BÜYÜKŞEHİR 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI HEM KARADA HEM HAVADA BİR DİZİ ORGANİZASYONLA KUTLADI

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA ZAFER BAYRAMININ ADINA YARAŞIR ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ SPORCULAR, TÜRK BAYRAKLARINI BU KEZ ZAFER BAYRAMI İÇİN GÖKLERDE DALGALANDIRDI

01 Eylül 2024 Pazar, 11:38
BÜYÜKŞEHİR 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI HEM KARADA HEM HAVADA BİR DİZİ ORGANİZASYONLA KUTLADI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de 30 Ağustos Zafer Bayram’ını adına yaraşır bir dizi etkinlikle kutladı. Merkez ve ilçelerde pek organizasyona ev sahipliği yapan Büyükşehir, son olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Spor Kurulu bünyesinde tarihi kent Tarsus’ta unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinlikler ilk olarak Eshab-ı Kehf mağarası girişinde Büyükşehir’in, ‘Zafer uçuşu’ adını verdiği yamaç paraşütü organizasyonu ile başladı. Mersin ve çevre illerinden katılan 60 yamaç paraşütü sporcusu denizden 1600 metre yüksekte Türk bayraklarını bu kez Zafer Bayramı dolayısıyla göklerde dalgalandırdılar. Hemen ardından gerçekleştirilen motocross yarışları ile de sporcular, akrobasi şovları sergiledi. Sporcular, gösterileri ile izleyenlere adeta bir görsel şölen sundu. Vatandaşlar, iki etkinliği de büyük bir hayranlıkla izledi. Vatandaşlar, sporun her türlüsüne desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne böyle ilkleri yaşattıkları için memnuniyet duyarak teşekkür etti.

 

Uzun: “Zafer Bayramı dolayısıyla ‘Zafer uçuşları’ etkinliği düzenledik”

TADEKA Spor Kulübü Başkanı Halil İbrahim Uzun, spor kurulu kapsamında her ay en az 2 tane etkinlik düzenlediklerini kaydederek, “Bu hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Eshab-ı Kehf’te ‘Zafer uçuşları’ dediğimiz yamaç paraşütü ve motocross yarışları düzenledik. Hava çok iyiydi. Katılım da çok iyiydi.  Tarsus ve Mersin’den yaklaşık 60 yamaç paraşütü sporcumuzla etkinliği tamamladık” dedi.

60 sporcunun arasından yaklaşık 20-25 sporcunun Türkiye’de tanınan ve profesyonel sporcular olduğunu aktaran Uzun, “Sporcularımız gösterilerini yaptılar. Havada Türk bayrağı açtılar. Çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Aynı zamanda 25’e yakında motocross sporcumuz vardı. İleride diğer etkinliklerimizde daha güzel gösteriler yapamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vatandaşlar, iki etkinliği de büyük bir hayranlıkla izledi

 

Motocross sporcularından Serkan Baya, uzun süredir bu sporla ilgilendiğini söyleyerek, “Türkiye Motosiklet Federasyonu lisanslı sporcularıyız. Normalde hobi olarak yapıyorum. Böyle bir şans ve alan verilmesinden dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

 

Sporculardan Berkay Sarı da, motocross sporuna ilgi duyduğunu Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermelerinden dolayı da oldukça mutlu olduğunu belirterek “Parkurun rampaları çok güzeldi. Yarışlar çok emek vererek oluyor. Atmosferi çok sevdim. Bunların hepsi benim için bir deneyim oluyor” ifadelerini kullandı.

 

2015 yılından beri ekstrem sporlara ilgi duyduğunu ve etkinliğe Tarsus’tan katıldığını söyleyen Nevzat Erol ise, “Öncelikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve Tarsus Belediye Başkanımız Ali Boltaç’a bizlere bu tarz değerleri yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bizim için parkur çok güzeldi. Atlamaları, geçiş engelleriyle çok güzel bir parkurdu. Tarsus buna da aç. Gerçekten böyle sporların Tarsus’a kazandırılması çok güzel bir olay. Aynı zamanda yeni nesillere de bir şey kazandırabilmek ve bu sporun trafikte kazaların önüne geçme konusunda bilinç oluşturması da çok güzel. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı böyle etkinliklerle kutladığımız için çok mutluyum ve memnunum” sözlerine yer verdi.

 

Türkiye’nin en genç yamaç paraşütü pilotu Kemal Mergen de kendisi için çok güzel bir gün olduğunu aktarırken, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı hem havada hem de karada büyük bir coşkuyla yaşadık. Böyle bir zafer, bayramını bu kadar güzel bir şekilde gerçekleştirmek bize çok güzel bir gurur kattı. Gerçekten Tarsus’umuza da güzel bir değer kattık. Havada yükseldik, akrobasi hareketler yaptık, bayrak açtık, Bin dört yüz ile bin altı yüz metre arasına kadar çıktık. Güzel uçuşlar yaptık. Dört saatte havada kalma süremiz oldu. Benim için hem keyifli hem de güzel bir gün oldu” dedi.

 

Vatandaşlardan Hasan Koşar da etkinliği izlemeye oğlu ile geldiğini kaydederek, “Böyle değişik organizasyonlar yaptıkları için Büyükşehir’e teşekkür ederim. Zevk aldık. Beğenerek izledik. Ekstrem sporların olması bizler için daha iyi. Oğlum böyle etkinliklere meraklı. Gösteriyi keyifle izledik” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS EMNİYETİ'NDEN ŞOK UYGULAMA
MERSİN'DE VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ AĞAÇA ÇARPARAK ALEV ALDI
TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET
TOKAT ve ZİLE TİCARET BORSALARI VE TSO’LARINA ZİYARET
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ZENBİLCİ İLE ŞAHİN, TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
MTSO BAŞKANI ÇAKIR, TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN REKTÖR AYDIN'I TEBRİK ETTİ
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”