BÜYÜKŞEHİR’İN DOKUMA KURSLARINDA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR KÜLTÜR YENİDEN CANLANIYOR

BÜYÜKŞEHİR KURSİYERLERİ ‘DOKUMA SERGİSİ’ AÇTI... SABIRLA İLMEK İLMEK DOKUYORLAR

13 Ekim 2024 Pazar, 13:46
BÜYÜKŞEHİR’İN DOKUMA KURSLARINDA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR KÜLTÜR YENİDEN CANLANIYOR
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kadın ve Çocuk Atölyelerinde devam eden kurslar, kadınların göz bebeği oldu. El becerilerini çeşitli ürünlere dönüştüren kadınlar; kentin birçok noktasında yer alan kurslarda, el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarıyor. Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi ile Gözne Dokuma Atölyesi’nde Dokuma Kursu’na giden kadınlar, Trafik Park Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde ‘Dokuma Sergisi’ açtı. Vatandaşlar sergiyi ilgiyle gezerken; öğretmenler ile kursiyerlerden, ürünler ve dokuma kursu hakkında bilgi aldı.

 

Sabrın ve emeğin sergisi

Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi ile Gözne Dokuma Atölyesi’nde, hafta içi her gün 08.00-17.00 arası Dokuma Kursu veriliyor. Yoğun katılımın olduğu kurslarda kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş bir kültürü el emekleriyle yeniden canlandırıyor. Eski iplere can veren kadınlar kilim, çulfaluk, çanta, yolluk, masa örtüsü gibi ürünler ortaya çıkartıyor. Kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin imkan sunduğu sergilerde ve kadın üretici stantlarında hem ürünlerini görünür kılıyor, hem de satışını yapabiliyor.

 

Yıldız:  “Unutulmaya yüz tutmuş kültürleri yeniden canlandırmaya çalışıyoruz”

Verilen kursla, unutulmaya yüz tutmuş kültürleri yeniden canlandırmaya çalıştıklarını kaydeden

Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde Dokuma Öğretmeni olarak görev yapan Benal Yıldız,

“Öğrencilerimiz çok memnun ve gelmek isteyen arkadaşlarımız çok fazla. Bu kültürün devam etmesini istiyoruz. Geçen haftalarda el sanatları sergimiz vardı. Bu hafta dokuma sergimiz var. Belediyemiz bu konuda bizlere çok yardımcı oluyor” dedi. Serginin vatandaşlar tarafından çok ilgi gördüğünü de belirten Yıldız, “Sergiyi gezmeye gelenler; daha önce çok fazla görmedikleri için hem ilgilerini çekiyor, hem satın almak istiyorlar, hem de bu işi öğrenmek istiyorlar” diye konuştu.

 

Küpeli: “Kadınlar kurs sayesinde sosyalleşip, yeni arkadaşlıklar da ediniyorlar”

Gözne Dokuma Atölyesi’nde Dokuma Öğretmeni olarak görev yapan Hacer Küpeli, “Yapmış olduğumuz ürünleri, Büyükşehir’in sağladığı imkanla burada sergiliyor ve satışını yapıyoruz. Kursiyerler, çok güzel modeller çıkartıyorlar. Bu kurslar sayesinde kadınlar sosyalleşip, yeni arkadaşlıklar da ediniyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Duramaz: “Evdeki stresimizi, dokuma yaparak atıyoruz”

Gözne Dokuma Atölyesi kursiyerlerinden Neslihan Duramaz, 2 yıldır dokuma kursuna geldiğini söyleyerek, “Evdeki stresimizi, dokuma yaparak atıyoruz. Her gün değişik şeyler öğreniyoruz. Yeni arkadaşlar ediniyoruz. Ürettiğimizi satabilmek ve bunu bir kadının başarması çok güzel. Meral Hanım’ın kadınlara desteği sonsuz. Başkanımız da aynı şekilde. Bütün kadınları dokuma kurslarına bekliyoruz. Hiçbir zaman evde oturmasınlar” dedi.

 

Aksay: “Dokuma, eskileri günümüze taşımanın en güzel örneği”

Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi kursiyerlerinden Meryem Aksay, “Dokuma, eskileri günümüze taşımanın en güzel örneği. Hem aile bütçesine katkı yapıyoruz, hem de zamanımızı değerlendiriyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’in kadınlara verdiği değer, hiçbir şeyle ölçülemez. Kadınlarımız, günde 2-3 saatini ayırıp bu kurslara gelmeli” diye konuştu.

 

Karakaya: “Buradaki kadınlar çok güzel şeyler üretmişler”

Vatandaşlardan Selma Karakaya, “Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı sergiye geldim, gezdim ve bilgi aldım. Arkadaşlar kendileri dokumuşlar. Çok beğendim. Buradaki kadınlar çok güzel şeyler üretmişler” dedi. Büyükşehir’in ücretsiz kurslarının, kadınlar için çok güzel bir imkan olduğunu da belirten Karakaya, “Kadınların evden çıkmasını, aktif olmasını, değişik ortamlar görmesini ve ellerini geliştirmesini ­sağlıyor” diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR’İN DOKUMA KURSLARINDA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR KÜLTÜR YENİDEN CANLANIYOR
TARSUS ŞELALE SOROPTİMİST KULÜBÜ SAĞLIK OKUR-YAZARLIĞI PROJESİ İLE BİR FARKINDALIĞA DAHA İMZA ATTI
MERCAN BİLİM MERKEZİ’NDE ‘ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ’ AÇILDI
MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR
Mersin Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde Düşürülen Ücret Tepkisi:İŞÇİLER EYLEMDE...
TARSUS İDMANYURDU, ISPARTA'DA TELAFİ PEŞİNDE
SİLİFKE, 3 PUANA KENETLENDİ
BAŞKAN BOLTAÇ, BUGÜN 'SERHAN ASKER İLE GÖRKEMLİ HATIRALAR" PROGRAMININ CANLI YAYIN KONUĞU OLACAK
MTSO, CNR MERSİN KİTAP FUARINA KATILDI
AFYONKARAHİSAR'DA 4,4 DEPREM MEYDANA GELDİ