BAŞKAN SEÇER, İTFAİYE TEŞKİLATI’NIN “AFET İZLEME VE YÖNETİM SİSTEMİ TATBİKATI”NI İZLEDİ

İTFAİYE TEŞKİLATIMIZI DA MODERNİZE EDİYORUZ.... BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU” DİYEN BAŞKAN SEÇER, "OLAY MAHALLİNE NE KADAR SÜRE İÇERİSİNDE İNTİKAL EDİLDİĞİNİ GÖRÜRKEN; MÜDAHALE ŞEKİLLERİNİ DE DENETLEME İMKANIMIZ OLACAK”

02 Ekim 2024 Çarşamba, 13:44
BAŞKAN SEÇER, İTFAİYE TEŞKİLATI’NIN “AFET İZLEME VE YÖNETİM SİSTEMİ TATBİKATI”NI İZLEDİ
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, canlı bağlantı yolu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 4 farklı senaryo ile gerçekleştirilen “Afet İzleme ve Yönetim Sistemi Tatbikatı”nı izledi. Tatbikatı canlı bağlantı ile izleyen Başkan Seçer, tatbikatın detayları hakkında da bürokratlardan bilgiler aldı.

 

Başkan Seçer: “İtfaiye Teşkilatımızı da modernize ediyoruz”

Başkan Vahap Seçer de tatbikat sonrası izlenimlerini paylaşarak; bütün bu çalışmaların ‘Dijital Kent’ kapsamında gerçekleştiğinden söz ederek, “İtfaiye Teşkilatımızı da modernize ediyoruz. Artık birçok konuda işlerimizi dijital ortamda yapmak istiyoruz. Bugün de burada yeni devreye aldığımız ‘Afet İzleme ve Yönetim Sistemi’ni denedik ve bir tatbikat gerçekleştirdik. Başarılı da bir tatbikat oldu” dedi.

 

“Mersinimize ve İtfaiye teşkilatımıza hayırlı olsun”

Tatbikatın 4 farklı senaryo üzerinden gerçekleştiğinin de bilgisini veren Seçer, “Bu sistemde hem afete müdahale eden itfaiye personelinde kamera sistemi var hem de araçlarımız kamera sistemi var. 64 itfaiye mensubumuzun taşıdığı kamera bu sistem için alındı. Yine 25 aracımızda da kamera sistemi var. En yalın dille; ihbar geldiği saniyeden itibaren, o operasyon süresini artık bir ortamda, bir ana kumanda ve izleme merkezinde itfaiye teşkilatımız takip ediyor olacak. Yani oturduğu yerden örneğin Tarsus’taki veya Yenişehir’deki bir yangına ya da bir arama kurtarma faaliyetine müdahale eden ekipleri ana kumanda ve izleme merkezinden izleme ihtiyacımız olacak. Hem araçların olay mahalline ne kadar süre içerisinde intikal ettiğini göreceğiz hem de orada olaya müdahale eden itfaiye personelimizin müdahale şekillerini denetleme imkanımız olacak” diye konuştu.

 

Yeni sistem sayesinde arama-kurtarma veya yangına müdahale operasyonlarının daha efektif gerçekleştirileceğinin altını çizen Seçer, sistemin başarılı bir proje olduğunu da vurgulayarak, “Mersinimize ve İtfaiye teşkilatımıza hayırlı olsun” sözlerini kullandı.

 

Sistem; 4 farklı senaryo üzerinden gerçekleşen tatbikatla deneyimlendi

Dijital Kent kapsamında Afet İzleme ve Yönetim Sistemi kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı; itfaiye personeline 64 yaka kamerası ve 25 araç kamerası aldı. İtfaiye Teşkilatı bu kameralar ile GSM operatörü veri tabanı üzerinden yangınları uzaktan izleyip komuta edebiliyor. Bu sistem; atık yangını, sıkışmalı trafik kazası, denizde mahsur kalma ve depremde kayıp şahıs olmak üzere 4 farklı senaryo üzerinden gerçekleşen tatbikatla deneyimlendi. Bu sistem ayrıca İtfaiye Teşkilatı’nın modernizasyonu için atılan en yenilikçi adımlardan da bir tanesi.

 

Global bir itfaiye teşkilatının temelleri de atıldı

İtfaiye Teşkilatı açısından ise; gerçek varış süresinin tespitini kolaylaştırıyor, etkin bir iletişim ve aksiyon alma imkân ve kabiliyetine sahip olunmasına fayda sağlıyor, verimlilik, sürdürebilirlik ve geleceğe uyum sağlama kabiliyetine de katkı sunuyor. Dezenformasyon etkisine objektif yanıtlar sağlayabilme imkanı da sunan sistem ile uzaktan erişimle merkezden uzak ilçeleri komuta edebilme yeteneği sağlanırken, global bir itfaiye teşkilatının temelleri de atılmış oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TEKNOFEST ADANA AYAKLARI YERE BASMAYAN FESTİVAL BAŞLADI...
BAŞKAN SEÇER, İTFAİYE TEŞKİLATI’NIN “AFET İZLEME VE YÖNETİM SİSTEMİ TATBİKATI”NI İZLEDİ
SİLİFKE'DE KUŞADASI HAZIRLIĞI
TARSUS BELEDİYESİ EKİM AYI TOPLANTISINI YARIN YAPACAK
ŞEHİR TİYATROSU ‘PERDE’ DİYECEK
MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ’NDEN UNUTULMAZ AÇILIŞ
Tarsus’ta Lise Öğrencilerine Çorba İkramı Başladı
VALİ PEHLİVAN TRAFİK HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mersin'de Alkol Denetiminden Kaçan Sürücüler Drone’dan Kaçamadı
ALİ UYAN’DAN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE AMİRLİĞİNE KUTLAMA ZİYARETİ