Aziz Ergüvan'dan Açıklama! Kırmızı Etçilerden "Yerli Üretim Artırılsın" Çağrısı

Artan üretim maliyetlerine karşın hayvanlarını istedikleri fiyatlarda satamayan yerli besicilerin faaliyetlerine son vermesi piyasayı sarstı.

14 Kasım 2023 Salı, 20:01
G: 14.11.2023 - 20:41
Aziz Ergüvan'dan Açıklama! Kırmızı Etçilerden "Yerli Üretim Artırılsın" Çağrısı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Düşen fiyatlara rağmen cep yakmaya devam eden kırmızı etin 2024’e yeni zamlarla girmesi bekleniyor. Canlı hayvan ve dondurulmuş et ithalatının iç piyasadaki pahalılığa çözüm olmayacağını vurgulayan Mersindeki sektör temsilcileri, yerli üretimi artırmaya dayalı politikaların uygulanmasını istiyor.
Çare arayışı ile ağırlık verilen canlı hayvan ve dondurulmuş et ithalatı, tezgâhlara ve mutfaklara beklenen hareketliliği getirmedi. Enflasyon nedeniyle alım gücü düşen vatandaş kırmızı et tüketemez hale gelirken, Mersin’deki et sektörünün temsilcileri yeni yıla yeni zamlarla girilebileceğini söyledi. Türkiye’deki et fiyatlarının yem zamlarına göre değil, arz-talep dengesine göre netleştiğini belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Aziz Ergüvan, “Son 1,5 yılda yem fiyatlarında fazla artış yaşanmadı. Buna rağmen et fiyatları yükseldi. Son 3 aydır ise fiyatlarda yüzde 7-8 bandında gerileme oldu. Çünkü vatandaşın alım gücü düştü. İç piyasa, canlı hayvan ve dondurulmuş et ithalatı ile süb- vanse ediliyor. Ancak ithalatla ilerleme kaydedilemez. Yurtiçindeki üretimi artırmaya dayalı politikaların uygulanması lazım. Kırsal alanda yaşayan, geçimini hayvancılık ve çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımızın yeniden üretime teşvik edilmesi hayati önem taşıyor" dedi.
"Üretmezsek tükeniriz"
Besicilerin yaklaşık 10 yıl önce çok büyük zarar ettiğini kaydeden Aziz Ergüvan, yemcilere olan borçlarını ödeyebilmek için hayvanlarım satan üreticinin buna rağmen bakiyelerini kapatama- dıklarına dikkat çekerek, “Sektörde önemli bir üretim açığı bulunuyor. Günümüz şartlarında yeniden üretime dönecek besicilerimiz önemli kazançlar elde edebilir. Ülke olarak yerli üreticiyi yeniden kazanmamız lazım. Köyden kente göçün nedenlerini göz ardı etmemeli, kırsaldaki yaşam şartlarım iyileştirmeliyiz. Sağlık ve eğitim hizmeti almak için kente gelen üreticilerimizin kırsalda kalmalarım sağlamak adına en kaliteli hizmeti köylere taşıyalım, köylerde sosyal yaşamı canlı tutmak için ortak kullanım alanlan yapalım ve köyden kente göçleri azaltalım. Çünkü millet olarak üretmezsek tükeniriz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Tarsus'ta Kamyon, Park Halindeki Otobüse Çarptı
Mersin Erdemli’de Düğünde Şaşkınlık Yaratan Hediye: Mezar Taşı
TAT AİLESİNİN ACI GÜNÜ...
TARSUS'TA ŞELALE CADDESİNDE 4 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, TRAFİK KİLİTLENDİ
Tarsus’ta Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Tarsus U-60 Takımının ACI günü...
TARSUS-POZANTI OTOYOLUNDA YAĞIŞ KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ
BAŞKAN BOLTAÇ, CHP'NİN "İKİNCİ YÜZYIL DEĞİŞİM KURULTAYI"NA KATILDI
BAŞKAN SOFU: "ÇAMLIYAYLA'MIZA SABIRLA, HEP BİRLİKTE, ELELE GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ"
Mersin’de 3. Kattan Düşen Kadın Yaralandı