BAŞKAN SEÇER, MODER OTOMOTİV FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

BAŞKAN SEÇER: “OTOMOBİL SAYISININ ARTMASI BÖLGENİN REFAHIYLA DOĞRU ORANTILI BİR DURUM... MERSİN’DE SON 3 YILDIR  MERKEZDE VE KÖY YOLLARIMIZDA ÇOK BÜYÜK ATILIMLAR OLDU... MERSİN’İ KALKINDIRMAK VE GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN BİZ BURADAYIZ”

16 Ekim 2024 Çarşamba, 22:01
BAŞKAN SEÇER, MODER OTOMOTİV FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen ‘Otomotiv Festivali’nin açılış törenine katılım sağladı.

 

Başkan Seçer: “Otomobil sayısının artması bölgenin refahıyla doğru orantılı bir durum”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, birbirinden güzel etkinliklerin olduğu festivalin başarıyla sürmesi temennisinde bulundu. Mersin’in büyüyüp, gelişen bir şehir olduğuna ve 350 binden fazla trafiğe kayıtlı aracın olduğuna değinen Başkan Seçer, “Otomobil sayısının artması, satılan otomobillerin modelleri; bunlar tamamen o bölgenin refahı ile doğrudan orantılı. Mersin gelişen bir kent. Mersin hiçbir zaman fakir bir kent olmadı. Mersin, her ne kadar kişi başına düşen milli gelir oranı Türkiye ortalamasının gerisinde olsa dahi; Türkiye’nin ilk sıralarda vergisini ödeyen bir kent. Yüksek vergi ödememiz övüneceğimiz bir durum olsa da Mersin’de şikayet edeceğimiz ya da ‘bunu nasıl düzeltebiliriz’ diyeceğimiz konu, gelir dağılımındaki uçurum ve adaletsizlik. Mersin böyle bir kent” dedi.

 

“Mersin’de son 3 yıldır  merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu”

Başkan Seçer, Mersin’in hem düşük hem de yüksek gelirli vatandaşların yaşadığı bir kent olduğunu belirterek, “Doğal olarak da otomobil sektörü, özellikle lüks otomobil sektörü, daha çok gelir düzeyi yüksek insanlara hitap ediyor. Bu anlamda da Mersin, Türkiye ortalamasına baktığım zaman sizin açınızdan bir hayli verimli bir alan. Biz de otomobilleriniz rahat seyahat etsin diye, vatandaş memnuniyeti fazla olsun diye yollarınızı güzel yapıyoruz. Burada tevazu göstermeyelim, Mersin’de son 3 yıldır  merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor. Bir anlamda servislere araçlar artık biraz geç gelmeye başlayacak” diye konuşarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaliteli yolları sayesinde arabaların ömrünün daha uzun süreli olacağını söyledi

 

Otomotiv sektörünün sorunları hakkında bilgi sahibi olduklarını ve çözümü noktasında iş birliğine açık olduklarını belirten Seçer, “Biz Mersin’in gelişmesi yönünde katkı sunabilecek bu her türlü çalışmalarınızın yanında oluruz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Biz de iş birliği yapmak istiyoruz” dedi.

 

“Mersin’i kalkındırmak ve geleceğe taşımak için biz buradayız”

Mersin’in geriden gelen, bugüne kadar çözülmemiş sorunlarını çözmek adına hizmetler ürettiklerini dile getiren Seçer, “Mersin’i kalkındırmak, geleceğe taşımak, refahın artmasına katkı sunmak, marka şehir haline getirmek, yaşanabilir, modern bir kent haline getirmek için biz buradayız. Bunlar bizim görevimiz. Tüm Mersin halkının da bilmesini istiyorum. Biz görevimizi zevkle, şevkle yapıyoruz. Bunun için hiç kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

 

“Mersin bir kardeşlik kenti”

Mersin’de ayrımcılığa son verdiklerinin altını çizen Seçer konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Mersin bir kardeşlik kenti. Artık Mersin’in siyasi kavgalardan etkilenmemesini istiyoruz. Kentin belediye başkanı olarak her şeyden fazla buna dikkat ettiğimi bilmenizi istiyorum. Bizi güçlendirecek olan empati yeteneğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, karşılıklı hoşgörümüz ve anlayışımızdır. Bundan dolayı da Mersin halkının ne kadar rengarenk bir nüfusa sahip olursa olsun bu kültürü yaşıyor olmasından dolayı da onur ve şeref duyuyorum.”

 

Çokgünlü: “Festivalimizde Mersin Büyükşehir Belediyemizin önemli katkıları oldu”

MODER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Çokgünlü, 2019 yılından bu yana düzenlenen festivalin güç birliğinin önemli bir ürünü olduğunu ifade etti.  Otomotiv sektörünün Mersin için önde gelen bir yatırım alanı olduğunu söyleyen Çokgünlü, “Bugün bu alanda bulunan her otomotivci kayda değer girişim ve yatırımlarla bulunarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Bu anlamda 17 yaşına giren MODER ciddi ve etkili bir güç birliğidir. Ticari olarak birbirinin rakibi gibi görünen bu kıymetli iş insanlarının bir araya gelmesi ve dernek çatımız altında güç birliği yaparak böyle etkinlikler düzenlemesi örneğine az rastlanan bir durumdur” dedi. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere festivalin gerçekleşmesinde katkı sunanlara teşekkür eden Çokgünlü, “Bu yılki festivalimizde Mersin Büyükşehir Belediyemizin önemli katkıları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e bu katkılarından dolayı özellikle teşekkürlerini sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Çokgünlü tarafından Başkan Seçer'e ve katılımcılara hediye takdimi yapıldı ve açılış kurdelesi kesildi.

Başkan Seçer, konuşmaların ardından alanda kurulan stantları da gezdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi'nin standı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın da İtfaiye Çocuk Parkuru da Otomotiv Festivali'nde yer aldı. Festivalde sahne alan Kibrit Kutusu Grubu ile Başkan Seçer sahnede otomotiv parçalarından oluşan müzik aletlerini çaldı ve eğlenceli dakikalar yaşandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
AK PARTİLİ ALTINSUCU, MHP'Lİ YILDIRIM'I GENEL KURALA DAVET ETTİ
MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI
BAŞKAN SEÇER, MODER OTOMOTİV FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
MERSİN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ DOĞANAY'DAN.TARSUS VE YENİCE ZİYARETİ
EVDE EĞİTİM GÖREN İREM ÇAKIR'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
TARSUS KAYMAKAMLIĞI GİRİŞİNDEKİ YÜKSEK KALDIRIMA BASAMAK İSTEĞİ
TARSUS İDMANYURDU BAŞKANI GÜNKUT, BAŞKAN BOLTAÇ İLE BİRARAYA GELDİ
Mersin ESOB Başkanlar Kurulu yapıldı
MERSİN'İN DAĞLARINDA NERGİS KOKUSU YÜKSELECEK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜLÜĞÜNDE ‘MERSİN HACKATHON’U DÜZENLENDİ