Öğrenci dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği Çamaşır Kafe, üniversite öğrencilerinin bütçelerinde yıllık ortalama 2 bin 500 lira tasarruf sağlayacak.
Çamaşır Kafe’nin Tarsus’taki ikinci şubesine 4 çamaşır makinesi ve 4 kurutma makinesi kuruldu. Mekan, modern ve renkli bir konseptte dizayn edildi. Giriş-çıkışlar ve tuvaletler engelli bireylere uygun şekilde tasarlandı. Ücretsiz Wİ-Fİ ağı ve sıcak içecek sunumu için servis tezgahı kuruldu. Üniversiteliler, yalnızca öğrenci kimlikleriyle Çamaşır Kafe’nin tüm olanaklarından ücretsiz faydalanabilecek.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, öğrencilerin tamamen ücretsiz faydalanabileceği Tarsus Çamaşır Kafe’nin önemli bir lokasyonda yer aldığını belirterek, “Yaklaşık 1 km ötesinde Tarsus Üniversitesi’nin yeni kampüs alanı var. Öğrencilerin yaşadığı, öğrenci yurtlarının olduğu bir lokasyonda. Üniversite kimliğini gösteren öğrencimiz gelip bu hizmetten faydalanabilir” dedi.
Öğrencilerin taleplerine kulak veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019’un Ekim ayında Mersin Üniversitesi’nin girişinde Çamaşır Kafe’yi hizmete kazandırmıştı. Koronavirüs salgını sürecinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Çamaşır Kafe’nin ikinci şubesini Tarsus İlçesi’nde hazır hale getirdi. Üniversite kenti Mersin’de 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek olan Çamaşır Kafe, öğrencilerin hem zamanlarına hem de bütçelerine önemli faydalar sağlayacak.
Çamaşır Kafe’nin ilk şubesi Mersin Üniversitesi girişinde açılmıştı
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın sürdürdüğü çalışmayla Çamaşır Kafe’nin ilk şubesi Mersin Üniversitesi’nin girişinde geçen yıl hizmete girdi. Deterjandan çamaşır yıkama-kurutmaya, sıcak içeceklerden kütüphaneye kadar tamamen ücretsiz sunulan hizmetler, üniversite öğrencileri tarafından büyük beğeniyle karşılandı. “Çamaşırhane” yerine sosyal alanları genişletilmiş bir “Çamaşır Kafe” biçiminde sunulan hizmet, ülke genelinde de büyük beğeni topladı. Başkan Seçer’in hizmete kazandırdığı “Çamaşır Kafe”, sınırları içerisinde 4 üniversite bulunan öğrenci kenti Mersin’de, gençlerin önemli bir ihtiyacını karşıladı. Piyasada 30 TL karşılığında yıkanan bir makine dolusu çamaşır, Büyükşehir’in ücretsiz sunduğu hizmetle, bir öğrencinin cebinde yıllık ortalama 2 bin 500 TL tasarruf sağladı.
Çamaşır Kafe’nin ikinci şubesi Tarsus’ta açıldı
Planlı çalışmalarına salgın sürecinde ara vermeyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Tarsus Üniversitesi’ne yakın bir lokasyonda açılması planlanan Tarsus Çamaşır Kafe’yi kısa bir sürede hazır hale getirildi. 24 kişi kapasiteli kapalı sosyal alana sahip Çamaşır Kafe, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde üniversitelilerin hizmetine girecek. Üniversiteliler, yalnızca öğrenci kimlikleriyle Çamaşır Kafe’nin tüm imkanlarından ücretsiz faydalanabilecek.
Çamaşır Kafe’nin Tarsus’taki ikinci şubesine 4 çamaşır makinesi ve 4 kurutma makinesi kuruldu. Mekan, modern ve renkli bir konseptte dizayn edildi. Giriş-çıkışlar ve tuvaletler engelli bireylere uygun şekilde tasarlandı. Ücretsiz Wİ-Fİ ağı ve sıcak içecek sunumu için servis tezgahı kuruldu. Kullanıma hazır hale gelen Tarsus Çamaşır Kafe’ye nitelikli eserlerin yer alacağı mini bir kütüphane de kazandırılacak.
“Tarsus’taki Çamaşır Kafe öğretim yılı başlangıcıyla aktif hale gelmiş olacak”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Serdar Sarıkaya, ilk Çamaşır Kafe ile öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Çamaşır Kafe hizmetini, Tarsus Üniversitesi’ne de ev sahipliği yapan Tarsus İlçesi’nde sürdürdüklerini belirten Sarıkaya, “İlkini Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde 2019’un Ekim ayında Mersin’de açmıştık. Son derece ilgi gördü. Türkiye’de rol model olacak bir çalışma. Yine Sayın Başkanımız’ın öncülüğünde ikincisini Tarsus’ta şu anda hizmete hazır hale getirdik. Çamaşır Kafe’ler üniversite öğrencilerimiz için çok önem arz ediyor. Ailesi il dışında olan öğrencilerimize ekonomik olarak büyük katkıda bulunuyor. Tabi burada sadece çamaşır yıkanmıyor. Öğrencimiz buradan çay alıp satranç oynayabiliyor, sınava hazırlanabiliyor, vaktini değerlendirebiliyor. Tarsus’taki Çamaşır Kafe de 2020-2021 öğretim yılı başlangıcıyla beraber aktif hale gelmiş olacak” dedi.
“Öğrencilerin yaşadığı, öğrenci yurtlarının olduğu bir lokasyonda”
Serdar Sarıkaya, Tarsus Çamaşır Kafe’nin önemli bir lokasyonda yer aldığını belirtti. Yapılan incelemeler doğrultusunda Çamaşır Kafe’nin öğrenci yurtları ve evlerine yakın bir konumda açıldığını vurgulayan Sarıkaya, “Tarsus Çamaşır Kafe çok önemli bir noktada. Yaklaşık 1 km ötesinde Tarsus Üniversitesi’nin yeni kampüs alanı var. Öğrencilerin yaşadığı, öğrenci yurtlarının olduğu, ikamet ettiği bir lokasyonda. O yüzden konum olarak da öğrenciler için son derece avantajlı bir hale geliyor. Tabi Mersin bir üniversite kenti oldu artık. Üniversite kimliğini gösteren öğrencimiz gelip bu hizmetten faydalanabilir” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.