Bakan Bilgin: "Orman Yangınlarından Etkilenenlerin Sosyal Güvenlik Prim Borçlarını Erteliyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin orman yangınlarından etkilenen yerlerdeki işyeri ve sigortalıların sosyal güvenlik prim borçlarının ödeme sürelerinin erteleneceğini açıkladı.

03 Ağustos 2021 Salı, 09:54
Bakan Bilgin: "Orman Yangınlarından Etkilenenlerin Sosyal Güvenlik Prim Borçlarını Erteliyoruz"
2021-08-03 09:54:45 -


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bakan Bilgin, 28/7/2021 tarihinde ADANA ili Aladağ, imamoğlu, Karaisalı ve Kozan ilçeleri, ANTALYA ili Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçeleri, MERSİN ili Aydıncık ve Silifke ilçeleri, OSMANİYE ili Merkez ve Kadirli ilçeleri ile 29/7/2021 tarihinde Muğla ili Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının genel hayatı etkilediğini, bu nedenle bu yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi dolayısıyla yangınlardan etkilenen işyeri ve sigortalıların sosyal güvenlik prim borçlarının ödeme sürelerinin erteleneceğini açıkladı.

Bakan Bilgin zor durumda bulunan tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.
"Orman Yangınlarından Etkilenen Vatandaşlarımızın İlaçlarına Erişimleri İçin Her Türlü Tedbiri Aldık"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların ilaçlarına erişimleri konusunda gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Bakan Bilgin; kronik hastalıkların süresi biten raporlarının geçerli sayılarak, hastaların sağlık hizmeti sunucusuna gitmeden ilaç ve tıbbi malzemelerini karşılamaya devam ettiklerini, ayrıca yangın nedeniyle evleri zarar gören ve ilaç alamayan vatandaşların ilaca erişimleri hususunda tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. Bakan Bilgin, evlerini boşaltmaları nedeniyle ilaçlarını alamayan vatandaşların bundukları yerdeki en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerektiğini ve yangından etkilenen tüm vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
ÇAMLIYAYLA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
MERSİN'DE UÇURTMA ŞENLİĞİ
ÇOCUKLARA ŞENLİK TADINDA GÜNDÜZ BAKIMEVİ TÖRENLE AÇILDI
İSTANBUL'DA DEPREM DALGASI DEVAM EDİYOR
TARSUS’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI
TARSUS ÜNİVERSİTESİ, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI
BOZYAZI'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU
MERSİN İDMAN YURDU U18 TAKIMI ŞANLIURFA'YA GİTTİ
DÜNYANIN ÇOCUKLARI MERSİN’DE EL ELE RENKLİ DANSLARINI SAHNELEDİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’ KUTLAMA TÖRENİNE KATILDI