Borsa Sarayı Binası Satıldı

Tarsus Müftülüğü, ilçede Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’an İlimleri Merkezi açacağını belirterek bu konuda ilçede bulunan Tarsus Borsa Sarayı binasını satın alarak önemli bir adım attıklarını açıkladı.

23 Kasım 2015 Pazartesi, 11:28
G: 23.11.2015 - 11:31
Borsa Sarayı Binası Satıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tarsus’ta orta ve yüksek öğrenim öğrencilerinin üst düzey standartlarda barınabileceği Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’ani İlimler Merkezi açmak istediklerini belirten İlçe Müftüsü Hayri Erenay, bu konuda  çalışmalarının yoğunlaştıklarını belirtti.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, Tarsus Ticaret Borsası Sarayı olarak faaliyet gösteren 7 katlı binanın satın alınarak,  ilçede  350 – 400 kişilik orta ve yüksek öğrenim öğrencilerinin üst düzey standartlarda barınabileceği Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’ani İlimler Merkezi olarak ilçeye kazandırdıklarını belirtti.

 

18.11.2015 Çarşamba günü  devir – teslim işlemlerinin gerçekleştirildiği görüşmede Müftü  Hayri Erenay ile Tarsus Ticaret Borsası başkanı Murat Kaya el sıkıştı.

 

Müftü Erenay şunları kaydetti: “7 katlı Tarsus Ticaret Borsa Sarayı Türkiye Diyanet Vakfı  Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’ani İlimleri Merkezi olarak yeniden düzenlenmek üzere satın alınmıştır. Türkiye borsasında yaklaşık 6 milyon lira olan bina değerinin Tarsus Borsa Sarayı yöneticilerinin de katkısı ile bir buçuk milyon liraya alınarak anlaşılmış ve karşılıklı imzalar atılmıştır. Bundan sonraki aşamada binamızın iç düzenlemesini,  vakfımız ve hayırsever vatandaşlarımızın öncülüğünde öğrenci yurdu olarak düzenleyerek ikişer ve dörder kişilik odalar şeklinde modern ve son sisteme göre donatmayı hedeflemekteyiz. Yurdumuz 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemine yetiştirilecektir. Kısmet olursa bu konuda basınımızdan, tüm hayırsever vatandaşlarımızdan ve Tarsus kamuoyundan destek bekliyoruz. Tarsus Müftülüğü olarak tüm gücümüzle seferber olmuş durumdayız” diye konuştu.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya başarılı çalışmalarından dolayı Müftü Hayri Erenay’a teşekkür ederek şöyle dedi: “ Gayretli çalışmaları ile Tarsus’umuza bu denli değerli ve gerekli bir hizmet binasını kazandırarak şehrimizin önemli bir ihtiyacını gideren Sayın Müftümüz Hayri Erenay beyefendiye bu başarılı girişimi için teşekkür ediyor desteklerimizin devam edeceğini belirtiyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Koçak, Innovation Summit İstanbul 2024'e panelist olarak katılacak...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKNOFEST ADANA'DA...
TARSUS’TA MEME KANSERİ İLE MÜCADELE ANLATILDI
TARSUS'TA CAMİ ÇOCUK BULUŞMASI
YEŞİLTEPE'DE ÇOCUKLAR GÖNULLERİNCE EĞLENDİ
TARSUS BELEDİYESİ, DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE MAMA DAĞITTI
BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ HİZMET BİNASINDA ‘ÇOCUK TİYATRO SAHNESİ’ VAR
AV. EGE'DEN TAROBDER'E ZİYARET
YAŞ ALMIŞ VATANDAŞLAR BÜYÜKŞEHİR İLE İKİNCİ BAHARLARINI YAŞIYOR
TARSUS'TA OTOBANDA OTOMOBİL BARİYERLERE ÇARPTI: 2 YARALI