30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI ŞAMPİYONU MENTEŞSPOR

FINDIKPINARI VE AYVAGEDİĞİ SÜPER KUPA FİNALİ’Nİ İZLEYEN BAŞKAN SEÇER,ŞAMPİYON MENTEŞSPOR'A KUPASINI VERDİ...

16 Eylül 2024 Pazartesi, 08:29
G: 16.09.2024 - 08:37
30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI ŞAMPİYONU MENTEŞSPOR
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Menteşspor ve Burhanspor’un karşı karşıya geldiği ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası Fındıkpınarı & Ayvagediği Süper Kupa Finali’ni izledi. Kıran kırana geçen mücadelede şampiyon olan Menteşspor, kupasını Başkan Seçer’in elinden aldı. Normal süresi 1-1 beraberlikle biten maç penaltılara kaldı ve karşılaşmayı 7-6 skor ile Menteşspor kazanarak şampiyon oldu. Başkan Seçer de maçı izleyerek, taraftarın coşkusuna ortak oldu.

 

Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadyumu’nda oynanan Süper Kupa Finali’ni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, muhtarlar ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları izledi.

 

Başkan Seçer şampiyon takım Menteşspor’a kupasını takdim ederken, 2. takımada madalyaları Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Süper Kupa Maçı heyecanlı geçti

Büyükşehir tarafından Fındıkpınarı ve Ayvagediği yaylalarında 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvaları’nda şampiyon olan 2 takım Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Menteşspor ile Burhanspor’un kıyasıya rekabet ettiği maç centilmence davranışlara sahne olurken, kupa heyecanına mahalleliler de coşkuyla dahil oldu.

 

“İnanarak gittim ve golü attım”

90+3te attığı gol ile beraberliği yakalayan ve maçın kazanılmasının önünü açan Menteşspor kalecisi Hasan Gurup, “Maçın çok çetin geçeceğinden emindim, rakibimiz de çok güçlüydü. Biz de iyi bir takımız, eksikliğimiz olmasına rağmen güzel mücadele ettik. İnanarak gittim ve golü attım. Taraftar da çok iyiydi. Başkanımıza çok teşekkür ederim bu turnuva için. Köyler birleşti, insanlar bir araya geldi” diyerek, emek veren herkese teşekkür etti.

 

Menteşspor’da oynayan Burhan Özdemir ise, “Çok zor bir maç oldu, 90. dakikada kalecimizin golüyle beraberliği yakaladık ve penaltılarda maçı kazandık. Çok keyifli bir maçtı” dedi.

 

“Centilmence bir yarış oldu”

Çekişmeli maçta ikinci olan Burhanspor’un kaptanı ve kalecisi Mehmet Dedemen, centilmence bir yarış olduğunu söyledi. Taraftarın da çok büyük desteği olduğu için mutlu olduklarını kaydeden Dedemen, “Umarım bu tür güzel organizasyonlarda yine buluşuruz. Biz köyümüzde bir kulüp kurduk, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla. Bütün köylerden de böyle adımlar bekliyorum. Çünkü birçok yetenekli genç oyuncumuz var, bunlar ortaya çıkıyor ve sporcular ile taraftarlar arasında da kaynaşma oluyor. O yüzden ikinci olsak da mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

“Başkanımız Seçer her konuda destek olduğu gibi spor alanında da yalnız bırakmadı”

Burhanspor’da oynayan Berkay Taşdelen’in annesi Sultan Yıldırım, “Takımımızın sonuna kadar arkasındaydık, hiç yalnız bırakmadık. Onlar için de en önemli olan taraftarının destek olması. Bu gibi mahalleler arası etkinlikler hem izleyenlere motivasyon oluyor hem de birliği artırıyor. Devamının da gelmesini diliyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer her konuda destek olduğu gibi spor alanında da bizleri yalnız bırakmadı. Devamının da geleceğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“1. Lig maçı gibi izliyoruz”

Katkısı olan herkese teşekkür eden Cengiz Abacı, “Spor gerçekten güzel bir aktivite. Zamanında kendimizde çok oynadık. Saygı çerçevesinde olduğu zaman çok keyifli oluyor. Bilmediğimiz mahalleleri, görmediğimiz insanları görme şansımız oluyor. 1. Lig maçı gibi izliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

30 Ağustos Fındıkpınarı Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nda 24 takım, 30 Ağustos Zafer Kupası Ayvagediği Futbol Turnuvası’nda 18 takım olmak üzere; turnuvalarda toplam 42 takım yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN PROF. DR. ORHAN AYDIN GÖREVE BAŞLADI
GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANLAR SAHADA, VATAN ONLARLA SPOR ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
AK PARTİ ERDEMLİ İLÇE BAŞKANLIĞINA MUSTAFA ALI POŞ ATANDI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN GÜÇLÜ SANAT KADROSUNDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BAŞKAN SEÇER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
ÇAMLIYAYLA’DA EĞİTİME BÜYÜK DESTEK...
BAKAN GÖKTAŞ TEKNOFEST’TE FİNALE KALAN ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ
VALİ PEHLİVAN, MERSİN SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
MHP'Lİ BAŞKAN YARDIMCISI ORÇUN KALAN'DAN, MHP'Lİ İLÇE BAŞKANI FATİH YILDIRIM'A ZİYARET
Karapınar Ticaret Borsası’ndan Ziyaret