BALIKÇILAR OLTALARINI AKDENİZ’İN MAVİ SULARINA SALLADI

7. ALTIN KANCA SURFCASTİNG TURNUVASI BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN DÜZENLENDİ

14 Ekim 2024 Pazartesi, 19:55
BALIKÇILAR OLTALARINI AKDENİZ’İN MAVİ SULARINA SALLADI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Akdeniz Olta Balıkçıları Derneği tarafından 12-13 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Uluslararası 7. Altın Kanca Surfcasting Turnuvası’na, Silifke Belediyesi de destek oldu. Kura çekimleriyle başlayan turnuva, balıkçıların birincilik adına oltasını Akdeniz’in mavi sularına atmasıyla başladı. Turnuvada, resmi sirkülerdeki boyutlara göre en çok balığı tutan ilk 3’e ödül verildi.

 

Türkiye’nin birçok ilinden gelen 240 sporcu ile Silifke’nin Ata Kamp alanında yapılan etkinlikte, yarışmacılar kancalarını birinci olmak için salladı. 3 bin 500 metrelik geniş bir alanda yapılan turnuvaya, Azerbaycan ve Kıbrıs’tan da balıkçılar katıldı.

 

Sabaha kadar olta atan yarışmacılardan birinciliği OSKOBDER üyesi Zekeriya Tatlı ve Habil Öksüz aldı. 2.’liği Bursa Surfcasting ekibinden Naci Demirci ve Nihat Taşa aldı. 3.’lük ise Osmaniye Surfcasting ekibinden Özgür Göktürk ve Osman Aksoy’a gitti. Büyük Balık Ödülü ise Ali Önal ile Ramazan Turzap’a verildi. Kazananlara para ödülünün yanı sıra; plaket, madalya ve değişik hediyeler de takdim edildi

 

Taşkın: “Uluslararası organizasyonumuza 240 sporcu katılım sağladı”

12-13 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Uluslararası 7. Altın Kanca Surfcasting Turnuvası’ hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayatın her alanında vatandaşımızın hizmetinde ve her türlü imkanı sunmak için 7/24 çalışan bir belediye. Sporun da farklı alanlarında büyük organizasyonlar yapmaktayız. Bunlardan bir tanesi de ‘Uluslararası 7. Altın Kanca Surfcasting Turnuvası’ organizasyonu. Organizasyonumuza 240 sporcu katıldı. Sahil boyunca da yaklaşık 3 bin 500 metrelik bir alanı kullandık. Bu alanda ülkemizin 6 ilinden ve uluslararası olarak da Azerbaycan ve Kıbrıs’tan katılımın gerçekleştiği bir organizasyon” dedi. Organizasyona katılan herkesin mutlu ve keyifli olduğunu sözlerine ekleyen Taşkın, kendileriyle birlikte etkinliğin hayata geçirilmesinde katkı sunan Silifke Belediyesi’ne de teşekkürlerini iletti.

 

Tatlı: “Bize birinciliği getiren; azmimiz, hırsımız ve yarışmayı bırakmamamız oldu”

Osmaniye’den Turnuva’ya katılan OSKOBDER üyesi Zekeriya Tatlı, “Osmaniye’de henüz yeni bir derneğiz. Azerbaycan’da uluslararası bir yarışma olmak üzere, bu 3. yarışmamız ve çok şükür 3 yarışmada da derece elde ettik. Burada da birinci olduk. Bize birinciliği getiren; azmimiz, hırsımız ve yarışmayı yarıda bırakmamamız oldu” dedi. Belediyelerin bu tür organizasyonlara desteğinin öneminden de söz eden Tatlı, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Büyük bir emek ve destek vermişler. Aynı özveriyi ve desteği, diğer belediyelerimize de öneriyoruz” diye konuştu.

 

Taşa: “Bursa’ya kupa götürdüğümüz için mutluyuz”

‘Uluslararası 7. Altın Kanca Surfcasting Turnuvası’nda 2. olan Bursa Surfcasting takımından Nihat Taşa, “Zorlu bir turnuvaydı. Sabaha kadar bir saniye durmadık desem yeriydi. Balığı bulmak zor oldu ve çok uzak mesafelere ulaşmak gerekti. Bu bir ekip işiydi. Zor bir kulvardı. Bursa’ya kupa götürdüğümüz için mutluyuz” diye duygularını dile getirdi. Mersin’e 2. gelişi olduğunu da kaydeden Taşa, organizasyondaki ilgi ve alakanın çok güzel olduğunu kaydederek, “Burada yeme-içmeden konaklamaya ve elimizi yüzümüzü yıkadığımız el sabununa kadar her şeyin düşünüldüğü bir ortam vardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Silifke Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bu hobide belediyelerin ve bu tarz kurumların bizim için önemi çok büyük. Çünkü müthiş bir camia ve oluşumlar var. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

Göktürk: “Bu tür hobiler, gençleri kötü alışkanlıklardan da uzak tutmaktadır”

Turnuvada 3. olan Osmaniye Surfcasting Balık Spor Kulübü Başkanı Özgür Göktürk ise, “Organizasyon süper, harika ve inanılmaz güzel. Her sene bu şekilde bekliyoruz” dedi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sporun her alanındaki organizasyonlara destek vermesinin çok güzel ve önemli olduğunu kaydetti. Göktürk, “Bu tür organizasyonlar her zaman desteklenmeli. Bu hobi aynı zamanda, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktadır. Bize 3.’lüğü getiren; azim, hırs, mücadele ve sabaha kadar hiç durmadan çalışmak oldu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS'TA TARIM İŞÇİLERİ YÖVMIYELERİ NETLEŞTİ
AK.PARTİ TARSUS'TA OLAĞAN GENEL KURULUNU PAZAR GÜNÜ YAPACAK
MERSİN, DİYARBAKIR'DAN 1 PUAN ÇIKARDI:0-0
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN EKİM AYI TOPLANTISI’NIN 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİ
BALIKÇILAR OLTALARINI AKDENİZ’İN MAVİ SULARINA SALLADI
MERSİN'DE ENGELLİ ÇOCUĞA AİT ELEKTRİKLİ BİSİKLET ÇALINDI
VALİ PEHLİVAN, YÜRÜTÜLMEKTE OLAN GÜVENLİK VE ASAYİŞ HİZMETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
MÜFTÜ AKÇAY'DAN TAYİNİ ÇIKAN VAİZ TAYŞAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Mersin’de, ‘2. Mersin Off-Road ve Kamp Festivali’
BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANI 70 BİN TL DEĞERİNDEKİ ALTIN BİLEKLİĞİ SAHİBİNE TESLİM ETTİ