BÜYÜKŞEHİR KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ’NDEN BİNLERCE KADINA DESTEK

KADINLARA HEM RUHSAL, HEM DE BEDENSEL DESTEK BÜYÜKŞEHİR’DEN

24 Ekim 2024 Perşembe, 11:57
BÜYÜKŞEHİR KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ’NDEN BİNLERCE KADINA DESTEK
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Binlerce kadının hem ruh, hem de beden sağlığına kavuşması ve mutlu olması için bir dizi çalışmalar yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen desteği, kadınların takdirini toplamaya devam ediyor.

 

Kadınları önceleyen birçok projeye imza atan Büyükşehir’in 2021 yılında Mezitli’de hizmete açtığı ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’, binlerce kadına 10 binden fazla hizmet verdi. Psikolog, fizyoterapist ve diyetisyenden oluşan profesyonel ekip verdiği hizmetlerle, kadınların yaşamının her alanına etki ediyor. Merkez’den belirli bir süre hizmet alan her kadın, tedavi süreci bitse de yeniden merkeze gelmek istiyor.

 

Hem hizmetten, hem de hizmeti veren personelden son derece memnun olan kadınlar; aldıkları pozitif enerji ile hayata daha mutlu bakarken, kendilerine olan güvenleri de artıyor. Kadınlar; merkezde görev yapan fizyoterapistten kas, eklem ve omurga sağlığı, diyetisyenden kilo kaybı, kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme, psikologdan ise psikolojik sorunlarının çözümleriyle ilgili destek alıyor.

 

Deniz: “Merkezimizde, bütün kadınlara yönelik ücretsiz hizmet veriyoruz”

Merkezde bütün kadınlara yönelik hizmetler verdiklerini kaydeden Fizyoterapist Ayşe Deniz, “Psikolojik destek, beslenme danışmanlığı ve egzersiz danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. Diyetisyenimiz kilo alma ve kilo verme konusunda, emzirme sürecinde, ergenlik sürecinde ve menopoz sürecinde kadınlara destek olmaktayız. Psikoloğumuz da kaygı ve depresyon konusunda sıkıntı yaşayan bütün kadınlara yardımcı olurken, aile ve çift terapisi de yapmaktadır. Fizyoterapi olarak da egzersiz danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Boyun fıtığı, bel fıtığı, skolyoz hastalarına, kuvvetlendirme programlarıyla hizmet veriyoruz” sözlerine yer verdi.

 

Kadınları hem fiziksel, hem de ruhsal yönden desteklediklerini kaydeden Deniz, “Eğer fiziksel olarak bir sıkıntısı varsa, diyetisyenimiz ve fizyoterapist olarak birlikte çalışıyoruz. Psikolojik açıdan sıkıntıları varsa, psikoloğumuz da destek sağlıyor. Ekip çalışması içerisinde hareket ediyor ve kadınların hangi konuda eksiği varsa o konuda destek veriyoruz” diyerek, hizmetten yararlanmak isteyen kadınların Alo 185’i arayarak bu hizmetlerin tamamından ücretsiz yararlanabileceğini vurguladı.

 

“Kadınlar, aldıkları hizmetlerle kendilerini daha iyi hissettiklerini söylüyorlar”

Kadınların hizmetler sonucunda kendilerini ruhsal olarak iyi hissettiklerini de vurgulayan Deniz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bütün kadınların her zaman, hangi konuda ihtiyaçları varsa destek vermeye hazırız. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin kadına, sayısı 10 bini geçen hizmet verdik ve hizmet vermeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Çalışmayan kadınların toplumda çok fazla olduğunu ve kendilerine ayıracak bütçeleri olmadığına da dikkat çeken Deniz, “Kurumumuza gelen kadınlar, kendilerine vakit ayırdıklarını ve daha iyi hissettiklerini söylüyorlar” diye konuştu.

 

Alpaslan: “5-6 aydır buradan hizmet alıyorum ve çok faydasını gördüm”

Merkezin diyetisyen hizmetinden faydalanan emekli vatandaşlardan Deniz Alpaslan, “Emekli olduktan sonra evde zaman geçirip, çok fazla yemeye başlıyorsunuz ve hantallaşıyorsunuz. Eski halime dönebilmek için diyetisyene başvurdum. Yaklaşık 5-6 aydır geliyorum. Çok da faydasını gördüm” dedi. Başvurusunu telefonla yaptığını söyleyen Alpaslan, “Personel çok faydalı, güzel şeyler anlatıyor. Daha zevkli ve güzel zaman geçirebiliyorsunuz. İstediğiniz her şeyi belirli miktarda yiyerek zayıflayabiliyorsunuz. Bunun dışında dengeli beslenmeyi de öğreniyorsunuz” ifadelerini kullandı.  

 

Kulak: “Merkezin bana çok şey kattığını düşünüyorum”

Geçirdiği bel fıtığı ameliyatı nedeniyle sık sık ağrı atakları yaşadığı için merkezden fizyoterapi desteği alan ev hanımı Zehra Kulak, “Buradan 6 aydır destek alıyorum. Yüzde 70-80 oranında faydasını gördüm. Bakış açımı değiştirdim. Vücuduma daha çok değer vermem gerektiğini ve sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Ayrıca personelin güler yüzlü olması çok hoşuma gitti. Bana çok şeyler kattığını düşünüyorum” dedi.

 

Keserli: “Son dönemdeki şartlara bakıldığında, kadınların böyle yerlere ihtiyacı var”

Kendi için yaşamayı bilmediğini ve öğrenmek için merkezden psikolog desteği aldığını söyleyen Hatun Şenol Keserli ise, “Ben yıllarca psikiyatristlere, psikologlara gittim. Burada, olaylar karşısında dik durabilmeyi öğrendim” dedi. Merkezde, danışanlara yeterince süre ayrıldığını ve güler yüzlü hizmet verildiğini vurgulayan Keserli, “Doğru yeri bulduğuma inanıyorum ve birçok insana da tavsiye ettim. Kendi içimde yenemediğim bazı şeyleri burada yendim. Büyükşehir’in birçok hizmeti var, ama bu mutlaka olması gereken bir hizmet. Toplumda, hele de son dönemdeki şartlarda kadınların böyle yerlere çok ihtiyacı var. Benim faydalandığım bu hizmetten, herkes faydalansın istiyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
OTOYOLDA YANAN ARACA BETON MİKSERLERİ MÜDAHALE ETTİ
TARSUS AYŞE MİRİCİ ORTAOKULU'NUN AYDINLATMA TALEBİ, MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARŞILANDI
BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞMAYA BAŞLADI
BÜYÜKŞEHİR KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ’NDEN BİNLERCE KADINA DESTEK
“JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ”
Mersin Erdemli'de Acı Olay: Kadın Ağır Yaralandı, Fail Yaşamına Son Verdi
TTB Yönetimi, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifini değerlendirdi
SİLİFKE, GÖZÜNÜ KIRŞEHİR MAÇINA ÇEVIRDİ
Ekim Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Yenişehir'de Yapıldı