Büyükşehir Kentin Dört Bir Yanında Anneler Günü’nü Kutladı

Kadını ve çocuğu önceleyen projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü’nde de kadınları ve çocukları yalnız bırakmadı.

13 Mayıs 2024 Pazartesi, 12:11
Büyükşehir Kentin Dört Bir Yanında Anneler Günü’nü Kutladı
-

Kentin pek çok noktasında anneler ile bir araya gelen ekipler, hakları ödenemeyen annelerin güzel vakit geçirmesini sağlamak için unutulmaz anlar yaşattı.
 
 
Kadını ve çocuğu önceleyen projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü’nde de kadınları ve çocukları yalnız bırakmadı. Kentin pek çok noktasında kadınlar hem dinlensin hem vakit geçirsin hem de sosyalleşsin diye bir dizi etkinlik düzenleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, annelere unutulmaz anlar yaşattı.
 
Özel bireylerin anneleriyle kahvaltıda buluşan Büyükşehir ekipleri, Tarsus Gençlik Kampı’nda birçok ilçeden anneyi ve anne adaylarını ağırladı. Bunların yanı sıra Büyükşehir’e bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi’nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, hakları ödenemeyecek anneleri ve anne adaylarını unutmadı.
 
Özel birey anneleri Misket Kafe’de buluştu
 
Özel birey annelerini Misket Kafe’de bir araya getiren Büyükşehir ekipleri, annelerin keyifli vakit geçirmesini sağladı. Birlikte vakit geçirmenin önemli olduğuna değinen anneler, hem temiz havanın tadını çıkardı hem de dinlendi.
 
Anneler Günü’nün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na denk geldiğine dikkat çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, “Biz özel çocuklarımızın, özel anneleriyle birlikteyiz. Özel çocuklarımızın annelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Onların fedakarlıkları, özverileri, sağ duyuları, onların anlatamadığım o içten gelen kutsal sevgileri olmasa herhalde biz bugün daha farklı şeyler konuşuyor olurduk. Onlarla birlikte biz çok yollar aşıyoruz, onlarla birlikte engelleri aşıyoruz. Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” sözlerine yer verdi.
 
Organizasyonda yer almaktan çok mutlu olduğunu belirten özel çocuk annesi Betül Tosun, “Ara sıra nefes almamız bize çok iyi geliyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bize bu imkanları sağlayan Mersin Büyükşehir Engelsiz Yaşam Parkı’na, bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Annelik bir kadının yüreğindeki en yüce makamdır ve bu duyguya erişmiş olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.
Çok duygulandığını ve çok özel bir gün olduğunu belirten Nursel Badan, “Etkinlikler yaptığı için Vahap Başkana gönülden teşekkür ediyorum. Mola Evi’ndeki hizmetlerinden çok memnunuz, çok teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda oldu” dedi.
 
Özel çocukların anneleri olarak bir araya gelmenin anlamlı olduğunu belirten Emine Erbil, “Annelik çok kutsal, sevgi, şefkat gerektiren, sabır gerektiren bir duygu. Bu güzel günde bize bu ortamı yaşatan Vahap Seçer’e ben çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadığı için sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verdi.
 
Tarsus Gençlik Kampı “Anneler Günü” etkinliğiyle renklendi
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı, Anneler Günü dolayısıyla toplumun farklı kesimlerinden birçok kişiyi ağırladı.
 
‘Anneler Tarsus Gençlik Kampında Buluşuyor’ sloganıyla gerçekleştirilen programa; Bisikletli Kadınlar Topluluğu, Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği üyeleri, ayrıca Mersin ve Tarsus’tan da çok sayıda kadın katılım gösterdi. Kampın doğal ortamında hep birlikte yemek yiyen anneler, doyasıya eğlencenin tadını çıkarırken çocuklar da gezinti aracı ile tur yaptı. Çocuklar dinozorlar eşliğinde çılgınca eğlendiler.
 
Çocuk Gelişim Merkezleri’ne çocuklarını gönderen çalışan anneler de unutulmadı
 
Büyükşehir’e bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi’nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, çalışan anneleri de unutmadı.
 
Çamlıyaylalı anneler de Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi
 
Anneler Günü dolayısıyla Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı’nda yemek yedikten sonra, çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Çamlıyayla grubunda yer alan çocuklar ise survivor parkurlarında oynadılar. Çamlıyayla’dan gelen ekip ardından Tarsus Doğa Parkı’na da götürüldüler.
 
Tarsus Gençlik Kampı’na ilk kez gelen Hacer Pekmek, çok mutlu olduğunu kaydederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Çamlıyayla Belediyesi’ne Anneler Günü’nde bizleri unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Evimizden alındık, güler yüzle karşılandık. İlk defa geliyoruz böyle bir organizasyonda yer alıyoruz. Bizi böyle bir günde unutmadıkları için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
 
 
Tarsus 100. Yıl Atatürk ile Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de anneler unutulmadı
Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi ile Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de Anneler Gününe özel programlar gerçekleştirildi.
 
Annelerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki programda, anneler çikolata yapım atölyesine katılarak, birbirinden güzel atıştırmalıkların yapılmasına katkı sağladılar. Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde de annelerine sevgilerini şiirler okuyarak gösteren çocuklar, dans gösterisiyle beğeni topladılar. Burada da annelerine taç ve sevgi kartları armağan eden çocuklar, birlikte atölye çalışması gerçekleştirdiler. Programlar birlikte fotoğraf çekimleriyle son buldu.
 
Çolak: “Bizi daha da özel hissettiriyorsunuz”
 
Çocuğunu 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ne gönül rahatlığıyla gönderdiğini söyleyen Firdevs Çolak ise, “Bu güzel etkinliği bizlere hazırladığınız için öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Annelerimiz değerlidir; siz bizi daha da değerli hissettirdiniz. Bizi daha da özel hissettiriyorsunuz. Ve çocuğumu ben buraya getirirken kesinlikle gözüm arkada kalmıyor!” diye konuştu.
 
Güvenç: “Anneler Günü etkinliğinizi çok şık buldum”
 
Oğlunu Begonvil Çocuk Gelişim Merkezine gönderen Asuman Güvenç’te memnuniyetini dile getirerek, “Buradan çok memnunum. İyi ki göndermişim buraya.  Büyükşehir Belediyemizin bize bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum, eğitim hizmetinden dolayı. Anneler Günü etkinliğinizi çok şık buldum. Güzel bir sürpriz oldu” şeklinde konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin'de Deprem Meydana Geldi
Mersin’in Tarsus İlçesinde Sulama Kanalına Giren 22 Yaşındaki Abdulselam Toraman Hayatını Kaybetti
Mersin’in Akdeniz İlçesinde Sanayi Işıklarında Kontrolden Çıkan Tır Dereye Uçtu, Tır Sürücüsü Yaralandı
Tarsus Asayiş Büro Amiri Ramazan Dumrul'a Veda Yemeği
Büyükşehir Yol Yapım Ekipleri, Vatandaşı Memnun Etmeye Devam Ediyor, Arpaçsakarlar’da Yapılan Yol Çalışmasına Mahalleli’den Tam Not
Mersin Büyükşehir’den Bir İlk Daha ‘Tarsus Dağ Koşusu’
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı