Büyükşehir, Temiz Akdeniz İçin Denetimlere Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, temiz Akdeniz için deniz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Deniz kirliliğine neden olan ve hem deniz canlılarına hem de insan sağlığına olumsuz etkileri olan atıkların denize bırakılmaması için denetimlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, denizi kirleten gemilere kestiği cezalarla kirlenmenin önüne geçmeyi hedefliyor.

10 Kasım 2020 Salı, 09:48
Büyükşehir, Temiz Akdeniz İçin Denetimlere Devam Ediyor
2020-11-10 09:48:54 -


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Son 18 ayda 23 gemiye 40 milyon liranın üzerinde ceza kesildi.

Toplam 23 gemiye 40 milyon 352 bin 421 TL idari yaptırım
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, deniz kirliliğiyle mücadele etmek, denizi kirleten gemilere karşı ilave tedbirler almak ve gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek amacıyla düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor. Büyükşehir ekipleri, gün içinde en az 3 defa liman içerisinde yük taşıyan gemilerin denetimini yapıyor. Gemilerin denizde herhangi bir kirliliğe sebebiyet verip vermedikleri, deniz kirliliği denetçileri ve gemi personelleri tarafından denetleniyor. Geminin büyüklüğü ve kirlilik oranına göre cezai işlem miktarı değişebiliyor.
Akdeniz’i korumak adına denetimleri titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı Nisan ayından bu yana periyodik olarak yapılan denetimlerle toplam 23 gemiye 40 milyon 352 bin 421 TL idari yaptırım uyguladı. Büyükşehir Belediyesi, kestiği cezalarla denizi kirletenleri caydırmayı amaçlıyor.

Denizden alınan numuneler laboratuvarda denetleniyor
Gemilerden deniz kirliliği denetçilerinin aldığı numuneler, numune kaplarında mühürlendikten sonra analiz için laboratuvara gönderiliyor. Deniz kirliliği denetçileri, ayrıca numunenin bulunduğu suyun kirli olduğunu ispatlayabilmek adına da temiz deniz suyu alıyor ve laboratuvara numune ile birlikte gönderiyor. Böylelikle gemilerden alınan numuneler ile temiz deniz suyu karşılaştırılarak, gemilerin denize verdiği zarar tespit edilip sonuca bağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
‘7. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU’ HEYECANI START VERDİ
DOLU'DAN ZARAR GÖREN KÖYLERDE TESPİT ÇALIŞMASI
Polis Haftası’nda Ulu Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi
MERSİN İDMANYURDU,'NDA BELEDİYE DERİNCE HAZIRLIĞI
ÇAMLIYAYLA'DA AYÇİÇEĞİ VE NOHUT TOHUMU DAĞITIMI YAPILDI
LUBLİN TSO, OSB VE GÜNEY SÜT'TE İNCELEMEDE BULUNDU
TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 180'NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
“JANDARMA’DAN EMNİYETE POLİS HAFTASI ZİYARETİ”
TARSUS TİCARET BORSASI YÖNETİMİ, GÜNDEMDEKİ KONULARI GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN SEÇER, ‘14 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL/KIRSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLARI TOPLANTISI’NA KATILDI