Atatürk Caddesi’nin "Nazar Boncuğu" Yerini Aldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanata ve sanatçıya verdiği önem kentin her noktasında kendini hissettirmeye başladı.

13 Ağustos 2019 Salı, 13:53
Atatürk Caddesi’nin "Nazar Boncuğu" Yerini Aldı
2019-08-13 13:53:16 -

2009 yılında 7. Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu kapsamında Belçikalı sanatçı Renata Verbrugge tarafından yapılan ve 10 yıldır Atatürk Parkı’nda sergilenen “Bir Nazar Boncuğunun Anıları” isimli heykel, Atatürk Caddesi’ne taşındı.
Kentin her noktasına estetik dokunuşlar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokakları ve caddeleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Mersin’in her noktasında sanatı hissedeceksiniz” sözüyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin’i bir sanat kenti yapmak adına çalışmalarına devam ediyor.
Mersin’de kültür ve sanat etkinlikleri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla sokaklara da taşınıyor. Son olarak kent merkezinin göz bebeği olan Atatürk Caddesi’ne ünlü Belçikalı heykel sanatçısı Renata Verbrugge’nin “Bir Nazar Boncuğunun Anıları” isimli eseri getirildi. 2009 yılında 7. Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu kapsamında sanatçı Verbrugge tarafından yapılan ve Atatürk Parkı’na yerleştirilen heykel, Atatürk Caddesi’ne taşındı.
Ekipler tarafından büyük bir özen ve dikkatle Atatürk Parkı’ndan Atatürk Caddesi’ne nakledilen heykel, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın batı yakasına yerleştirildi. Mermer malzemeden yapılan, küp şeklindeki kesimi ve üzerindeki oyma detaylarıyla caddedeki yerini alan heykel, Mersinliler’den büyük beğeni topladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MESKİ EKİPLERİ, ANA BORU ARIZASINI SU KESİNTİSİ OLMADAN ONARDI
Tarsus’ta “Enerji Timinden Yeşil Okul Projesi” Sergisi Açıldı
TARSUS BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN AŞIRI YAĞIŞ SONRASI HIZLI MÜDAHALE
BAŞKAN V. ŞENER, VATANDAŞLARIN YANINA KOŞTU
BAŞKAN AVCI "DOLU YAĞIŞI ÇİFTÇİLERİMİZİ PERİŞAN ETTİ"
BAŞKAN YILDIRIM "DOLU VE YAĞIŞTAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN"
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ TARSUS’TA YAĞIŞTAN DOLAYI YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE ETTİ
ÇAMLIYAYLA'DA GIDA DENETİMİ UYGULAMASI
Atığını Getirdi, Altınını Götürdü
BÜYÜKŞEHİR CLIMAAX PROJESİ İLE İKLİM DAYANIKLILIĞINA KATKI SAĞLIYOR