Bitkisel Ürünlerde En Yüksek Yeterlilik Derecesi %445,5 İle Fındıkta Gerçekleşti

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bitkisel Ürün Denge Tabloları, 2018-2019 sonuçları değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda, Toplam tahıl ürünlerinde 2018-2019 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi (yeterlilik derecesi) %92,4 olarak gerçekleştiği bildirildi.

19 Mart 2020 Perşembe, 10:23
Bitkisel Ürünlerde En Yüksek Yeterlilik Derecesi %445,5 İle Fındıkta Gerçekleşti
2020-03-19 10:23:31 -

Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi %100,5, yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesinin %94,7, mısırın yeterlilik derecesinin ise %70,3 olarak gerçekleştiği ifade edildi.
Seçilmiş tarla ürünlerinde yeterlilik dereceleri, 2018-2019

Sert kabuklu meyvelerde, 2018-2019 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesinin %445,5 ile fındıkta gerçekleştiği; turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu; toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesinin %96,8 olduğu belirtildi.
Seçilmiş meyve ürünlerinde yeterlilik dereceleri, 2018-2019

Toplam sebze ürünlerinde, 2018-2019 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesinin %106,4 olduğu; sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesinin havuçta %113,8 olurken, domateste %110,6, sakız kabakta ise %109,1 olarak gerçekleştiği bildirildi.
Seçilmiş sebze ürünlerinde yeterlilik dereceleri, 2018-2019

Yeterlilik derecesi; bir bölgenin kullanılabilir üretiminin (iç üretim) o bölgenin talebini ya da yurt içi kullanımını (insan, hayvan ve endüstrinin bütün ihtiyaçlarını) ne ölçüde karşılayacak durumda olduğunu gösterir. Değerin, 100'den küçük olması, üretimin yurt içi talebi tam olarak karşılayamadığı durumu temsil eder. 100'den büyük olan bir değer, normal iç ihtiyaçları geçen, ihraç edilebilir ve/veya stoklanabilir miktarların varlığını gösterir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN İDMANYURDU'NDA NAZİLLİSPOR HAZIRLIĞI
AYSEL ÖZKAN AVRUPA İKİNCİSİ
MÜFTÜ AKÇAY'DAN TTB MECLİS BAŞKANI KAYA'YA ZİYARET
TARSUS GENÇLİK MERKEZİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
TARSUS ÜNİVERSİTESİ İLE ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Muhasebe ve Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
"SİBER SUC VE SUÇLULARA" YÖNELİK OPERASYONDA 223 ŞÜPHELİ YAKALANDI
YERLİKAYA :"175 BİN 512 SURİYELİ KARDEŞİMİZ ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ"
VALİ TOROS'TAN, GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
TARSUS'TA UÇURTMA ŞENLİĞİ