Büyükşehir’in ‘Çocuk Futbol Şenliği’ Start Verdi, Mersinli Minik Futbolcular Spora Doyacak

Şehir genelinde 147 spor kulübünün yer aldığı ve yaklaşık 2 bin 352 çocuğun katıldığı organizasyon 3 Haziran’da başladı ve 3 Temmuz’da sona erecek.

07 Haziran 2024 Cuma, 18:03
Büyükşehir’in ‘Çocuk Futbol Şenliği’ Start Verdi, Mersinli Minik Futbolcular Spora Doyacak
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde hayata geçirilen ‘Çocuk Futbol Şenliği’ Erdemli, Silifke, Tarsus ve Mersin merkezde start verdi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde minik futbolcular 1 ay boyunca futbola doymaya hazırlanıyor. Büyükşehir, Türkiye Futbol Federasyonu ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde hayata geçirilen ‘Çocuk Futbol Şenliği’ Erdemli, Silifke, Tarsus ve Mersin merkezde start verdi. Şehir genelinde 147 spor kulübünün yer aldığı ve yaklaşık 2 bin 352 çocuğun katıldığı organizasyon 3 Haziran’da başladı ve 3 Temmuz’da sona erecek. Çocukların heyecanının ve mutluluğunun gözlerine yansıdığı, velilerin ise hem gururlandığı hem de çocuklarıyla keyifli vakit geçirmesine olanak sağlayan etkinlikte yüzlerce Mersinli spora doyacak.
 
Gökayaz: “Yaklaşık 150 takım mücadele edecek”
1 ay sürecek futbol şenliğinde çok güzel maçlar izleyeceklerini belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, “Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm Türkiye çapında eş zamanlı olarak düzenlediği, kaybedeni olmayan bir şenlik ligi. Etkinliği Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile ortak organize ediyoruz.  Eş zamanlı olarak Silifke, Erdemli ve Tarsus'ta da maçlar başladı. Merkezde toplam 80 takım mücadele edecek. Diğer ilçelerdeki takımlarla, yaklaşık 150 civarında takım şenlikte yer alacak” dedi.
Ailelerin de çocukların da çok heyecanlı olduğunu sözlerine ekleyen Gökayaz, “Tesisimizde bu kadar takımı, çocuğu ve velilerimizi ağırlamak, onların güzel dönüşlerini görmek bizim için de çok güzel. Umarım her takım için, herkes için güzel bir turnuva olur” diye konuştu. Her yıl katılımcı sayısının arttığını da sözlerine ekleyen Gökayaz, “Gelecek yıl daha fazla takımı burada bekliyoruz. Mersin bir spor şehri” ifadelerine yer verdi.
 
Karataş: “Çocuklarımızın sağlıklı ve iyi birer sporcu olmalarını sağlamak istiyoruz”
Türkiye Futbol Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Ahmet Karataş, amaçlarının yetenekli çocukları Türk futboluna kazandırmak olduğunu söyledi. Turnuvanın, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile daha güzel bir hal aldığını belirten Karataş, “Çocuklarımızın sağlıklı ve iyi birer sporcu olmalarını sağlamak istiyoruz. Bir ayı bulacak bir şenlik. İnşallah çocuklarımıza faydalı oluruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve tüm takımlara başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.
 
Ertaş: “Çocuklar futbolla kalsınlar, sporla kalsınlar, sporun içinde olsunlar”
Yaklaşık 3 bin 400 çocuğun katıldığı bir organizasyon olduğunu söyleyen Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mithat Ertaş, “Bu organizasyonun Türkiye şampiyonası yok. Bu çocuklarımızı spora kazandırmak, daha fazla çocuğumuzu ve spor kulübümüzü sporun içine çekmek için yapılan bir futbol şenliği” diyerek, 147 spor kulübünün katılımının rekor olduğuna değindi. Sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini söyleyen Ertaş, “Bize tesislerini açan Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz. Önemli olan bu genç arkadaşlarımıza futbol sevgisini aşılamak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer hep söylüyor; ‘Mutlu, yüzü gülen, memnun insanlar’ diye… Baktığınız zaman velilerin, çocukların gözlerinin içi gülüyor. Amacımız da buydu, önemli olan çocukların bu zevki tatmasıydı” sözlerine yer verdi.
 
Günay: “Çocuklar sporu çok seviyorlar, burada da mutlular”
Çocuklar için çok kıymetli bir organizasyona imza attıklarını söyleyen Gençlik ve Spor Dairesi’nde görev yapan Futbol Antrenörü Yalçın Günay, “Çocuklar eğleniyor ve zamanlarını güzel geçiriyorlar. Ailelerle birlikte burada 6-7 saat çok güzel zaman geçirtip mutlu bir şekilde evlerine gönderiyoruz” dedi. Mersin’in dört bir yanında her yıl bu etkinlikleri yaptıklarını ve bu yıl 3’üncüsü olduğunu belirten Günay, “Büyükşehir'in imkanları bu konuda yeterli. Bunu da kullanarak çocukları mutlu etmeye çalışıyoruz. Çünkü çocuklar sporu çok seviyorlar” dedi.
 
Her çocuğun sporcu oma zorunluluğu olmadığını, ama hepsinin spor yapması gerektiğini vurgulayan Günay, “Sosyal medyanın, cep telefonlarının bu kadar kullanıldığı bir yerde çocukları 2 saat de olsa uzaklaştırıp spor yaptırmak çok kıymetli, çok değerli” sözlerine yer verdi. Velilerin de çocuklar kadar iyi vakit geçirdiğini vurgulayan Günay, “Çocuk mutlu oldu mu aile de mutlu oluyor. Onun için çocukları böyle ortamlara getirsinler” ifadelerine yer verdi.
 
Çocuklar hem sevinçli, hem de heyecanlı
Çok heyecanlı olduğunu kaydeden Fatih Doğan, takımına çok güvendiğini kaydederek güzel bir şenlik olmasını temenni etti. Daha önce de şenliğe katıldığını belirten Doğan, “Bol bol maç yaptığım bir ay olsun istiyorum ve takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
 
Çok keyifli bir şenliğin başladığını söyleyen Eymen Uygar ise takımına çok güvendiğini ve şampiyonluğu hedeflediğini belirterek, “Takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi. 
 
Ligin ilk maçlarını yaptıklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyleyen Ali Sirac Erzurum, ilerleyen yaşlarında profesyonel olarak da futbolla ilgileneceğini vurguladı.
 
Lig için hazırlık yaptıklarını belirten Raser Nazmi Bilmez, ellerinden geleni yaptıklarını ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Rüzgar Efe Gök ise maçlar için çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, “İlk maçlara çıkacağız ve çok heyecenlıyım” dedi.
 
Çınar Meses ise, “Şenliğin güzel geçeceğini ve maçları kazanacağımızı düşünüyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor