Yenilenen belge Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Serkan Altundeğer ile Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü personelleri tarafından Başkan Seçer’e makamında takdim edildi.
Belgeye sahip 4 büyükşehirden biri Mersin Büyükşehir
30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip 4 Büyükşehir Belediyesinden biri olan ve ekolojik dengeyi koruyan, yaşanabilir, sağlıklı, temiz bir çevre oluşturmayı hedefleyerek hizmetlerine yön veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci hizmetleri Türk Standartları Enstitüsü tarafından bir kez daha onaylandı.
Belge yenileme tetkiki 3 gün sürdü
Büyükşehir Belediyesi’nde 26-28 Ekim 2020’de TSE tarafından gerçekleştirilen TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi belge yenileme tetkikinde 24 birim tetkik edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı teknik elemanlarınca yapılan çalışmalar kapsamında; birimlerin hizmetlerinin çevre boyutları, çevresel anlamda izlenmesi ve ölçülmesi gereken parametrelerin yer aldığı izleme ölçme planı ile çevre amaç-hedef planları yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi, tüm bu planlar çerçevesinde hizmet ve projelerini Çevre Yönetim Sistemi’nin standartlarını gözeterek hayata geçiriyor. Böylece doğal kaynakları etkin kullanarak israfın önüne geçiyor. Büyükşehir, faaliyetleri nedeniyle oluşabilecek kirlilik ve katı atık birikimi gibi olumsuzlukları en başta kontrol altına alarak, minimize ediyor. Tüm bu hizmetleri yaparken benimsenen Çevre Yönetim Sistemi ile verimlilik artırılarak maliyetler düşürülürken, çevre konusunda verilen eğitimlerle de personelin çevre bilincinin artırılması sağlanıyor.
Çevre Yönetim Sistemi Nedir?
TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, kurum ve kuruluşlarda verilen tüm hizmetlerde, işin başlangıcından vatandaşa sunulan hizmete kadar geçen süreçte; çevresel faktörlerin belirlenmesi, belirlenen bu faktörlerin gerekli ölçümler, denetlemeler ve önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlayan bir sistem olarak tanımlanıyor. Bu sistem Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından yayınlanmış bir standardı oluşturuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.