yapılan ve yapılması gereken işleri yerinde görmek amacıyla kente geldiklerini söyleyerek , “Mersin’e yapılan yatırımlar sadece buraya fayda sağlamak amacıyla yapılmıyor. Özellikle vurgulamak istiyorum ki; Mersin, Akdeniz’in doğusuna, deniz aşırı ülkelere eriştiğimiz, ülkemizin ekonomisi için olmazsa olmaz önemli bir merkezdir.
Mersin, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun tamamının denize açılan kapısıdır. Dolayısıyla Mersin ülkemiz için önemlidir. Bu nedenle Mersin’in projelerini büyük düşünmek, bu büyük projeleri de hayata geçirmek zorundayız.
Devam eden projeleri bir an önce bitirmek, Akdeniz Sahil Yolu ile Antalya, Mersin Adana otoyolu ile birlikte Doğu Anadolu, Karaman üzerinden Konya ve Ankara bağlantılarının bir an önce sağlanması, bütün bu yol güzergahların bir an önce bitirilmesi ve ülkenin her yanını daha kolay erişilebilir ve ulaşılabilir yapmak adına gayretlerimiz var” dedi.
“ÇUKUROVA HAVALİMANI’NIN İHALE KARARI ONAYLANDI”
Demiryolu ile ulaşımda da Mersin’in çok önemli olduğunu, Mersin Limanı’nın demiryolu ile Anadolu’ya bağlanması gerektiğini kaydeden Arslan, “İstanbul’dan Konya’ya gelen yüksek hızlı trenin, Karaman’dan Mersin ve Adana’ya inmesi yönünde çalışmalarımız var.
Ayrıca, bu güzergahtan gelen yüksek hızlı trenin Adana üzerinden Gaziantep ve daha doğuya doğru gitmesini de arzu ediyoruz. En önemlisi bütün yatırımları yaptınız, limana, serbest bölgeye ve Mersin’e kolay eriştiniz. Mersin’in olağanüstü kültür ve inanç turizmi değerleri var. O değerlere de kolay erişmek lazım. Bu yüzden Çukurova Bölgesel Havalimanı da bizim için çok büyük önem taşıyor.
Bu konuyla ilgili olarak da 25 Ağustos 2016 ‘da 218 milyon 500 bin TL maliyet tutarıyla ihale kararı onaylandı ve yüklenici firma belirlendi. Havalimanı sahip olduğu 3500 m uzunluğunda 60 m enindeki pistiyle ve hemen yanında yer alacak olan 3500 m boyunda 45m genişliğindeki emergency pistiyle Türkiye’nin en büyük pistlerinden birine sahip olacak.
Bu çok önemli çünkü yoğun bir hava trafiği akışı bekliyoruz. İhalesi yapıldı ve artık yasal süreç başladı. Havalimanımızı da bir an önce Mersin’in hizmetine sunmak konusunda sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Bölgede deniz limanlarının önemine de değinen Arslan Taşucu Limanında yaşanan sıkıntıların giderildiğini ve limanın aktif hala getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Arslan Mersin’in ülkemizin her yerinde olduğu gibi hak ettiği değere kavuşmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.