Buğday Ekim Sezonu Başladı

Tarsus’ta buğday ekim mevsiminin başlamasından dolayı Tarsus İlçe Tarım Müdürü, hububat üreticileri bir araya gelerek, hububat üretiminden yaşanan gelişmeleri ve gelinen nokta hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

12 Kasım 2015 Perşembe, 13:55
G: 12.11.2015 - 13:57
Buğday Ekim Sezonu Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türkiye’e buğday üretiminde önemli bir yeri olan Tarsus’ta buğday ekim mevsiminin başlamasıyla ilgili olarak Tarsus İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, çiftçilerle bir araya gelerek  durum değerlendirmesi yaptı.

 

Erdoğan çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, Tarsus’ un  tarım potansiyeli oldukça yüksek olduğunu ve yaklaşık olarak 1.008.986 da tarım arazisi ile Mersin’in  tüm arazi varlığının %25’ ne tekabül ettiğini belirtti.

 

Erdoğan, “Ekilip dikilebilen tarım arazisinin  %60’lık kısmını (619.728 da) tarla arazisi oluşturmakta olup, tarla tarımının ise yarısından daha fazla olan kesimini hububat üretimi kapsamaktadır. İlçemiz için hububat üretimi 333.182 dekarlık bir alanda sulu ve kuru tarım olarak yapılmaktadır. 2015 yılı hububat üretim miktarı 180 Bin Ton rekolteyi bulmaktadır. ”dedi.

 

Toplantının amacı hakkında açıklama yapan Erdoğan, “İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün organize ettiği bu toplantının amacı; Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkililerinden konu uzmanı Dr. Hasan AY araştırıcıların bizlerle paylaşacağı çalışma sonuçları ışığında, , Ticaret Borsası, Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Aytaç ONKUN ve üreticilerimizle birlikte, 2015-2016 hububat ekim zamanında doğru teknik ve araçlarla yapılacak bir ekimin üretimden hasada geçen sürede verimli ve kaliteli bir üretim miktarına ulaşmaktır. Ülkemiz nüfusunun hızla artmasına rağmen ekim alanları artmadığından dolayı sertifikalı buğday yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak suretiyle buğday yetiştiriciliğinde, üretim miktarının ve kalitenin artırılması için; sertifikalı tohum kullanılarak buğday üretim miktarını ve kalitesini artırmak bir zorunluluktur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sertifikalı tohumluk kullanan üreticilere 8,5  TL/da destek verilmektedir.” İfadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
VALİ PEHLİVAN, AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ÜNİVERSİTESI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR ERDAL BAYKAN, DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus'ta feci kaza 1 ölü, 2 yaralı
BAŞKAN BOLTAÇ: "TARSUS, GELECEKTE YILDIZI PARLAYACAK BİR KENT HALİNE GELİYOR" "
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS'A TRANVAY PROJESİ...
VALİ PEHLİVAN: "AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN"
CHP GENEL MERKEZİ'NDEN BAŞKAN BOLTAÇ'A ÖNEMLİ ZİYARET
İLK DEFA 3 YILLIK TARIMDA DESTEKLEME PAKETİ AÇIKLANDI, YENİ BAHÇE TESİSLERİNE DİKKAT
Başkan Seçer Tarsus TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısı’na Katıldı
MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR