Başkan Can, “Berdan Nehri Bizim İddialı Projemizdir”

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Berdan Nehri projesinin hayata geçmesi için çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.

10 Aralık 2015 Perşembe, 11:48
Başkan Can, “Berdan Nehri Bizim İddialı Projemizdir”
-

Berdan Nehri projesinin kapsayan Tozkoparan Zahit, Fevziçakmak ve Çağlayan Mahallelerinde incelemelerde bulunan Başkan Can, kamulaştırma ve takas işlemlerinin biran önce bitmesini bekliyor.

 

Tozkoparan Zahit, Fevziçakmak ve Çağlayan Mahallelerinde kamulaştırma yapılacak yerlerde inceleme yapan Başkan Can, “Tarsus’a ayrı bir güzellik katacak olan Berdan Nehri projesi için kolları sıvadık” dedi.

 

Şelale’nin yanında bulunan ve Musa Bey Vakfı’ndan kiralanan alanı da gezen Başkan Can, Berdan Nehri Projesi ile Tarsus’un daha da güzelleşeceğini söyledi.

 

Başkan Can, “Ülküköy AVM ve Burhanoğulları(Sungurlar) Konağı, Zorbaz Vakfı ile takas yapılacak, yazışmalar ve fiyat araştırmaları devam ediyor. İnşallah bunu da gerçekleştirdiğimiz zaman Ülküköy AVM ve Burhanoğulları(Sungurlar) Konağı, Zorbaz Vakfı’na verilecek Zorbaz Vakfı’ndan da Berdan Nehri’nin kenarında bulunan yaklaşık 100 dönüm alan Tarsus Belediyesi’ne kazandırılacak. Ayrıca Şelale köprüsünü geçmeden orada bir vakıf arazisi var ve anlaştık. Mevcut kıl çadırın karşısı bahçenin olduğu yer Fevziçakmak girişine kadar olan yer. 100 dönüm, kıl çadırın yan tarafı park, onun yanı Lunapark olan yer Tarsus Belediyesi’ne ait ve Berdan Nehri yavaş yavaş proje aşamasına geliyor. Berdan Nehri kenarı bizim iddialı bir projemizdir” şeklinde konuştu.

 

Berdan Nehri projesine büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Can, “Adana’da baraj Mersin’de deniz var bizim neden nehir kenarında mesire yerlerimiz, lokantalarımız, yürüyüş yollarımız olmasın demiştik. Bu bizim zenginliğimiz, bu zenginliği de ortaya çıkarmak için alttan alttan altyapı çalışması yapar gibi orada bulunan imarla ilgili arsalarla ilgili çalışmayı yapıyoruz. İnşallah burayı yaptığımız zaman D-400’den Devlet Bahçeli Bulvarı’na kadar Berdan Nehri nezih bir ortama kavuşacak ve Adanalı, Mersinli vatandaşlarımızı burada misafir edeceğiz. Bu projeyi de gerçekten önemsiyoruz ki, en iddialı projelerimizden birisi bu. Şehrimizin tanıtımında görsel olarak katkı sağlayacak ve vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği nezih bir ortam olacak” ifadesini kullandı. 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE AHİLİK HAFTASI COSKUSU
MERSİN'DE ARABANIN ÇADIRINI ÇALDILAR
SEÇER İLE BOLTAÇ, TSO'NUN MECLİS TOPLANTISINA KONUK OLDU
Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor
MİLLETVEKİLİ SÖYLEMEZ, MÜFTÜLÜK YERLEŞKESİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
MERSİN SAL'DA 2. HAFTA HEYECANI
İTFAİYE HAFTASI’NDA İTFAİYE PERSONELİNDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BAŞKAN SEÇER, TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN ‘OSMANİYE MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
SAMSA KARAMEHMET CUMA GÜNÜ AİLE KABRİSTANINDA DEFNEDİLECEK
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI