BAŞKAN SEÇER, MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN 21. GELENEKSEL PİLAV KAVURMA GÜNÜ'NE KATILDI

BAŞKAN SEÇER: “AMACIMIZ HERKESİN KENDİNİ EŞİT YURTTAŞ HİSSETTİĞİ BİR ÜLKE YARATMAK”

06 Ekim 2024 Pazar, 20:32
BAŞKAN SEÇER, MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN 21. GELENEKSEL PİLAV KAVURMA GÜNÜ'NE KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Dayanışma Platformu tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen ‘Geleneksel Pilav Kavurma Günü’ etkinliğine katıldı. Etkinlik büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşti.

 

“Amacımız herkesin kendini eşit yurttaş hissettiği bir ülke yaratmak”

Yenişehir İlçesi Park Kafe’de düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Seçer, 2019 yılından bu yana Mersin’de bütün renkleri kucaklayan bir anlayış olduğunu söyleyerek, “2019’dan sonra bir şey değişti. Her şey değişti. Hepimizin ortak arzusu; herkesin kendini eşit yurttaş hissettiği bir ülke, daha demokratik bir toplum yaratmak. Türkiye’nin evrensel hukuk normlarında bir anlayışa sahip olmasını, insanların yargıdan korkmaması, bilakis yargıya güvenmesini, ‘ben mağdurum, ben mağdur edildim’ diyen vatandaşın arkasında dimdik bir devletin ve yargı sisteminin oluşmasını sağlama amacı güdüyoruz. Hepimizin gayesi bu” dedi.

 

Tüm bunların yapılabilmesi için genel iktidarda olmaları gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Bunun anahtarı bu. Eğer bir şehre adaleti getirmek istiyorsanız, sosyoekonomik olarak her kesimden insanın, kendini bu kentin bir vatandaşı olarak hissetmesini sağlamak; insanlara eşit hizmet götürmek istiyorsanız; mutlu, huzurlu, daha demokratik bir kent; insanların söyledikleri sözün, ortaya koydukları fikrin değerinin olduğu bir kent yaratmak istiyorsanız da yerel yönetimlerde iktidar olacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

“Demek ki gittiğimiz yol doğru yolmuş, insanlık yoluymuş”

Sahip oldukları idealleri ve dünya görüşünü yerel yönetimi kazanarak Mersin’de uygulamaya koyma şansı elde ettiklerini kaydeden Başkan Seçer, Mersin’in tüm Türkiye’nin özeti ve mozaiği bir kent olduğunu söyledi. Tüm bu kozmopolit yapıda gösterdikleri eşit ve hakkaniyetli hizmet anlayışı sayesinde seçimi yeniden kazandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“2024 seçimlerinde, gönül verdiği partisi ve mensubu olduğu düşüncesi bizden 180 derece farklı olan insanlar da bizim üzerimizde ortaklaştı. Demek ki gittiğimiz yol doğru bir yolmuş, insanlık, hak, hukuk ve adalet yoluymuş. 2024 seçimleri bunları ispatladı.”

 

“Bu ülke, sadece etrafı kalın çizgilerle çizilmiş bir çerçeve içerisinde, görüşler doğrultusunda yönetilmesin”

Mersin’de yaşayan tüm kesimlerin düşünce ve önerilerini önemsediklerini ve geride kalan görev süresi boyunca kapısının tüm demokratik kitle örgütlerine açık olduğunu belirten Seçer, “Demokratik kitle örgütlerini önemsiyoruz. Fikirlerimiz dinlensin, sorunlarımız dinlensin. Bu ülke, sadece etrafı kalın çizgilerle çizilmiş bir çerçeve içerisinde, görüşler doğrultusunda yönetilmesin. Alınacak kararlar herkesin fikrine açık olsun. Ama günümüzde mevcut sistemde öyle değil. Elimizde bir TBMM vardı, o da 2018 seçimlerinden sonra bypass edildi. Artık Türkiye ve Türkiye’de yaşayan insanlar üzerine alınacak kararların tartışıldığı, orada milletin temsilcileriyle karara bağlanacak kararlardan öte Cumhurbaşkanı’nın çıkaracağı kararnamelerle millet hakkında, ülke hakkında karar verilecek duruma geldik. Yani gittikçe daha yüceleceğimiz, demokratik açıdan, hukuk devleti normları açısından daha da zenginleşeceğimiz yerde, geriye giden bir demokrasi, geriye giden bir hukuk devleti anlayışı gelişti” dedi.

 

“Herkes kendini artık Mersin’de eşit bir yurttaş olarak görmeye başladı”

Bu durumu değiştirmenin toplumun elinde olduğunun altını çizen Seçer, bunun örneğinin 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Mersin’de yaşandığını kaydetti. Seçer, “Ne kadar güzel; 2019’da mücadele kazanıldı, şehir kendine geldi. Herkes kendini artık Mersin’de eşit bir yurttaş olarak görmeye başladı. Demek ki bir olunca, doğru işler yapınca, halka dokununca, halkı sevince, halkın farklılıklarını bir zenginlik olarak görünce, herkesi ortak noktada bir araya getirebiliyoruz. Barış dili, kardeşlik dili, insanlık dili... bunun formülü bu” ifadelerini kullandı.

 

“Birlik olursak Türkiye’nin sorun alanlarına karşı mücadeleyi iktidarla yapma imkanı buluruz”

Türkiye’nin önünde yeni bir sınav olduğunu ve bu sınavın en geç 2028 yılında gerçekleşeceğini hatırlatan Seçer, birliğin ve beraberliğin gücünün o tarihte tekrar hatırlanması gerektiğini belirterek, “Bazı nüansları bir kenara bırakıp temel ilkeler çerçevesinde milletimizi bir araya getirirsek; şikayet ettiğimiz, her gün muhalefet etme adına ağzımızın dolu dolu konuştuğu Türkiye’nin sorun alanlarına; tahrip olmuş yargı, eğitim, sağlık sistemine, ekonomiye, fakirliğe, gericiliğe karşı mücadeleyi iktidarla yapma imkanı buluruz. İşte bir fırsat; buradan tüm yurttaşlarımıza sesleniyorum. Bunu birlikte yapabiliriz” diye konuştu.

 

“Başarının ortaklaşarak geçtiği bilinciyle siyasi mücadelemizi devam ettireceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kapısının herkese açık olduğunu aktaran Seçer, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Şunu da övünerek söyleyeyim; bugüne kadar bu belediye hiçbir demokratik kitle örgütüne, STK’lara, meslek odalarına kapısını bu kadar açmadı ve bundan da mutluluk duyuyorum. Başarımızın ondan kaynaklandığını çok iyi biliyorum. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Herkesi dinleyeceğiz, herkesin fikrini alacağız. Başarının ortaklaşarak geçtiği bilinciyle siyasi mücadelemizi devam ettireceğiz. Buna canı yürekten inanıyorum. Birlikteliğimiz daim olsun, hiçbir zaman bozulmasın, her şey ülkemiz için, her şey daha güçlü, daha demokratik, daha hukuk devletine uygun bir Türkiye için.”

 

Etkinlikte son olarak Başkan Seçer, protokol üyeleri ve Mersin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından barış ve demokrasi için gökyüzüne alkışlar eşliğinde güvercinler uçuruldu. Etkinlikte son olarak katılımcılara pilav ve kavurma ikramı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
YAŞAMI SAHİPLENENLER 5. MERSİN PATİFEST’TE BULUŞTU
Mersin'de “Filistin’deki Karanlığa Meşale Tut, Direnişe Selam Siyonizm’e Lanet” yürüyüşü...
BAŞKAN SEÇER, MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN 21. GELENEKSEL PİLAV KAVURMA GÜNÜ'NE KATILDI
MERSİN İDMANYURDU'NA ÇAKI GİBİ GALİBİYET:1-0
TARSUS ÜNİVERSİTESİ, ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİNİ ALDI
Mersin’de Futbol Maçında Kavga: Erdemli Belediye - Akdeniz Zirve Maçı Tatil Edildi
TARSUS İDMANYURDU KULÜBÜ, ANAMUR BELEDİYESPOR MAÇININ ARDINDAN AÇIKLAMADA BULUNDU...
MERSİN'DE PALMİYE AĞACINI BUDAMAYA ÇALIŞIRKEN ASILI KALAN ADAM HAYATINI KAYBETTİ
MESKİ, ERDEMLİ’DE İÇME SUYU İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
TARSUS İDMANYURDU MAĞLUP BAŞLADI