“ASIL REKORTMEN VAHAP SEÇER MERSİN’DEKİ OY ARTIŞI ANKARA’DAN FAZLA”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldiler.

27 Eylül 2024 Cuma, 18:32
“ASIL REKORTMEN VAHAP SEÇER MERSİN’DEKİ OY ARTIŞI ANKARA’DAN FAZLA”
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldiler.

 

CHP Mut İlçe Başkanlığı’ndaki ziyaretinde Başkan Seçer, Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu ile de bir araya gelerek, sohbet etti. Başkan Seçer ve Başkan Yavaş İlçe örgütünde büyük bir coşku ile karşılandı.

 

Başkan Seçer ve Başkan Yavaş partililer tarafından "Geleceği Gençler Seçer, Yanındayız Vahap Seçer" ile "Mansur Başkan" sloganları ile karşılandı. Ziyarette Başkan Seçer’e Büyükşehir Belediyesi’nin Dosthane’sinde konaklayan Halit Şahin isimli vatandaş tarafından, portresinin çizili olduğu yağlı boya tablo hediye edildi.

 

Seçer: “Halk dedi ki; ‘Ankara’yı, Mersin’i, Türkiye’yi yönetmek başkanlara yakışır.’ ”

Büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Seçer, sloganlar eşliğinde sahneye çıktı. Mutlu hemşerilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Seçer, “Yarınlara hep beraber yürüyeceğiz” dedi. Başkan Yavaş’ın değerli bir Belediye Başkanı olduğunun altını çizen Seçer, “2019 yılından bu yana kendisiyle mevkidaş olmaktan, Cumhuriyet Halk Partili 2 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aynı yolda yürümekten zaman zaman yardımlaşmaktan, fikirlerimizi ortaklaştırmaktan ve gerçekten yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımız; ‘İşte bizim istediğimiz muhalefet bu. Bizim istediğimiz çalışma bu, fakirin, fukaranın, öğrencinin, garibin, gurebanın, yaşlısının, gencinin yanında duran, vatandaşın içinde olan, onun derdiyle dertlenen belediye başkanlarını bulduk’ diyerek, 2024 yılında bize itibarlarını verdiler. Halk dedi ki; ‘Ankara’yı, Mersin’i, Türkiye’yi yönetmek başkanlara yakışır’  sözlerine yer verdi.

 

“Kazanacağız, buna canı yürekten inanıyorum”

Birlikten güç doğacağının altını çizen Seçer, “Bir olursak güçleniriz, rakiplerimizle daha kudretli bir mücadeleyi sürdürürüz ve kazanırız. Kazanacağız da, buna canı yürekten inanıyorum. Sizlerle, hep beraber kazanacağız. Yolumuz belli, bizim yolumuz; Mustafa Kemal’in yolu, bayrağımız ay-yıldızlı al bayrak, bundan sonrası teferruat bizim için” dedi. CHP Mut İlçe Başkanı seçilen Abdurrahman Günay’ı tebrik eden ve görevinde başarılar dileyen Seçer, “Kendinin şahsında yönetim kurulunda görev alacak tüm arkadaşlarımıza, bundan sonraki süreçte bizimle beraber yürüyecek, Mut’ta, Cumhuriyet Halk Partimizi daha güçlendirecek, hizmetlerimizi halka anlatacak, iktidara bizi hazırlayacak olan sizler değerlisiniz, önemlisiniz. Hep beraber birlikte daha güçlü olacağız” diyerek, coşkulu ağırlama için Mut halkına teşekkür etti.

 

Yavaş: “Türkiye’yi, beklediği o güzel günlere eriştireceğimiz günler yakın”

CHP’li Belediye başkanlarının gösterdiği başarı sayesinde Türkiye genelinde parti oylarının arttığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hepimiz gayet güzel çalıştık ve sayımızı artırdık. Oylarımızı belediye başkanlarımızla artırdık. Büyükşehirlerin yüzde 60’ını şu anda Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları yönetiyor. Demek ki bu insanlarda yönetme kabiliyeti var ki her yerde oy arttı. Umarım bu sefer 413 belediye başkanı olarak hep birlikte çalışmak suretiyle Türkiye’yi, Türk milletini beklediği o güzel günlere eriştireceğimiz günler son derece yakın” dedi.

