BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

ÖĞRENCİLER, BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ SAYESİNDE HEM OKUL HEM AKADEMİK HEDEFLERİNE KOLAYLIKLA ULAŞIYOR

15 Ekim 2024 Salı, 12:39
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni kent geneline yaymak adına hayata geçirdiği projelerden biri olan Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleriyle, öğrencilere kaliteli ve nitelikli eğitim sunmayı sürdürüyor.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve günümüz ekonomik koşullarında özellikle dezavantajlı bölgelerde açtığı kurs merkezleri ile Büyükşehir; öğrencilerin iyi bir eğitim almalarını sağlarken, akademik ve sosyal gelişimlerine de katkı sunuyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ve merkeze göre eğitim imkanları kısıtlı olan öğrencilerin bu sorunu, Büyükşehir’in kurs merkezleri sayesinde çözüme kavuşuyor.

 

İyi lise ve üniversitelere yerleşen öğrenci sayısı ile her geçen yıl başarı grafiğini daha da ileri taşıyan kurs merkezleri, her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmesi ve akademik hedeflerine ulaşması bakımından gerekli altyapı ve donanımı sağlıyor.  Nitelikli eğitmen kadrosunun yanı sıra kaynak kitap, konu anlatımı, rehberlik, sınav hazırlık programları, sosyal etkinlik ve atölye çalışmaları ile öğrenciler yalnızca LGS ve YKS’de değil, okul hayatlarında da destekleniyor.

 

Anamurluoğlu: “Kurs merkezleri sayesinde öğrenciler sınavlara eşit şartlarda hazırlanıyorlar”

Aydıncık Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Erdem Anamurluoğlu, Aydıncık Kurs Merkezi’nin 2019 yılından beri hizmet verdiğini ve öğrencilerin merkezde hem sınavlara hazırlık yaptığını, hem de okuldaki derslerine destek olduklarını belirtti. Öğrencilere kaynak kitap, deneme, soru bankası gibi destek sağladıklarını ve her hafta ücretsiz deneme yaptıklarını kaydeden Anamurluoğlu, “Başkanımız Vahap Seçer, 2019 yılında ilk olarak Aydıncık’ta kurs merkezimizi açtı. Bu sayede Mersin merkezdeki bir öğrenci ile buradaki öğrencimiz arasında, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış olduk. Öğrencilerimiz bu sayede sınavlara eşit şartlarda hazırlanıyorlar” diye konuştu.

 

Kurs merkezinin her yıl başarı grafiğini yükselttiğini söyleyen Anamurluoğlu, “Burada çok güzel ve dinamik bir ekip oluşturduk. Başarımızı artırmamızdaki en büyük etkenlerden biri de öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğini sağlamamızdır. Biz her ay veli ziyareti yapıyor, öğrencilerimizin çalışma ortamlarını yerinde görüyoruz” dedi. Her ailenin dershane ücretlerini karşılayacak maddi duruma sahip olmadığını da sözlerine ekleyen Anamurluoğlu, “Aydıncık’ta zaten özel kurs merkezi olmadığı için, aileler çocuklarını mecburen ilçe dışına gönderiyor. Her aile de bütçe olarak bunu karşılayamıyor. Biz burada eğitim, kaynak kitap, deneme ve testleri ücretsiz bir şekilde sağlıyoruz. Böylece ailelerin de bütçesine katkı sağlamış oluyor” ifadelerini kullandı.

 

“Büyükşehir Kurs Merkezi, gelecek kaygısı taşıyan çocuklarımız için çok iyi imkanlar sunuyor”

Oğlunun geçen sene kurs merkezinden faydalandığını ve bu sayede başarılı bir yıl geçirdiğini dile getiren anne Semiha Kuzu, “Öğretmenlerimiz, çocuklarımızla birlikte soru çözüp denemeler yapıyorlar. Eksik kaldıkları yerleri tekrar ediyorlar” dedi. Aydıncık’ta özel eğitim imkanlarının oldukça kısıtlı olduğunu belirten Kuzu, “Büyükşehir kurs merkezi, özellikle gelecek kaygısı taşıyan çocuklarımız ve bizim için çok iyi. Geldiğimiz noktada herkes çocuğuna özel ders aldıramıyor ya da bunu sağlayacak imkanı olmuyor. İnsanlar artık zor geçinmeye başladı. Bu açıdan Büyükşehir’in ücretsiz kurs merkezi, çocuklarımız için büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.

 

“Öğretmenlerle çocukların arasındaki ilişki iyi olduğu için, başarı da artıyor”

Velilerden Hasan Artık, Büyükşehir Kurs Merkezi’nden faydalanan 2 çocuğundan oğlunun geçen sene Silifke Fen Lisesi’ni kazandığını, kızının ise bu sene LGS’ye hazırlandığını kaydederek, “Oğlum, buranın imkanlarının çok faydasını gördü. Hocalarımızın yakın ilgisi ve denemeler, başarısının artmasını sağladı. Oğlumun başarısını gördüğümüz için, kızımın da buraya yazılmasını ve bu olanaklardan faydalanmasını istedik. Öğretmenlerle çocukların arasındaki ilişki iyi olduğu için başarı da artıyor. Buranın merkezi konumda olması, ulaşım açısından da çok iyi oldu. Ekonomik olarak da bizi çok rahatlattı” dedi.

 

“Hocalarımız gayet donanımlı ve konuları bize en iyi şekilde anlatıyorlar”

Bu yıl LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencisi Osman Kuzu, kurs merkezinden oldukça memnun kaldığını ve kurs imkanlarını çok beğendiğini söyleyerek, “Hocalarımız gayet donanımlı ve konuları bize en iyi şekilde anlatıyorlar. Ev ziyareti yapıyor ve bizimle ilgili durumları ailemizle paylaşıyorlar. Konu anlatımı ve kaynak desteği de yapıyorlar. Maddi imkanı olmayan öğrenciler dershaneye gidemiyor, ama Büyükşehir Belediyesi’nin bize sağladığı imkan sayesinde her öğrenci burada ücretsiz eğitim alabiliyor” dedi.

 

Geçtiğimiz sene kurs merkezinden faydalanan, memnun kalınca bu sene de yararlandığını aktaran Ela Acar, çok verimli bir sene geçirdiğini aktardı. Öğretmenlerinin çok ilgili olduğunu belirten Acar, “Hocalarım sayesinde özel derse gerek kalmadığını ve buranın yeterli olduğunu düşünüyorum. Aydıncık’ta, burası dışında başka bir kurs merkezi yok. Burası olmasaydı ek ders almak zorundaydım. Her gittiğimde hocalarım beni güler yüzle karşıladı ve sorularıma yardımcı oldular. Buraya geldiğim için mutluyum. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını düşünüyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR
Kahraman ve Kurt, Üniversite Camii İnşaatını İnceledi
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ'NDE RESMİ NİKAH İŞLEMİ DEVAM EDİYOR
TARSUSLU HALTECİ BİLAL MAKAL, BOSNA HERSEK KUPASINDA ŞAMPİYONLUĞA ULAŞTI
Tarsus'ta Sosyal ve Finansal Liderlik Programı eğitimi
MERSİN SAL'DA 5. HAFTA HEYECANI
Tarsus’ta Polisten Kaçakçılık Operasyonu: 16 Gözaltı
İLKEM YAPI TARSUS SİFTAH YAPTI
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS'TA TOPLU TAŞIMA DENETİMİ
İZLANDA EVİNDE BUZ KESİLDİ:4-2