Bakan Bilgin: "13 İlacı Daha Geri Ödeme Listesine Aldık"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser ilacı olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu ifade etti.

19 Şubat 2022 Cumartesi, 17:06
Bakan Bilgin: "13 İlacı Daha Geri Ödeme Listesine Aldık"
2022-02-19 17:06:47 -

Bakan Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu Resmi web sitesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın listeye ilave kararı verilen 4’ü ithal, 9’u imal olan toplam 13 ilacın yayımlandığı bilgisini paylaştı.

İlaçların SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edilebileceğini bildiren Bilgin, “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” dedi.

Eklenen 13 adet ilacın geri ödeme listesine ilavesiyle kullanıldıkları tedaviler için yeni alternatifler ve erişim kolaylıkları doğdu. Bu ilaçlardan 1’i insan immunoglobulini, 1’i Hemofili ilacı ve 1’i kanser ilacı olup 1’i ağrı kesici ateş düşürücü şurup, 1’i antibiyotik, 1’i enteral beslenme ürünü, 1’i genel anestezik, 1’i zehirlenme tedavisi ilacı, 1’i parenteral antibiyotik, 1’i eklem ve kas ağrısında kullanılan topikal ilaç, 1’i topikal antifungal, 1’i topikal antiviral, 1’i yanık tedavisinde kullanılan ilaçtan oluşuyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
4. GÖKSU GRAVGA ERİK ŞENLİĞİ YAPILDI
TARSUS'TA "ÇOCUK FESTİVALİ" KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI
TARSUS TÜRKAV YÖNETİMİ'NDAN KAYMAKAM AKYÜZ'E ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR’İN 2.ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR
“JANDARMADAN KAÇIŞ YOK! SUÇLULAR TEK TEK ADALETE TESLİM EDİYOR
MERSİN’İN 23 NİSAN COŞKUSU, ‘TÜRK YILDIZLARI’ GÖSTERİSİ İLE TAÇLANDI
Tarsus’ta Silahlı Kardeş Kavgası Son Anda Önledi
MERSİN SEMALARINA TÜRK YILDIZLARI DAMGASINI VURDU
SİLİFKE, EVİNDE YIKILDI
VALİ TOROS, ÇAMLIYAYLA'DA BİR DİZİ İNCELEMELERDE BULUNDU