 

“Erken seçimde, çok büyük bir farkla Türkiye’yi eski ayarlarına döndüreceğiz”

İktidarın, ülkenin tüm kaynaklarını tükettiğini sözlerine ekleyen Yavaş, “İktidar birçok konuda eksik kalıyor. Yetişemiyor. Çünkü yok, deniz tükendi. Onların yapamadığı yerde bizler devreye giriyoruz. Darda kalan kişi kafasını kaldırdığı zaman Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanını kendisine elini uzatmış olarak görüyor. Dolayısıyla bu mantıkla çalışarak yapılabilecek en erken genel seçimde çok büyük bir farkla Türkiye’yi eski ayarlarına döndüreceğiz” diye konuştu.

 

“Çöken tüm kurumları Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına döndüreceğiz”

Yavaş, genel iktidara geldikleri zaman, devletin tüm kurumlarını Cumhuriyet’in temel prensipleri çerçevesinde yeniden yapılandıracaklarını belirterek, “Milli Eğitim başta olmak üzere Türkiye’nin çöken bütün kurumlarını rehabilite etmek, tekrar ayağa kaldırıp Cumhuriyet’in kuruluş ayarlarına döndürmekten başka hiçbir gayemiz yoktur. Bizler gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bu saatten sonra bekleyebileceğimiz herhangi bir makam yoktur. Ama bu güzel vatanı bize emanet eden insanlara borcumuz var. Nasıl Mustafa Kemal Atatürk bu vatanı bağımsız bir şekilde bize emanet ettiyse, biz de torunlarımıza aynı şekilde teslim etmek zorundayız ve bunun için çalışıyoruz. Başaracağımızdan eminiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Asıl rekortmen burada. Mersin’deki oy artışı Ankara’dan fazla”

Başkan Vahap Seçer’in, hizmetlerinde ayrım yapmadığını ifade eden Yavaş, “Mut Belediye Başkanıma da Vahap Başkanımı sordum. ‘Hiç kimseyi ayırmadan çalışıyor, hakkını teslim ederim’ dedi. Bizler zaten seçilinceye kadar partiliyiz, seçildikten sonra herkesin belediye başkanıyız. Bunu ispat ettik ki oylarımızı attı. 60.5 diye beni Türkiye rekortmeni ilan ettiler. Benim oyum 51’di, 60.5 oldu. Ama burada asıl rekortmen oturuyor. Mersin’deki oy artışı Ankara’dan fazla, hakkını verelim ve gerçek rekortmeni bir daha alkışlayalım” dedi.

 

CHP’nin hassasiyetlerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bayrak ve Anayasa’nın değişmez maddeleri olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Yavaş, şunları söyledi:

“Televizyonlara çıkıp ‘4. maddeyi kaldıralım’ diyerek, ilk üç maddeyi de kaldıracak şekilde şimdiden tezgah kurmaya kalkanların; adı ne olursa olsun, bu milletle, bu vatanla, Türk bayrağıyla problemi olan herkese biz de karşıyız. Biz Türk’üz. Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ demiş Türk olana dememiş. Bu ülkede yaşadığı için mutlu, keyifli ve gururlu olan herkesle beraberiz. Ülkeyi sevmek, ülke ile gururlanmak, mazimizle gururlanmak hiçbir zaman suç değildir.”

 

Günay: “İki başkanımız da bizlerin gurur kaynağı”

Başkan Seçer ve Başkan Yavaş’ın Mut İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinden onur duyduklarını belirten, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay, “Her iki Belediye Başkanımız da vatandaşların sorunlarına çözüm üretme noktasında yaptığı çalışmalarla bu oyu aldılar ve bizlerin gurur kaynağı oldular. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, ilçemizde Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması gereken bütün hizmetleri eksiksiz olarak yerine getiriyor. Yaptığı başarılı çalışmalarla bu zihniyete ‘dur’ diyebilecek bir oy oranı ile çalışma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın da başarısı bizleri çok gururlandırıyor. Her iki başkanımıza da örgütüm ve Mut halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
VALİ PEHLİVAN’A AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ
VALİ PEHLİVAN, TÜMAMİRAL RAFET OKTAR İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN SEÇER, BAŞKAN YAVAŞ İLE BİRLİKTE “1. MUT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ”NE KATILDI
Silifke'de Hafızlar taç giydi
MERSİN'DE YÜKSEKTEN DÜŞEN KADIN AĞIR YARALANDI
“ASIL REKORTMEN VAHAP SEÇER MERSİN’DEKİ OY ARTIŞI ANKARA’DAN FAZLA”
SAMSA KARAMEHMET SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’nden Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a Ziyaret
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ZEYBEK VE KARABAT’TAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS DESTEĞİ