BAŞKAN SEÇER, AYAŞTÜRKMENLİ SAKİNLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ

Başkan Seçer, Silifke İlçesi Ayaştürkmenli Mahallesi sakinlerine verdiği içme suyu rezervi sözünü kısa sürede yerine getirdi. MESKİ, Ayaştürkmenli’de kuraklık dolayısıyla rezervi azalan içme suyu kaynağına karşılık gerçekleştirdiği yeni sondaj çalışmasıyla, mahallenin içme suyu rezervini artırdı.

12 Eylül 2024 Perşembe, 09:47
BAŞKAN SEÇER, AYAŞTÜRKMENLİ SAKİNLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu altyapısı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MESKİ’nin Silifke İlçesi Ayaştürkmenli Mahallesi’nde gerçekleştirdiği sondaj ve isale hattı çalışması sayesinde, içme suyu rezerv sorununu çözüme kavuşturdu.

MESKİ, küresel iklim değişikliğinden dolayı yaşanan kuraklığa karşı alternatif çözümler sunmaya devam ediyor. Silifke İlçesi Ayaştürkmenli Mahallesi sakinleri, mahalleye bayram ziyareti gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kuraklık nedeniyle kuruyan içme suyu kaynağıyla ilgili yaşadıkları sorunlarını iletmişti. Başkan Seçer’in öncülüğünde çalışmalara hızlıca başlayan MESKİ, Ayaştürkmenli’de kuraklık dolayısıyla rezervi yetersiz kalan içme suyu kaynağına karşılık yeni sondaj çalışması yaparak, çözüm getirdi. MESKİ’nin titizlikle gerçekleştirdiği sondaj çalışmaları sonucunda, 130 metre derinliğinde 17 lt/sn su bulunarak; muhtelif çaplarda 2 bin 400 metre içme suyu isale hattı ile 2 bin metre yeni şebeke hattı döşendi. MESKİ’nin çalışmaları ile vatandaşlar rezervi artırılmış suya kavuşmuş oldu. Suyun sevincini davul zurna eşliğinde kutlayan Ayaştürkmenli sakinleri, Vahap Başkan’a teşekkürlerini ve minnetlerini iletti. 

Muhtar Özbağ: “Vahap Başkanımız 100 yıllık yatırıma imza attı”

Köylerinin 150 yıllık bir tarihi olduğunu ve daha önce kuyudan su çekerek içme suyunu temin ettiklerini belirten Ayaştürkmenli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Özbağ, suyla ilgili yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek, “1979’da köyümüze su geldi. O suyumuz da kuraklıktan dolayı yetersiz kaldı. Özellikle 4 yıldır içecek su bulamadık. Bu arada MESKİ tankerlerle depomuza su döktü. Onunla içebildik, ama bu da yeterli gelmiyordu. İçecek su bulamadığımız günler çok oldu. 4-5 kilometre mesafedeki civar köylerden arabamızla su getirdik” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bayramlaşma amacıyla köylerine geldiğinde, kendisine bu sorunu aktardıklarını kaydeden Muhtar Özbağ, “Kendisi derhal müdürlerine talimat verdi ve 45 gün içerisinde suyumuz depomuza basıldı. Şu an o kadar sevinçliyiz, o kadar mutluyuz ki… Bundan dolayı köyümüzden ev alıp, yaylalık yer yapmayı düşünenler çoğaldı. Sağ olsun Vahap Başkanımız, en az 100 yıllık bir yatırıma imza attı. Başta Vahap Başkanımız olmak üzere, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Taş: “Suyumuza kavuştuğumuz için çok mutluyuz”

Ayaştürkmenli sakinlerinden Mahmut Taş, yaz aylarında yayla olarak mahalleye geldiğini ifade ederek; “Su demek hayat demek. Yıllardan beri bu köylü bu susuzluğu çekti. Yazın nüfus arttığı için, sorun daha da fazlalaşıyordu. MESKİ sağ olsun, suyu tankerlerle getiriyordu, ama yetmiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu sorunu ilettikten sonra buraya boru çekildi, motor, dinamo konuldu. Suyumuza kavuştuk. Çok sevinçliyiz. Çok mutluyuz” dedi.

Çınar: “Artık musluğu açtığımız zaman suyumuz akıyor”

Susuzlukla ilgili yıllardır büyük sorunlar yaşandığına vurgu yapan Zeynep Çınar; “Çocukken suyu sırtımızda taşırdık. Kuyudan su getiriyorduk. Kuyuda çamaşırhanemiz vardı. Giderdik orada yıkardık çamaşırları. Ben çocukken banyo da orada yapılırdı. Şimdi iyiyiz. Suyumuz var. Makinemize çamaşırımızı attık, yıkadık. Bulaşığımızı koyduk, yıkanacak. Musluğu açtığımız zaman suyumuz akıyor. Lavabolarımıza gittiğimiz zaman her yerden suyumuz akıyor” dedi.

İslim: “Bu köye bu suyun geleceğini hayal bile edemezdim”

Ayaştürkmenli’de uzun yıllardır ikamet eden Teslime İslim; “Bu köye bu suyun geleceğini hayal bile edemezdim. Çok zorluklar çektik bu su yüzünden. Bir gün akarsa, 5-10 gün akmazdı. Çok şükür şimdi musluğumuzdan bol bol akıyor. ‘Aman su yine kesilecek mi!’ diye korkuyorduk. Ama şimdi çok şükür bol bol suyumuz var. Vahap Başkan’ı herkes takdir ediyor. Bize söz verdi ve 1 ayda suyu getirdi” şeklinde konuştu.

Gürses: “Su gelince köyde yeni evler yapılmaya başlandı”

Ayşe Gürses, 1975’te köye gelin olarak geldiğini, o zamandan itibaren yaşadığı sıkıntıları belirterek; “Su olmayınca kimse buraya gelmek istemiyordu. Şimdi su böyle olunca da, yeni yeni evler yapılmaya başladı. Nüfusu da artıyor. Çok güzel oldu. Vahap Başkanımız öncü oldu ve suyumuz geldi. Çok büyük bir iyilik yaptı köyümüze. Susuz koymadı bizi, çok sağ olsun ” ifadelerini kullandı.

Özbağ: “Kuyudan su getirdiğimizde soğuktan ellerimiz donardı”

Mahallede muhtarlık yapmış olan ve uzun yıllardır kıraathane işleten Asıf Özbağ, daha önceki yıllarda özellikle kış aylarında kuyudan su getirmenin zorluklarına değinerek; “Kuyudan helkeleri aldığımız zaman, elimiz donardı. Kahveye geldiğim zaman helkenin kulpundan elimi ayıramazdım. Sıcak su döker, açardık. Su yüzünden ne zorluklar çektik! Ama şimdi Allah razı olsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız bu suyu bize getirdi. Çok mutluyuz” diye konuştu.

İslim: “Bu köylüler, 100 küsur sene burada susuzluk çekti”

Mahallenin kuruluşuyla ilgili bilgiler paylaşan Halil İslim; “Bu köylüler, 100 küsur sene burada susuzluk çekti. Şimdi Vahap Başkan sayesinde köyümüz suyuna kavuştu. Karacaoğlan’ın bir deyişi var aklımda kaldığına göre; ‘ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca.’ Ben insana insan demem, insan özü insan olmayınca… Vahap Başkanımız da özü insan olan bir insan. Ona binlerce kez teşekkür ederim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Müftü Akçay, Mevlid-i Nebi Haftasında Gençlerle Bir Araya Geldi
BAŞKAN BOLTAÇ, AKŞAM YEMEĞİNDE ALİEFENDİOĞLU KÖYLÜLERİYLE BİRARAYA GELDİ
Mersin’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı
TEKNOFEST Akdeniz Mersin Yarışmaları başladı
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması'na Mersin Ev Sahipliği Yaptı
MERSİN'DE KAÇAK AVLANAN BALIKÇILAR YAKALANDI
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA SİLİFKE BELEDİYESPOR 'UN RAKİBİ BELLİ OLDU
MERSİN'DEN SUDAN'A İNSANİ YARDIM MALZEMESİ
Tarsus Devlet Hastanesi’nde Kantin Eksikliği Tepki Çekiyor
BAŞKAN BOLTAÇ, AKŞEMSETTİN MAHALLESİ’NDE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI